Drage moje iskusne mame,
Nakon što sam 8 puta bila kod pedijatra i na hitnoj u zadnja dva tjedna, odlučila sam i vas pitati za savjet.
Moja L je prije sad već skoro dva tjedna dobila vrlo visoku temperaturu pa sam s obzirom da je bio vikend išla na Šalatu gdje su joj na osnovi krvne slike (koja je btw bila jako dobra, leukociti 16 i neseg. 5, CRP nisu vadili) prepisali antibiotik. Kako mi dr. nije djelovala previše pouzdano, i na osnovu nalaza ja sam L dala možda dva puta taj antibiotik i onda prestala na svoju ruku jer je njoj bilo bolje, i mislila sam kako je to bila obična viroza.
Onda sam nakon dva tri dana otišla kod svog pedijatra na kontrolu i on je rekao kako nisam smjela prekinuti s antibiotikom, da je njoj grlo crveno i neka joj nastavim davati amoksicilin. I naravno, njega sam poslušala.
Nakon toga, opet ultra visoke temperature, 39-40, opet na hitnu, slikali pluća, vadili urin, CRP - 6, sve u redu, leukociti 9. Nastavili s antibiotikom a temeratura se ne spušta. Dočekali smo tako i drugi tjedan temperature!! L ništa ne jede, oslabila, samo bi spavala.
Da bi 9. dan uzimanja antibiotika dobila nevjerojatan osip po cijelom tijelu i licu. Strašno!! Naravno, odmah doktoru koji je zaključio da se radi o alergiji na penicilin, tzv. bolest devetog dana. Dobila injekciju i sirup ranilon da pije po žlicu natašte svaki dan.
Moja L je trenutno cendrava kao nikad do sad, ljuta, baca se po podu, plače bez suza, slabo jede i puno spava!
Čemu bih sad to ponašanje pripisala, luda sam, nadam se da je to normalno i da će proći jer me strašno sve to zabrinjava a dr. tome ne pridaje neku važnost.
Ako je netko od vas prošao kroz ovako nešto, molim vas da me savjetujete. Hvala!

Odgovori s citatom
Htjela sam reći da se ne brineš i da će tvoja curica čim joj bude bolje početi normalno jesti i vratiti sve izgubljeno i snagu.
I svaki put nakon 5 dana dok. rekli da nije više potrebno...
. Ljuta sam i bijesna, jer sam se trebala pouzdati u svoju intuiciju i ne uzimati antibiot. do nalaza. Sada ima i lagani proljev i mislim da ću promjeniti pedijatra. Jer, nikako da možda sugerira test na alergije zbog curenja nosića, a i ja sam sama tražila uputnisu za fizijatra koji je utvrdio da dijete treba na vježbice, a da je bilo po njoj nikada nas ne bi uputila na takav pregled