Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Štipa me

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Štipa me

Malac kad se naljuti, kad mu nedam nesto sto hoce, uhvati me rukama za lice, ruku...bilo gdje na goloj kozi, gleda me u oci i stipa iz sve snage. I kad mu kazem da me boli, da ne smije to raditi i maknem mu ruke on ponovno hvata jos ljuci. Bas jasno iskazuje ljutnju. Inace uopce nije agresivac, nezadovoljstvo najcesce iskazuje placem, nema bacanja po podu ili takvih stvari. Pitala sam tetu u vrticu jel to mogao od nekog od klinaca pokupit pa kaze da nitko od njih to ne radi, tu i tamo jedna curica pokusava ugristi ali ju ona sprijeci.
    Ustvari se ona cudi jer kaze da je bas mirno dijete i da to uopce ne moze povezati s njim.
    Ne znam kako se postaviti u toj situaciji, kako mu objasniti da me to boli? (stvarno jako boli) Da li je to samo faza? Moze li biti gore?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kaj samo mene moje dijete stipa? :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne mora dijete sve stvari u zivotu od nekoga vidjeti. Nekih se i samo dosjeti.
    Ne dozvoljavaj da ti to radi i proci ce jednog dana. Ne objasnjavaj nista posebno, reci boli me to i zelm da odmah prestanes i makni mu ruku.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Ne mora dijete sve stvari u zivotu od nekoga vidjeti. Nekih se i samo dosjeti.
    Ne dozvoljavaj da ti to radi i proci ce jednog dana. Ne objasnjavaj nista posebno, reci boli me to i zelm da odmah prestanes i makni mu ruku.
    Pa ja to i napravim al ne vidim po njemu da kuzi. Kao recimo kad mu kazem da nesto ne smije dirat. Ovo je bas onako, namjerno, i kad mu maknem ruku on ponovno krene, ako se maknem od njega pocne plakat.
    Bas mi je onakva situacija u kojoj jednostavno ne znam kako odreagirati.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

X

i moj mene isto stipa i grize (nekad i za bradavicu) ako se nesto naljuti, radi isto ko tvoj.

ne ide u vrtic i ja mislim da je to faza, da tako pokazuje ljutnju ili trazi paznju.

zaustavim ga ovako kako marta pise. ne dam mu da mi to radi a trudim se da opet ne stekne dojam kako to JE nacin na koji ce dobit paznju.

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Počni plakati...? "Mamu booooliiiii........."

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Gioia prvotno napisa
    Počni plakati...? "Mamu booooliiiii........."
    Tako samo radis predstavu, koju ce on mozda htjeti redovito gledati.

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod nas pali, rastuži se, pogladi me i kaže "d-jaa" (draga). Ne volim to prečesto raditi jer i ona složi tako tužnu facu

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moj kad se naljuti mene zna udarati pa mu govorim da nesmije, draga mama i tak to....bas sam pricala sa tetom u jaslicama, kaze ona da takve stvari su jednostavno faza koju moraju proci

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod nas je stanje sve gore, jucer me ugrizao, kad ga presvlacim udara me nogama, namjerno to radi, vidim da time privlaci paznju i da ga to zabavlja.
    Sve me vise to opterecuje jer se ne znam nosit s tim, tj. nikako mu ne mogu dokazat da to ne smije tj. da me boli. probala sam mu lijepo reci da me boli, pokazati mu, probala sam povisit glas, onako cvrsto mu reci...ma sve sam probala al ne pomaze.
    Sve one ostale "ne to dirati" hendlam bez problema, cvrsta sam i dosljedna i vidim rezultate, ali ovo...stvarno ne znam...ako je tek pocelo kako ce tek biti.
    Jer on stvarno nije takvo dijete, prema drugoj djeci uopce nije agresivan, i kad njega netko gura ili udari nikad ne vrati nego se makne, ustvari je samo prema meni takav i ne kuzim zasto.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mene Iva zna štipati, čak i lupiti :/ .
    Ali ne samo kad joj nešto nedam, nekada me štipa iz dragosti i onda viče "Avuuuuu, avuuuu, avuuu".

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    X

i moj mene isto stipa i grize (nekad i za bradavicu) ako se nesto naljuti, radi isto ko tvoj.

ne ide u vrtic i ja mislim da je to faza, da tako pokazuje ljutnju ili trazi paznju.

zaustavim ga ovako kako marta pise. ne dam mu da mi to radi a trudim se da opet ne stekne dojam kako to JE nacin na koji ce dobit paznju.
    i ja ovako, i u očekivanju sam da ta faza više prođe, ali nikako da prođe. i štipa, i lupa, jedino ne grize. s time da najviše nadrapamo juraj i ja. i isto mlati nogama kad ju presvlačim, namjerno da me udari.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I kod nas ima toga da se mlati nogama po mami/tati dok se presvlači ali mi obično pali da ju zabavim tj. skrenem pažnju. Zapravo, to skretanje pažnje pali u skoro svakoj situaciji kada vidim da postaje nesretna, ali ono, bezveze, bez konkretnog razloga.
    Dok ju presvačim skrećem joj pažnju sa bilo čim priručnim, pogotovo ako to nije igračka , tipa kremica - ajde zašerafi poklopac, štapić s vaticom koji gura između prstića na nogama - kao čisti si ih, pa nakon toga "Bravo H., odlično si to napravila...", sva si je važna tada.
    Nema ona većih "ispada" pa ne znam da li bi to bio dovoljno djelotvorno i kod tvoga dečka ali ne vjerujem da bi se trebalo raditi o kakvom kompliciranijem uzroku takvog ponašanja!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma on je i inace vrlo fokusiran na jednu stvar i tesko mu je odvratit paznju, najvise zato jer njega zabavlja to udaranje nogama. On kao da to dozivljava kao igru. Doduse grize i stipa kad je bas ljut, a ponekad je i to bez razloga.
    Navecer, poslje kupanja, je jedino vrijeme kad mu mogu odvratit paznju jer je umoran pa mu dam da se sam maze s kremicom, da ju zatvara, da mi dodaje stvari i tako... Ali preko dana...
    :/
    Jucer me ulovila gripa i u kombinaciji s djetetom kojem je uzasno dosadno doma i koje ne zna ni samo kaj hoce to je bilo pogubno. Zato je danas u vrticu.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

To je moj doseg, zasad!
    Možda će proći?! :? Moglo bi biti nešto kao "štos" iz vrtića, a da teta nije primjetila? Sjećam se dok sam bila nešto kratko u sklopu neke prakse par tjedana u vrtiću, teta sama sa 20 djece, nema šanse da ih sve vidi šta rade...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa
    To je moj doseg, zasad!
    Možda će proći?! :? Moglo bi biti nešto kao "štos" iz vrtića, a da teta nije primjetila? Sjećam se dok sam bila nešto kratko u sklopu neke prakse par tjedana u vrtiću, teta sama sa 20 djece, nema šanse da ih sve vidi šta rade...
    Malac je u grupi s njih 12 i tete su stvarno divne, pricala sam s njima i sve kazu da je malac prava mala maza, da se puno igra, da nikakvu agresiju ne pokazuje, djeli igracke sa svima...
    Mozda mu je doma dosadno? Mozda su mu doma sve igracke vec bezveze, iako se ja stalno trudim nesto novo smislit on raznih boca, praznih kolutova wc papira i kuhinjskih rucnika. Stalno crtamo, citamo...al ocito mu to nije dovoljno...

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da, ta dosada ih može izbezumiti, to sam i ja primjetila kod svoje H. povremeno.
    Nesretni su a ne znaju kako se izraziti pa to završi ili ljutnjom ili plačem (cendranjem).
    A ja još k tome nemam zrno kreativnosti u sebi, pa se mučim sa smišljanjem zabave kada igračke više nisu zanimljive.
    Brzi oporavak tebi!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa
    Da, ta dosada ih može izbezumiti, to sam i ja primjetila kod svoje H. povremeno.
    Nesretni su a ne znaju kako se izraziti pa to završi ili ljutnjom ili plačem (cendranjem).
    A ja još k tome nemam zrno kreativnosti u sebi, pa se mučim sa smišljanjem zabave kada igračke više nisu zanimljive.
    Brzi oporavak tebi!
    Nisam ni ja kreativna, vjeruj mi, ali znam s tetama pricati sta sve rade u vrticu pa od njih pokupim pokoju ideju.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pametno!
    Čitala sam da je to štipanje i sl. dosta učestalo dok dijete ne progovori... a tada vjerovatno počje vikanje
    Blago nama...

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Osobno sam imala dva plava ugriza i jedan gotovo do krvi, kosu mi gotovo redovito čupa, primam tu i tamo pljusku... Ispadi takvog bijesa su sve rjeđi (to traje otprilike dva mjeseca). Ono što napravim jest da oštro kažem da to ne može raditi, odmaknem se od njega, pa daljnju predstavu (koja se obično nastavi lupanjem glavom o neki predmet - pri čemu sam pazi da ne udari u tvrdo - bacanjem na pod i slično) ignoriram i jako brzo prođe. Kad shvati da nema publiku, mine ga volja.

Osobno su mi puno gori cirkusi koje mi povremeno priušti u dućanu ako ne dobije istog trena nešto što želi, a onda se nastavljaju putem do kuće. Te viče, sjeda na pod i urla... Mogu ga samo dignuti i pobjeći iz dućana. Nemoguće je na javnom mjestu ignorirati. Rješenje: ni u ludilu više ne idem sama s njim u dućan.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

PS. Teta u jaslicama mi je rekla da se i tamo povremeno dere ako ne dobije nešto što hoće (iako kaže da je to rijetko, da je miran i drag, svima redovito visi na rukama...). One također koriste sličnu, iako vjerujem, ublaženu tehniku. Kada pređe granice kažu mu da je sad dosta i navodno se odmah smiri. Tako reagira i mojoj mami ili svekrvi... Ali ja sam dežurni krivac, netko tko je dio njega i kome očito može raditi sve. Mogla bih vjerojatno do prekosutra vikati "dosta", ali bez učinka.

beberonka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nasa Teica u 4 mjesecu, ce dvije godine,stipati me pocela sa osam mjeseci,i to kad nesto zeli ali nije znala reci sta zeli,mazila je pricala ,plakala ma nis ,bilo je sve gore i gore,vidim da ste sve fine prema svojoj djeci ali meni je puklo i jedno jutro sam je stipnula,vrlo slabo i mislila sam da nije registrirala,nije plakala ali jako dugo nije ponovila,do prije par dana pa sam je opet stipnula,upalilo je.Gledala sam nacionalnu geografiju,majmune ,simpnze i gorile i bas ih posmatrala jer se bebe slicno ponasaju kao i njihove :D i vidjela sam da one primjenjuju taj metod a i reze i to sam probala i upalilo je ako mi cera pocne skakat po drvecu znacu di sam pogrijesila.Ona mije drugo djete a sin mi nikad nista slicno nije napravio,ona je jednostavo zloca i to pametna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •