Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: preponska kila-opća anestezija- što očekivati?

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno preponska kila-opća anestezija- što očekivati?

Sutra će naša curica operirati preponsku kilu u KBC Rebro. Curica nam ima tek 7 mjeseci, a operaciju odgađamo od njenog 3. mjeseca. Odlučili smo se više ne odgađati zbog opasnosti od uklještenja.
    Kod operacije nas najviše strah anestezije i njenih kratkotrajnih i dugotrajnih posljedica ( svašta smo pročitali po člancima na tu temu).
    Ima li netko da je bio s tako malom bebom na općoj anesteziji, možda baš na Rebru i možda baš na operaciji bruha( kile) :? ...

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moja curka je s 3,5mj. bila pod općom anestezijom. Istina, ne na Rebru nego u Klaićevoj, i ne zbog kile već zbog hemangioma. Isto sam se užasavala te anestezije, ali na kraju je sve super proslo, čak i bolje nego što sam se nadala. Držim fige da tako bude i vama!

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Koliko dugo je bila pod anestezijom? Kada ste ju mogli vidjeti nakon operacije i kako je reagirala kada se počela buditi?...puno pitanja ( a još ih milijon imam na koja mi nitko ne može dati odgovor)

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moja je curica operirala kilicu koja se stalno uklješćivala sa mjesec i 1o dana...isti dan otpuštena kući i sve prošlo bez problema..
    Preporodili smo se i mi i ona, jer od kad se rodila nije oka sklopila, do tada.

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Lubica prvotno napisa
    Koliko dugo je bila pod anestezijom? Kada ste ju mogli vidjeti nakon operacije i kako je reagirala kada se počela buditi?...puno pitanja ( a još ih milijon imam na koja mi nitko ne može dati odgovor)
    Na svu srecu, ekscizija hemangioma nije velika operacija, tako da nije bila dugi pod anestezijom. Ne znam tocno koliko, ali nije bilo dulje od 15min. Odjel na kojem je bila operirana nazalost ima takva pravila da nismo mogli biti s njom kad se budila Sestre kazu da je plakala, pa su je one smirivale, pa je opet zaspala. Prvi put sam je vidjela kad se ponovo probudila sto je bilo nekih 3,5 sati od operacije. Cendrala je i izgledala nekako izgubljeno, ali onda je dobila cicu i nakon toga je bilo sve 5. Smijala se, brbljala, kao da nista nije bilo! Predvecer istog dana smo isli doma.
    Rana joj je lijepo zacijelila, cak nemam dojam da ju je nesto posebno boljela dok je zarastala.
    Sigurna sam da ce i vama sve proci u redu, a i maknut cete napokon taj crni oblak koji vam vec mjesecima lebdi iznad glave i napokon se moci opustiti i istinski uzivati u bebi.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Moje dijete je operiralo preponsku kilu na Rebru prije godinu dana. Tada je imao manje od dvije godine ali mu to nije bila prva opća anestezija. Sam zahvat kratko traje, djeca su u anasteziji manje od pola sata. Možeš biti s njom prije nego je odvedu na zahvat a i kad dijete vrate iz sale daju ti stolicu i ti sjediš uz njega dok se ono budi. Ono uglavnom spava sat-dva nakon anestezije i tu i tamo se nakratko pobuni plačem, ali zato si ti tamo da ga smiriš svojim prisustvom i maženjem. Anestezija je bauk kada o njoj čitaš ali u praksi nije sve tako crno. Moje dijete je do sada bilo pet puta u općoj anesteziji i svaki put na Rebru i svaki put je bilo sve ok. U svakom slučaju sretno.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Lubice ne znam ti odgovor na ovo pitanje ali moj maleni ima bruh, naša pedijatrica je navalila da ga operiramo sa 2 mj. ali pošto mu je samo jedanput iskočila a da ju nisam znala vratiti natrag odlučili smo potražiti mišljenje kirurga. On ga je pregledao i rekao da pričekamo da počne samostalno hodati i ako mu do tad ne iskoči da ne treba operacija. Čekali smo, on je prohodao, kilica se više nikad nije pojavila i mi ga nismo operirali. Ali u to vrijeme su nam rekli da ukoliko bude operacija da traje 15-ak minuta i da se idući dan ide doma, ako dojiš možeš ostati s bebicom mislim u svakoj bolnici.

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

U zadnje vrijeme nama jedva da prođe dan a da nam kila ne iskoči. Najčešće ju odmah sami možemo vratiti nazad, ali ponekad ostane kvržica (u našem slučaju, kirurg kaže da je to jajnik) koju ne možemo vratiti. Kada ju ne možemo vratiti onda ne možemo ništa drugo nego masirati i čekati da se nekako samo otpetlja i vrati ( to se najčešće dogodi preko noći kada se mišići valjda u potpunosti opuste; ponekad nam pomaže i okretanje iz jednog položaja u drugi, iz ležečeg u klečeći ).
    Kada kile nema onda najrađe ne bi išli na operaciju i podvrgavali dijete anesteziji, ali kada iskoči i ne vrati se onda strepimo kada će se vratiti i pitamo se da zašto već jednom nismo to operirali.

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Što se sve na dan operacije obavlja pred samu operaciju i da li roditelj prisustvuje svemu ili ičemu ( vađenje krvi itd...)?
    Naime mi nismo napravili nikakve krvne nalaze, pa ćemo to sve sat i pol pred operaciju. NO, osim krvne slike da li se još nešto radi?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Moj sin je uz preponsku kilu imao još i kontrolu zbog VUR-a pa su njemu vadili krv i uzimali urin.
    Krv uglavnom vadi sestra u previjalištu i ona nekad dopusti da jedan roditelj bude prisutan a nekad ne-to ovisi o situaciji

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Lubica prvotno napisa
    Što se sve na dan operacije obavlja pred samu operaciju i da li roditelj prisustvuje svemu ili ičemu ( vađenje krvi itd...)?
    Naime mi nismo napravili nikakve krvne nalaze, pa ćemo to sve sat i pol pred operaciju. NO, osim krvne slike da li se još nešto radi?

Moja je kćer prije 12 godina sa mjesec dana obavila operaciju.
    Koliko se sjećam hvatali smo urin u vrećicu i vadili krvnu sliku ambilantno i s tim nalazima išli na dogovor kod dječjeg kirurga.
    Njoj se kilica pojavila jednu večer nakonkupanja i papanja kad e imala 10 dana i to je bilo tako silovito i tako grčevito da se dalo napipati preko svih pelena i zimske obleke. ..a ona je sva omodrila u licu...
    Ne trabam ni spominjat da su mi se noge odsjekle ali sam se ipak snašla, razmotala je i ne znam ni sama kako masirajući vratila je natrag..
    Od te noći ona više nije zaspala..a klica se vraćala i vraćala nakon skoro svakog obroka.
    Slijedećih mjesec dana život nam je bio na tri smjene, ja sam bila budna noć do 6 ujutro, ljuljajuči kolica(jedini način da ne vrišti i da klica opet ne iskoči), od 6 do 8 muž a onda se dizala baka..pa opet ja i tako redom..Uglavnom vrijeme sam provodila konzultirajući se sa svima koji imaju veze s medicinom oko mene(rodbina, kumovi...i sl.) i dosađujući im..
    Operacija je "banalna"...istina je da je u pitanju anestezija ali to ipak ne možeš izbjeći a moraš to napraviti jer može biti puno više štete nego koristi.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Lubice nadam se da će sve proći ok, ~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mia je bila 3 puta u općoj anesteziji radi operacije hemangioma. Ekscizija hemangioma traje otprilike kao i operacija bruha. Kako radim u farma industriji, raspitala sam se kod svih živih anesteziologa, dječjih i ostalih vezano za anesteziju. Danas se koriste anestetici (za te kratke operacije) koge poslije operacije gotovo odmah izađu iz organizma, tj. nigdje se ne metaboliziraju. Mia je nakon svake operacije (zadnja sa 1g) bila super, nije joj se spavalo, nije plakala, nije doživjela nikakav stres. Što se tiče "posljedica" ne su takve da je u svemu naprednija od svojih vršnjaka, dakle nema ih. Ne brini!!! Nama je puuuuno teže nego njima. Oni su hrabri, mali borci a što je najvažnije tako malo dijete to odmah zaboravi. O Klaićevoj sve naj, naj, najbolje!

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Samo da vam javim da je sve ok prošlo, bolje nego što smo očekivali...sad idem nunati a sutra vam javim više ( ako u međuvremenu sve ovo ne zaboravim pa i ovaj post

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno .

moj sinčić od 2.5 godine ide na operaciju..rekli su nam da neće moći bez opće anestezije i dali nam papir na koje sve piše o anesteziji.
    na tom papiru nisam vidjela ništa zabrinjavajuće. :D
    Jedino nam nisu rekli hoće li ga uspavati maskom ili će mu dati venu.
    pitaj kako je misle uspavati. :?
    Ako kažu da će joj dati venu kupi kremu EMLA(ima je u ljekarnama)
    jer ubod zna boljeti, osobito tako malo dijete.
    Poslije anestezije ne smije piti vodu, ali to su vam već vjerojatno rekli i objasnili...
    želim vam da sve prođe dobro i operacija i buđenje iz anestezije

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Re: .

Citiraj Anamarija5 prvotno napisa
    moj sinčić od 2.5 godine ide na operaciju..rekli su nam da neće moći bez opće anestezije i dali nam papir na koje sve piše o anesteziji.
    na tom papiru nisam vidjela ništa zabrinjavajuće. :D
    Jedino nam nisu rekli hoće li ga uspavati maskom ili će mu dati venu.
    pitaj kako je misle uspavati. :?
    Daju uvijek maskicu pa eventualno još anestetik u venu.

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Samo da kažem da je naša curka super, nismo primijetili nikakvo drugačije ponašanje nakon operacije, dapače, djeluje vedrije nego inače ( možda ju je ta kila zbilja mučila pa je i njoj laknulo!). Od drugog dana se dizala uz povišene elemente namještaja na noge isto kao i prije ( dopuzala bi do nečeg i onda hop ručica gore) i mi ju u tome nismo pretjerano sprečavali jer je bilo očito da ju ništa ne boli ( u bolnici su nam rekli da može raditi sve što ju ne boli, da si male bebe same reguiliraju nivo aktivnosti s obzirom na bol)

Dan poslije anestezije imala je jako crvene obraze- to je potrajalo 1-2 dana. pretpostavljam da je to bila nekakva reakcija na anesteziju. Operacija se nekako poklopila s uvođenjem dohrane i novih namirnica , pa niti to zapravo ne mogu biti sigurna da li je mozda od hrane bilo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •