Citiraj jurisnik prvotno napisa
Ne moraš na mene drvljem i kamenjem.

I onima koji rade obračun plaće može se dogoditi greška zato smo mi tu da ih na to upozorimo. A ne moraš znati detalje obračuna niti znati sama obračunati plaću da bi vidjela da na listi piše da ti je osobni odbitak 1.800 kn a ne 0 kn kako bi trebao biti.
A ako ti zbog te greške nisi dobila veću plaću (jer imaš ugovoreni neto iznos) onda traži od firme da ti plati taj porez jer ćeš inače morati ti.
Sorry, na njih sam ljuta. I ti si malo pretjerala s kritikom , glava mi je puna poslovnih obaveza, oko djece obaveze, plaćanje računa, pa mislim da još i svoju plaću obračunavam ??? Ako postoje ljudi koji se time bave onda oni trebaju provjeravati jesu li svoj posao obavili kako treba.
Inače na našem izvodu plaće osobni odbitak je u zaglavlju, nije baš "uočljiv". Nisu ga stavili u stavke gdje su primanja nego je gore izdvojen uz opće podatke radno mjesto , bodovi, prezime ime , tako da taj dio nisam baš ni gledala.
A u obračunu rade po copy/ paste principu tako da im se greške događaju često. Jasno da se greške događaju a navedena greška nikako nije moja i ja kao zaposlenik o tome ne moram mislit pošto imam svoja zaduženja o obveze za koje me na kraju krajeva i plaćaju.
E sad pošto je moj bivsi poslodavac sklon raznoraznim petljanjima oko poreza nadam se da će bit korektan i taj porez uplatiti, da ne bi stogod smutio u svom stilu pa da ja jadna na kraju i to platim.