-
izdajanje nakon blistera
pitanje... imala sam gadan zastoj ovu noć, "zahvaljujući" blisteru (riješila ga zahvaljujući Vama i vašim savjetima ) . sad me zanima, pošto inače radim zalihe u zamrzivaču, dal i to mlijeo smijem zamrznuti budući da mi se dogodilo ono što sam čitala u tekstu, evo da citiram Citat:
ponekad unutar kanalića ostane tvrdi ugrušak ili polutvrda, gusta poput paste za zube “nit” mlijeka koja se može uz nešto truda izdojiti.
dakle, mlijeko mi sad ima komadiće unutra, kao siraste. jel smijem to zamrznuti?
p.s. to je bilo preksinoć, dosad sam već zamrznula
sad me zanima dal će to bit ok?
-
Stajanjem izdojenog majčinog mlijeka na površinu se odvoji masniji dio, koji može izgledati kao da ima u sebi komadiće (kao kad se kravlje mlijeko ukiseli), dok pri dnu ostane onaj vodenastiji dio. To je sasvim normalno i nipošto ne znači da je pokvareno.
Jesi li pokušala protresti bočicu? Mlijeko bi trešenjem trebalo opet poprimiti jednoličan izgled bez ugrušaka.
-
blala, ne bi trebalo biti problema s tim izdojenim mlijekom, jer ti komadići su zapravo zgusnuto mlijeku koje nije štetno za bebu.
Što se tiče trešenja mlijeka, kako bi se spojili vodenasti i masni dio, jako je bitno da se mlijeko NJEŽNO protrese. U ovom slučaju je moguće da ti komadići ostanu vidljivi, jer ne radi se o klasičnoj masnoći u mlijeku, već o zgusnutom mlijeku.
Beba ne bi trebala imati problema s tim, jer npr. da je beba umjesto tog izdajanja dojila, te bi komadiće pojela.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma