Zdravo

trudna sam 37n+1d, i juce ujutru sam bila otvorena 6cm(to je valjda 3 prsta), ceo vodenjak, bez kontrakcija... Doktorka mi je rekla da takvo stanje ne pretstavlja rizik za bebu ili mene, ali pretstavlja rizik od porodjaja u kuci/kolima/na ulici

htela me je zadrzati u bolnici, ali sam potpisala da idem kuci...
Sledeci pregled mi je u ponedeljak... I brinem sta ako budem jos vise otvorena... Sa 6cm su mi sve babice i doktori koje sam srela rekle da sam luda sto ne ostanem, sa 8 bi me poslali na psihijatriju cini mi se... Karikiram, naravno...
Ali poenta je u tome da bih ja svoj normalni, prirodni porodjaj (dokle god nema stvarnih, medicinskih razloga za indukovanje ili sta god drugo!), ali nerazumevanje medicinskog osoblja je strasno... Oni bi najradije sve to odmah "zavrsavali"! Daju poluinformacije, svaka pojedinacna sitnica pretstavlja problem... Bojim se da ce me ostaviti u bolnici jer sam previse otvorena, i da cu danima lezati tamo, cekajuci da porodjaj prirodno pocne... uz stalnu borbu da ga ne indukuju! A opet sta ja znam mozda sa 7-8cm i nije normalno setati ulicom... ne znam...
Umesto da uzivam u tome sto se bezbolno otvaram, i sto je beba super, brinem sta je i kako najbolje i najjednostavnije za bebu, mene, doktore...