Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: alergija, relaktacija i još svašta... :(

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno alergija, relaktacija i još svašta... :(

Pozdrav!
    Već se dugo spremam napisati novu temu no nikako da uspijem. Ne znam od kuda bi počela. Maleni je sada 4 i pol mjeseca, od 2. mj počeli su proljevi svih boja i oblika, plakanje prije kakanja, podrigivanja, prduckanja. Nakon što sam izbacila kravlje mlijeko i jaja, situacija je bolja, stolice više nisu tako obilne, nema vjetrova itd... no, još uvijek ima tragova krvi. Tek ovaj tjedan idemo na detaljnije pretrage, no situacija je sada ovakva da kaže doktorica da cemo najvjerojatnije morati preci na umjetnu prehranu (Neocate) jer maloga smeta moje mlijeko.
    Posto nam je nasa pedijatrica prvih mjesec dana tih njegovih proljeva (koji su znali biti i do 12 puta u danu) govorila ma sve je to ok, i nista se konkretno nije poduzimalo, nekako vise ne slusam doslovce sto mi pricaju. Imali smo i gadan strajk dojenja, a sto je najgore, jos uvijek ga u vecini slucajeva moram uspavati da bi ga nahranila, a to je dosta tesko s bebom koja je stara 4 i pol mjeseca. Ne znam od kuda mu energije, mali je stvarno vesela beba i stalno se smije i nema vremena spavati Uz njegov smanjen apetit, potrebu da ga se uspava, moja neispavanost u protekla 2 mj, losa prehrana ... jasno vam je da mi se i kolicina mlijeka smanjila.
    I nije mi jasno, evo prije 4 dana cice su mi bile cijeli dan prepune, mali je jeo cesto i puno, toliko da me sve bilo strah dic ga da se ne ispovraca koliko se prejeo, i onda po noci opet mekane... i tako sad ove dane. Izdajam se, ali vidim da ne mogu ja bas puno izvuc koliko on moze (kada hoce) cak i ako je praznija.
    Rođen je 3230, prvi mjesec dobio skoro kilu i pol, drugi 1200, treci i cetvrti po 500 g, s tim da je u prva 2 tjedna dobio 400g, a druga 2 tjedna 100 g.
    Namjeravam ovaj tjedan nabaviti set za relaktaciju, nadam se da ce nam to pomoci. Vec sam na izmaku snaga, nemam bas niti neku podrsku, ne znam vise sto da radim, sto da mislim, sto da jedem...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam izbacila kravlje mljeko iz prehrane jer je mala imala grčeve od toga

tada sam shvatila da mljeka u prahu ima svugdje, u keksima, u pahuljicama ...

da li si izbacila sve mlječne proizvode i sve šta sadrži bilokakav oblik mljeka?

ja bih na tvom mjestu dala da naprave malome testa na alergije, da se vidi šta mu smeta, pa bih to izbacila iz prehrane
    djeca na adaptiranom su sklonija alergijama, ne vidim smisla da se djete sklono alergiji prebacuje na adaptirano

bebač ti dobro napreduje, ne vidim potrebe da bildaš proizvodnju izdajanjem, puno je bitnije da se ti odmoriš i smiriš, pusti ga da sisa koliko hoće i kad hoće,
    sad je velika beba pa ga sve interesira, stoga se poslije 3mj preporuča da se doji u tihoj i polumračnoj sredini

biti će sve uredu

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

to adaptirano je za nepodnošenje više vrsta proteina
    koliko mesa jedeš, i kakvo meso?

postoji prehrana po krvnim grupama, nekima to pravilo vrijedi drugima ne, vrijedi pokušati
    svaka krvna grupa ne može jesti svaku vrstu mesa, koja je on krvna grupa?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Izbacila sam sve sto sadrzi mlijeko i jaja u tragovima. U principu jedem samo meso, povrce i od voca kuhane jabuke jer sam neki dan pojela sirove jabuke i mali je dobio proljev.
    Kazu da razlicita hrana moze biti alergen, pa me sada strah da od ovih par namirnica koje jedem nisam pogodila bas u ono sto ga smeta...
    Jedem piletinu, puretinu, rizu, krumpir, brokulu, mrkvu... A nemam bas niti energije od te hrane i neprestano sam gladna a stvarno jako puno jedem.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

E da, krvna grupa A+, zaboravila sam to napisati.
    Ono sto me trenutno najvise muci je to sto su meni cice svaka recimo 3,4 dana pune, i onda par dana praznije. Nije mi to jasno. I onda kada usporedim koliko je pojeo u 1 obroku taj dan kad su mi pune, ispada da cijeli iduci dan sveukupno tolko ne pojede. Znam da je tesko procjeniti, no kad dijete skoro 10 min guta guta guta, a drugi dan vuce 3 puta pa malo proguta i onda tako 5 minuta.
    Sada se ujedno zahvaljujem i Rodinim savjetnicama sa SOS-a koje su mi puno pomogle kada sam se osjecala da vise ne mogu dalje!

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moj je imao problema sa svim i svačim što sam jela ali se kod nas izbacivanjem iz moje prehrane nekih stvari stanje smirilo. svejedno čekamo testiranja. svakako to obavite. i zaista čitaj sve deklaracije, ja sam kao manijak sad u tome- idem kupiti 3 namirrnice i onda prečitavam prečitavam.... nekima jako smetaju konzervansi i svi ti aditivi pa možda da malo na to pripaziš i jedeš i ti organski uzgojeno što više toga možeš... također, ima neka stranica na netu (naravno da sad nemam pri ruci ali kad ju opet pronađem ću ju linkati) gdje sam čitala o povezanim alergijama. znači- tipa dijete je alergično na maline (tog se sjećam jer je moj alergičan na njih ili barem intolerantan) i onda je ta alergija takva da često vezano s njom , zbog nje bude alergično i na jabuke. to nije pravilo ali se može desiti (kod lovre nije slučaj). dakle postoje te namirnice koje ako si alergičan na jednu nekom vezom možeš reagirati i na neke druge koje idu u paru s njima.

što se punih i praznih cica tiče, to je već pitanje dojenja ali i tu iz iskustva ti mogu reći da nema veze kad ti djeluju prazne jer si oni uzmu kad im treba koliko im treba. to sa izdajanjem je specifična stvar- mi to rijetko možemo izvući koliko i klinci ali mislim da u toj dobi sa 4,5mj sam i ja mislila što se dešava čas su pune čas prazne. zapravo je bilo sve ok.

nadam se da će vam biti sve ok, da ćete još dugo dojiti a da alergije i netolerancije ćete i skužiti i svesti na neki kontrolirani oblik!!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

da, cula sam za te povezane alergije. a reci kako ste saznali da je alergican na maline? i kada? nama su rekli da ce raditi samo testiranje za kravlje mlijeko, no ja sam ga ionako izbacila prije 2 mj. ja se bojim da nije nesto drugo u pitanju od onoga sto jedem, posto sam vec ionako izbacila puno hrane. i da se to moze tek kada ce biti veci, da se to ne radi na malim bebama... sad u cetvrtak idemo na pregled, sve se bojim sto ce nam doktor reci ((

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jednom sam ja iz želje pijela maline a on se osuoooo ajme što se osuo. nije testiran, ovo su samo moja i liječnička zapažanja prema kojima se trenutno vodimo...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

drzim fige
    mozda ne bi bilo loše napraviti alego test, jer za koji mj krečete sa dohranom, pa bi onda unaprijed znala koje namirnice izbjegavati u dohrani

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj majiva prvotno napisa
    E da, krvna grupa A+, zaboravila sam to napisati.
    !
    Osobe sa krvnom grupom A trebale bi konzumirati veće količine namirnica biljnog podrijetla: povrća, leće, soje, graha, cjelovitih žitarica. Bobičasto voće i šljive također su preporučljive, a dozvoljena je povremena konzumacija peradi i fermentiranih mliječnih proizvoda. Iz prehrane bi trebali eliminirati sve mesne proizvode, punomasne mliječne proizvode, paprike, rajčice, tropsko voće i citruse.
    http://www.gastro.hr/index.php/hr/nu...krvnim_grupama

Krvna grupa A
    Osobe s krvnom grupom A trebale bi jesti manje mesa i izbjegavati mliječne proizvode, a prvenstveno koristiti bjelančevine biljnoga podrijetla. Osobe s tom krvnom grupom veoma su osjetljive na mlijeko, koje bi trebale izbjegavati

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Joj puno hvala!
    Evo zadnje vrijeme jedem perad i nekako kao da mu je bolje. Cak sam 2 tjedna iskljucivo perad jela.
    Nego, kako se radi taj alergo test i da li se moze ko bebe stare 4mj napraviti? Jer naruceni smo za alergotest, no koliko sam shvatila samo na kravlje mlijeko.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

znam da postoji laboratorij u Splitu, ne znam di ga još ima
    njima se pošalje uzorak krvi i oni naprave analizu u kojoj se vidi na koje namirnice postoji intolerancija

mali od rođaka je ima problema sa astmom, naticanjem nogu ... i napravili su taj test i spasili se

mislim da se plaća, tj. da ga osiguranje ne pokriva
    ako treba raspitati ću se

možda da pitaš pedijatra za taj test krvi

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma može, na srebrnjaku u zg-u rade od rođenja pa vjerujem da se i u splitu rade negdje i te rane pretrage

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mi smo iz Zg-a.
    Ma sada mi nije jasno zasto nas vec prije nisu na to poslali. A mozda ovo na sto idemo sutra i je to... Pise na uputnici Patch na KM, to je kravlje mlijeko zar ne!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da ali samo na to
    ovaj test (ne zanm točni naziv) se radi na puno više namirnica

taj na km, ti praktički nije ni potreban, to već znaš

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

stvarno si se potrudila, puno ti hvala!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

eh, testira se djecu tek od dvije, tri godine starosti...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ali, mali od rođaka nije ima niti 10mj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •