Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Kašalj - beba stara 25 dana!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Kašalj - beba stara 25 dana!

malena je počela kašljati - nije to stalni kašalj, no brinem se jer je tako mala ... ponekad i zakiše, no nosić je prohodan.
    odmah doktoru ili da probamo nešto domaće?
    riječ je o dojenoj bebi i za sada sasvim normalno papa ...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa ne znam točno što misliš pod domače?
    možda se zagrcava sa mlijekom, zna se dogoditi

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bi doktoru jer tako malim bebama se stanje može primijeniti drastično promijeniti u rku od pola dana. Pa kad je pregleda mirna si.
    A usput obaviš i prvu kontrolu

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    pa ne znam točno što misliš pod domače?
    možda se zagrcava sa mlijekom, zna se dogoditi
    ma, mislila sam nešto tipa sljez, no ne znam smijemo li to koristiti, s obzirom na starost ...

evo, baš ju sada držim, nosić je skroz prohodan, od cca 6 sati, zaašljala je 2 puta i to po 4-5 "kašljića"

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    ja bi doktoru jer tako malim bebama se stanje može primijeniti drastično promijeniti u rku od pola dana. Pa kad je pregleda mirna si.
    A usput obaviš i prvu kontrolu
    kod doktora je katastrofa gužva. kažu neka dođemo i čekamo ...
    već smo bili na prvoj kontroli pa da se usput i pohvalim ... u 14 dana smo se udebljali 520 g ... :D

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

možeš i sama probati poslušati dijete - staviš mu svoje uho na pluća i sama čuješ ako nešto škripi - to ti je po čistom majčinskom instinktu

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

tako mala beba bi u s slucaju bolesti gubila apetit i spavalo bi joj se, tako da mislim da joj verovatno nije nista, ali svakako obrati paznju.
    moj Isidor je imao temperaturu s 3 i sad s 4 meseca opet ima virozu, pa smo zvali pedijatra da nam dodje kuci.
    ako imas tu mogucnost, najbolje je.

Siena avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kašalj kod jako malih beba zna biti indikator za mnogo raznih bolesti, ne samo prehlade i viroze. Ako je bebi nosa prohodan, znači da nije šlajm koji se slijeva niz prglo pa nadražuje.
    Jel suhi ili muhozni kašalj?
    Ja bih, na tvojem mjestu, svakako do pedice, ali recimo fuul rano ujutro, kad još nema nikog drugog. Tako sam išla sa svojom bebom kad je imala 2 mjeseca. U 7.15 smo bile u čekaoni, nikog drugog ni na vidiku

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

možeš i sama probati poslušati dijete - staviš mu svoje uho na pluća i sama čuješ ako nešto škripi - to ti je po čistom majčinskom instinktu
    moram ovdje nadodati da bi ovim načinom puno toga mogli propustiti. neke stvari ne čuje ni pedijatar slušalicama pa šalju specijalistima.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    moram ovdje nadodati da bi ovim načinom puno toga mogli propustiti. neke stvari ne čuje ni pedijatar slušalicama pa šalju specijalistima.
    gle, pa nisam mislila da će joj dijagnozu s tim postavljati. ako je dijete zdravo, a majka ipak zabrinuta, zašto ga ne bi i poslušala, ja sam znala i pod rukama osjetiti da nešto nije u redu sa disanjem

i ne bih baš rekla da će dijete koje je dva puta zakašljalo u dva sata slati specijalistu

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    gle, pa nisam mislila da će joj dijagnozu s tim postavljati. ako je dijete zdravo, a majka ipak zabrinuta, zašto ga ne bi i poslušala, ja sam znala i pod rukama osjetiti da nešto nije u redu sa disanjem

i ne bih baš rekla da će dijete koje je dva puta zakašljalo u dva sata slati specijalistu
    ako je majka zabrinuta najbolje da ode kod pedijatra.

inače, moj point je bio u tome da neke stvari ne čuje ni pedijatar sa slušalicama, ne znam kako bi onda mi čuli bez ičega. ne govorim bez veze nego iz iskustva.
    i pisala sam općenito o onome što sam citirala, ne konkretno o ovoj bebici.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

potpisujem tash.

ja s tako malom bebom idem kod doktora na prvi balac jer kod njih se to sve brzo i dugačije razvija i uopće se ne mogu osloniti na svoju procjenu.

inače normalno je da beba kihne i ne mora biti prehlađena zbog toga. možda se i zakašlje koji put u danu ako se zagrcne slinom. ne znam koliko kašlja dnevno bi bilo normalno.
    domaće recepte nemoj primjenjivati na tako maloj bebi bez konzultacije sa doktorom osim vlažiti zrak

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

drage moje, zahvaljujem na komentarima i savjetima

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

gužva kod dr za poludit ... no, kaže, bez pregleda, da čistimo nos i kapamo fiziološku ... inače, mislim da se situacija komplicira jer su se počeli razvijati šmrklji (zato sam i htjela kod dr) i počela je češće kašljati (onako, kao da ima nešto za iskašljati).

jedino me tješi što super papa i nema temperature ... nekako si mislim da budemo popodne u hitnu da ju ipak doktor pregleda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •