Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: htio mi inducirati porod zbog otvorenosti???

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno htio mi inducirati porod zbog otvorenosti???

ovih par dana razmišljam dali bi otvorila topic ili ne. i na kraju sam se odlučila otvoriti ga jer me zanima vaše mišljenje.
    naime situacija je ovakva. u četvrtak sam bila na redovnoj kontroli kod moje ginekologice i ona je utvrdila da sam otvorena prsta. sve je u redu. tada sam bila točno 39+2 tjedana trudna. nakon toga sam otišla u bolnicu na ctg koji je bio uredan. doktor koji mi je gledao ctg je rekao da bi tu bila najbolja indukcija jer je kao opasno hodati tako otvorena jer bi mogla pokupiti neku infekciju što bi moglo naštetiti bebi. a i kao dijete je već zrelo pa zašto ne. ja sam ostala :shock: i odbila indukciju i rekla mu da ću radije pričekati svoje trudove. pa valjda bi mi moja ginekologica nešto rekla da je to tako. a inače je taj doktor koji mi je predložio indukciju na lošem glasu i poznat po tome da je sklon i bespotrebnim indukcijama i nalijeganju na trbuh za vrijeme poroda samo da se "žena što prije riješi muka".
    šta vi mislite o tome? dali sam ispravno postupila?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: htio mi inducirati porod zbog otvorenosti???

Citiraj Nina20 prvotno napisa
    ..u četvrtak sam bila na redovnoj kontroli kod moje ginekologice i ona je utvrdila da sam otvorena prsta.
    3 prsta otvorena [/b]

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima nas još koji smo odbili takvu indukciju zbog otvorenosti.

Prestrašne su mi ovakve ucjene i plašenja.
    Mene su napali da mogu dijete roditi u autu, tebe da ćeš dobiti infekciju...

Čekaj da se javi školjkica koja je mjesec dana bila otvorena, ne znam točno ili 4 ili 6 cm.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i meni je ovaj doktor reko da ja mogu roditi kod kuće jer će to sve brzo ići. a meni treba 10 minuta vožnje do bolnice.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da nisi ništa pogriješila. Kakva infekcija, pa vodenjak ti je netaknut, a čak i onda ima vreeeeemena za pričekati bebu.
    To je standardni slučaj da on misli da nije važno da porod krene prirodno i da je svejedno je li beba objavila da je spremna pa onda što ne bi to sve završili što prije. Treba njega pitati koji su rizici indukcije.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ma, odlicno si postupila!
    to valjda samo kod nas idu na tu foru - ja sam prije tri godine rodila u jednoj od zemalja u EU i dosla na redovnu kontrolu (tada sam bila 39+1) i veli mi ona 'oo, pa vi ste 4 cm otvoreni, to moze svaki cas - mozete se obuci'.
    i pustila me zena doma, niti jednom rijecju nije spomenula ostanak u rodilistu, indukciju....
    dobro, rodila sam dan kasnije, ali sam bila otvorena nekih 1,5 cm skoro mjesec dana.

moras pustiti da dijete odluci kad je ONO spremno za porod, a ne doktor. posebice ako ctg 'kaze' da je dijete ok.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

i meni je ovaj doktor reko da ja mogu roditi kod kuće jer će to sve brzo ići. a meni treba 10 minuta vožnje do bolnice.
    btw, ne brini se zbog ovakvih komentara.
    obozavaju tako nesto reci, kao da roditi dijetu u autu pripada vremenima iz mracnog doba.

stici ces ti, ne brini.

msko23 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nina20 kao sto vidis u mom potpisu moj termin je 10.12., znaci dan prije tvog, bas me zanima koja ce prije , meni je ovo prva trudnoca i ti ces prije sigurno jer ja nisam otvorena, samo vrsak prsta, isto idem cetvrtkom na preglede tj bila sam prosli cetvrtak i sve je ok, ovaj cetvrtak idem na pregled u bolnicu, do sad sam bila samo na ctgu, pa me zanima o kojem doktoru pises, ako se radi o sv.Duhu onda znam, jer bas kod njega idem, a cula sam da je dobar doktor, osim mozda toga da voli inducirane porode, ali dobro to se lako moze odbit.
    SRETNO

msko23 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A joj koja plavusa, sad tek vidim da si iz Siska, sorry.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mene su isto normalno pustili iz bolnice 4 cm otvorenu. Naravno da su nudili da ostanem, ali kad nisam htjela, nije bilo nikakvog zastrašivanja.
    Došla sam za 7 dana, otvorena 7 cm, i na stolu za rađanja bila 45 minuta. :D

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam bila 2,5 prsta otvorena mjesec dana,odležala na čuvanju 2 tjedna,bila doma 2 tjedna,sve tako otvorena,vodenjak pukno doma i uspjela doći do bolnice 12 km udaljene od kuće;ali zaista moraš odmah krenuti,čim dobiješ trudove i ako ti pukne vodenjak,po mogućnosti lezi u autu,da smanjiš pritisak;ja sam jedva stigla,nisu me ni klistirali,ni brijali(hvala Bogu) i rodila za 10 min,malo je bilo šokantno ,ali sve o.k.;po meni je indukcija kontraindikacija otvorenosti(inducirati nešto umjetno,a već je krenulo prirodno?!)

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nisam skužila koliko si otvorena, ali evo za utjehu, moja je susjeda s petim bebačem pola trudnoće šetala otvorena 4 prsta s dvoje male djece koju je stalno nosila i još dvoje školaraca i svim njihovim potrebama, pa je sve bilo ok, rodila u terminu i nikom niš'.

Doduše, ona je išla na kontrole samo kod privatnika koji joj indukciju isl. nije ni spominjao kao opciju.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam bila otvorena 4 cm i poslali me u rađaonu iako sam rekla da ja taj dan neću roditi. Došla ja u rađaonu i vičem NEĆU RODITI DANAS! Svi mi se smiju, stave me na ctg, lagani trudovi (zbog nervoze), skaćem na lopti i nakon par sati, obzirom da sam odbijala bilo kakvu indukciju, poslali me na drugi odjel gdje sam ležala još par dana pa rodila kad je samo krenulo.

Nitko te nemože prisiliti da rodiš. Super si napravila da si odbila.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam se već u 7. mjesecu trudnoće otvorila za prst. mirovala do 37. tjedna. i onda sam se otvorila još jedna prst i onda u tjedan dana još jedan - znači 3 prsta. u prošloj trunoći sam se početkom 8. mjeseca otvorila za prst i isto mirovala i nisam se dalje otvarala do poroda. u rodilište sam došla 3 prsta otvorena i rodila 3 sata nakon dolaska, znači dosta brzo. ali mislim si sad i kad krene pa nemogu roditi u roku od 10 minuta.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moja prijateljica je došla u rodilište na redovnu kontrolu par dana prije termina, utvrdili su da je 4 cm otvorena i poslali je ravno u rađaonu jer kao samo što nije! Probili vodenjak, dali drip, mučila se s užasnim trudovima, nikako se nije dalje otvarala. Pregledavali je valjda sto puta, ručno širili, skakali po trbuhu, katastrofa! I uza sve to, rodila je nakon 9 sati, a ne 'začas' kako su rekli.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam bila otvorena prst i pol od 6. mjeseca do samog poroda. I nista nam nije bilo. Jos sam k tome i sina nosala okolo i brinula o njemu kao i prije - imao je nesto vise od godine... E da, i dojila sam ga!

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I kod mene je bila slična priča, o njoj pisah prije nešto više od mjesec dana tu:

Pravo na izbor načina poroda

Naravno da si postupila ispravno, neki ginekolozi si dopuštaju previše!!!!

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nisi nista pogrijesila! Nek beba sama odabere kada je spremna doci na ovaj svijet. I meni su nudili inducirani porod ali sam odbila. I rodila prije nego su mi oni nudili

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

skoljkicu su 25.11. poslali u radjaonu jer 'je ona u porodu' - samo zato sto je bila otvorena 5 cm.

rodila je 25.12. bez problema, brzo i sigurno. beba je bila taman zrela za porod.

otvorenost vanjskog usca ne znaci nista - vazno je unutarnje usce, koje se ne moze opipati vaginalnim pregledom.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i meni je ovaj doktor reko da ja mogu roditi kod kuće jer će to sve brzo ići.

trebala si ga sva ozarena pitati, kod kućeee? ajme jeste sigurniiii??? :D

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

rodila sam 9.12. i stigla sam na vrijeme . čak sam izbjegla i brijanje i klistir i epiziotomiju pošto je sve išlo jaaaaako brzo . bilo je super

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

rodila sam 9.12. i stigla sam na vrijeme . čak sam izbjegla i brijanje i klistir i epiziotomiju pošto je sve išlo jaaaaako brzo . bilo je super
    ČESTITAM TI, DRAGA MOJA OD SRCA,

ja sam na isti način rodila svoju M prije nekih 9 1/2 god.
    pusa tebi i bebi

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čestitam!

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

:D čestitam...
    Kad bi bar i ja tako 8)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hvala vam na čestitkama.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Čestitam i klanjam se na dobnu razliku

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

:shock: stvarno, sad tek vidim potpis. Svaka čast i čestitam

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Zdravo
    trudna sam 37n+1d, i juce ujutru sam bila otvorena 6cm(to je valjda 3 prsta), ceo vodenjak, bez kontrakcija... Doktorka mi je rekla da takvo stanje ne pretstavlja rizik za bebu ili mene, ali pretstavlja rizik od porodjaja u kuci/kolima/na ulici htela me je zadrzati u bolnici, ali sam potpisala da idem kuci...

Sledeci pregled mi je u ponedeljak... I brinem sta ako budem jos vise otvorena... Sa 6cm su mi sve babice i doktori koje sam srela rekle da sam luda sto ne ostanem, sa 8 bi me poslali na psihijatriju cini mi se... Karikiram, naravno...

Ali poenta je u tome da bih ja svoj normalni, prirodni porodjaj (dokle god nema stvarnih, medicinskih razloga za indukovanje ili sta god drugo!), ali nerazumevanje medicinskog osoblja je strasno... Oni bi najradije sve to odmah "zavrsavali"! Daju poluinformacije, svaka pojedinacna sitnica pretstavlja problem... Bojim se da ce me ostaviti u bolnici jer sam previse otvorena, i da cu danima lezati tamo, cekajuci da porodjaj prirodno pocne... uz stalnu borbu da ga ne indukuju! A opet sta ja znam mozda sa 7-8cm i nije normalno setati ulicom... ne znam...

Umesto da uzivam u tome sto se bezbolno otvaram, i sto je beba super, brinem sta je i kako najbolje i najjednostavnije za bebu, mene, doktore...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

za bebu i tebe je najbolje da cekas svoje trudove, a doktore i njihove zelje na trenutak zanemari.

6 cm ne znaci nista, ima cura koje su od pola trudnoce otvorene po 5 cm pa su rodile nakon termina.

moj savjet je da odlazis na redovne preglede (ctg i uzv, bez vaginalnih jer sada vise ionako nista ne znace) i cekas da ti pocnu trudovi

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala i ja to mislim, ali mi je lakse uz malo podrske pogotovo sto mi ogromna kolicina energije odlazi na razgovor sa doktorkom, a jos je ona super na kakve rigidne likove sam nailazila...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj luci07 prvotno napisa
    Moja prijateljica je došla u rodilište na redovnu kontrolu par dana prije termina, utvrdili su da je 4 cm otvorena i poslali je ravno u rađaonu jer kao samo što nije! Probili vodenjak, dali drip, mučila se s užasnim trudovima, nikako se nije dalje otvarala. Pregledavali je valjda sto puta, ručno širili, skakali po trbuhu, katastrofa! I uza sve to, rodila je nakon 9 sati, a ne 'začas' kako su rekli.
    ar ju toking abaut miii?
    i još se beba nije spustila, jer sam ležala, umjesto hodala, i još sam imala višesatno prijelazno doba, i još mi se dijete rodilo s hematomima većim od glave.

indukcija no-no.
    Ili skroz naskroz prirodno ili skroz naskroz carski(ako prvo ne može), ove gluposti između-ni pod razno.

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

uh, krumpiric, ruzno iskustvo
    hvala za pominjanje spustanje bebe! ni meni se beba nije spustila, a nije mi palo na pamet da to koristim kao argument protiv indukcije

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

procitaj pricu s poroda od bubimire, ona je 8 prstiju otvorena hodala po gradu

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj YellowSky prvotno napisa
    Doktorka mi je rekla da takvo stanje ne pretstavlja rizik za bebu ili mene, ali pretstavlja rizik od porodjaja u kuci/kolima/na ulici htela me je zadrzati u bolnici, ali sam potpisala da idem kuci...
    Ovo zvuci jako smijesno posebno za osobu koja zna fiziologiju poroda, kao da ce dijete ispasti van jer ga nista ne drzi.
    Zamislite situaciju da djeca ispadaju dok se zene voze tramvajem, hodaju ulicom ili stoje u redu dok placaju racune

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala

sve mi se cini da bi najbolje bilo da me doktorka nije ni pregledala, i da me pusti na miru, umesto sto me maltretira stalnim pregledima. Ona je cini se vise u panici od mene! Samo ju je strah da se ne porodim kuci, a ja se nadam tome

Prenapeta sam od svega toga, i trazim nacin da se opustim i mirno docekam taj dan, pa kad god bio, i kako god izgledao... A uopste mi ne ide sa opustanjem... Svi me nonstop zivkaju i pitaju sta se desava... Bas se osecam isforsirano, i umorno!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    Doktorka mi je rekla da takvo stanje ne pretstavlja rizik za bebu ili mene, ali pretstavlja rizik od porodjaja u kuci/kolima/na ulici htela me je zadrzati u bolnici, ali sam potpisala da idem kuci...
    Ovo zvuci jako smijesno posebno za osobu koja zna fiziologiju poroda, kao da ce dijete ispasti van jer ga nista ne drzi.
    Zamislite situaciju da djeca ispadaju dok se zene voze tramvajem, hodaju ulicom ili stoje u redu dok placaju racune
    da barem ispadaju, onako ko u američkim filmovima, uhuh, dragi, boli,bolnica...i za 20minuta etoga

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala

sve mi se cini da bi najbolje bilo da me doktorka nije ni pregledala, i da me pusti na miru, umesto sto me maltretira stalnim pregledima. Ona je cini se vise u panici od mene! Samo ju je strah da se ne porodim kuci, a ja se nadam tome

Prenapeta sam od svega toga, i trazim nacin da se opustim i mirno docekam taj dan, pa kad god bio, i kako god izgledao... A uopste mi ne ide sa opustanjem... Svi me nonstop zivkaju i pitaju sta se desava... Bas se osecam isforsirano, i umorno!
    Ja sam lijepo svima prvo ljubazno rekla da ce saznati cim se nesto pocne dogadjati a onaj ko nije shvatio iz prve - dobio je jezikove juhe da me se ostavi na miru. Najgore sto mozes napraviti zeni pred porod, neprestano ju ispitivati sto se desava. Zato ti lijepo bez griznje savjesti svim tim dosadnjakovicima reci sta ih ide Tebi je tvoj unutarnji mir najbitniji, vjeruj mi!!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Zdravo
    trudna sam 37n+1d, i juce ujutru sam bila otvorena 6cm(to je valjda 3 prsta), ceo vodenjak, bez kontrakcija... Doktorka mi je rekla da takvo stanje ne pretstavlja rizik za bebu ili mene, ali pretstavlja rizik od porodjaja u kuci/kolima/na ulici htela me je zadrzati u bolnici, ali sam potpisala da idem kuci...

Sledeci pregled mi je u ponedeljak... I brinem sta ako budem jos vise otvorena... Sa 6cm su mi sve babice i doktori koje sam srela rekle da sam luda sto ne ostanem, sa 8 bi me poslali na psihijatriju cini mi se... Karikiram, naravno...

Ali poenta je u tome da bih ja svoj normalni, prirodni porodjaj (dokle god nema stvarnih, medicinskih razloga za indukovanje ili sta god drugo!), ali nerazumevanje medicinskog osoblja je strasno... Oni bi najradije sve to odmah "zavrsavali"! Daju poluinformacije, svaka pojedinacna sitnica pretstavlja problem... Bojim se da ce me ostaviti u bolnici jer sam previse otvorena, i da cu danima lezati tamo, cekajuci da porodjaj prirodno pocne... uz stalnu borbu da ga ne indukuju! A opet sta ja znam mozda sa 7-8cm i nije normalno setati ulicom... ne znam...

Umesto da uzivam u tome sto se bezbolno otvaram, i sto je beba super, brinem sta je i kako najbolje i najjednostavnije za bebu, mene, doktore...
    i ja sam hodala 3 prsta otvorena okolo. još je meni beba dugo bila jako nisko nabijena. isto su mi govorili da ću se poroditi kod kuće ili u autu. na kraju su mi trudovi fino počeli oko pola 6 ujutro a u bolnicu sam tek došla oko 8 (nisam se žurila iako su mi govorili da dođem čim počnu trudovi) a rodila sam u 9.35. eto, nije samo ispalo iz mene. ja mislim da trudnica najbolje zna i da osjeća kada treba krenuti. bar je kod mene tako bilo. čak sam izbjegla i klistir i brijanje. eto da sam došla ranije bi me obrijali i dali mi klistir 100%. mislim da se nemoraš brinuti. samo se opusti. SRETNO

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja skoro ni nisam bila otvorena pa sam praktčki morala na inducirani u 39 tjednu...

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    ja skoro ni nisam bila otvorena pa sam praktčki morala na inducirani u 39 tjednu...
    Zašto? Je li bilo medicinskih indikacija ili samo presing?

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mali Boris danas puni 9 dana :D :D
    na kraju vise nisam mogla da se pitam jesam li u pravu ili ne... I 30.1 sam jednostavno pristala na prokidanje vodenjaka.

I od tad sve se odvijalo brzo! Na moje odusevljanje, nisam dobila indukciju, doktorka je htela da vidi hoce li kontrakcije prirodno poceti. I mene je nesto tako boluckalo, nisam ni bila sigurna da li su to kontrakcije ili ne, sve do poslednje 2-3 koje su bile duze i jake. Pregledali su me nekoliko puta, i svaki put su konstatovali da lepo ide 7-8cm, skoro 9cm, a ja sam uporno cekala da mi pocnu "prave" kontrakcije pa da trazim da idem u kadu Posle ukupno 2h od prokidanja vodenjaka, poceli su mi naponi, i jos 15-20min kasnije (mnogo moje nesaradnje, pogresnog napinjanja i kukavicluka ) i rodio se Baby Bo :D :D

Eto... i dalje mislim da bi bilo sasvim u redu, i bolje, da sam cekala da porodjaj prirodno pocne(mada mi je doktorka rekla da je beba vec bila povelika za moje mere), ali sve je proslo savrseno, i ne zalim sto sam je poslusala!
    od mene i Borisa

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Cestitam! :D

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam nedavno ležala u bolnici jer su mi našli šećer u urinu, a taman sam se najela palačinki. inače uvijek imam nizak šećer. no to nije bitno. za ta 4 dana koliko sam bila kod njih, 5 trudnica su poslali na inducirani. da li zbog visokog tlaka, da li zato što su otvorene, da li zato što je skoro 40 tj. a ima malo viši šećer ili krupnu bebu.
    istina, ne znam sve detalje ali njih nekoliko otišlo na inducirani. pa valjda je to sad kod njih moderno. ili im ističe rok trajanja gelova koje koriste pa da ih potroše.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inducirano porod je san svakog porodničara.

Tako su sa svima gotovi do ručka.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Inducirano porod je san svakog porodničara.

Tako su sa svima gotovi do ručka.
    Da znas da i budu gotovi do rucka.
    Posto sam proboravila u predradjaoni do sada ukupno 5 dana (po dva i po dana dva puta), znam kako izgleda porodiliste, hodnici, predradjaona, koji je broj "strucnjaka" u kom trenutku u klinici, zavisno od dobi dana i dana u nedelji.
    Najveci "promet" je od 8 ujutro do 3 popodne. Posle toga pustara. Nije tesko zakljuciti da, ako je od 30 beba dnevno 20 rodjeno u tom periodu, da je bar 15 od tih 20 porodjaja bilo uz indukciju, i da je bar 10 "naruceno" od strane dr koji privatno prati trudnocu.
    Takodje, verujem da je 10 - 15 (ne mogu tacnije da kazem jer nisam nikad imala epidural) od tih porodjaja bilo u epiduralu.

Zanimljivo je da smo ovo sa radnim vremenom porodnicara primetile i 2 cimerke iz predradjaone i ja, ali njima to nije nista znacilo. Nekako su to uzele zdravo za gotovo. Mozda i zato sto je jedna cekala svog dr, indukciju i epidural, a druga carski (s veoma opravdanom indikacijom).

Izi je inace 5700 i neka beba rodjena u tom porodilistu u 2008. godini, kraj 9. meseca je bio, sto znaci da se radja oko 7600 beba godisnje, a to je u proseku 21 dnevno.
    E da, ponedeljkom (?) ujutro se puni predradjaona.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •