Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Protiv helicobacter bakterije an prirodan način

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Protiv helicobacter bakterije an prirodan način

Pred nekoliko dana sam razgovarao s kolegama na poslu o ovoj bakteriji koja navodno izaziva gastritis i čireve na želucu (prema nekim podacima njena uloga u tome je možda preuveličana, no ostavimo te rasprave specijalistima ...).

Prisutnost bakterije u tijelu se dokazuje pomoću uzorka uzetog tokom gastroskopije, pretragom iz krvne slike ili izdisajnim testom, a protiv nje se uzima tzv. trojna terapija; dvije vrste antibiotika + lijek koji inhibira lučenje želučane kiseline kako ona ne bi uništila antibiotik. A ono što je najgore, ta terapija često ne donosi rezultate tj. čovjek uzima te antibiotike i gnjavi se sa njima, a nakon uzimanja ponovljeni test pokazuje da je bakteriaj i dalje prisutna u organizmu.

Točno tako je izgledalo kod mene prije 3 godine, a i kod MŽ-ine mame prije nekoliko mjeseci - pozitivan an helicobacter iako sam propisno uzimao sve lijekove. I onda sam dobio savjet od homeopatice da pijem čaj od iđirota (ljekovita biljka, može se čaj nabaviti u prirodnim apotekama) jednom dnevno tokom dva tjedna. Pio sam ga redovito i - viš vraga - slijedeći nalaz na helicobacter je bio negativan. A isto tako je bilo i kod MŽ-ine mame - nakon antibiotika i dalje pozitivno, a nakon čaja negativno.

Dakle, tko ne želi uzimati antibiotike, a želi se riješiti helicobacter bakterije nek pokuša sa iđirotom.

Pozor, ovaj čaj donosi nova značenja riječi "žufko" (čitaj: trpko), ali nije tako grdo da se ne bi izdržalo (ali se ipak ne čudim bakterijama što krepaju nakon njega ).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daj molim te napiši u kojoj apoteci si ga kupio. Moram priznati da nikada nisam čula za iđirot - a zvuči tako čudno da se ne usudim ići po biljnim apotekama bez tvoje upute

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    daj molim te napiši u kojoj apoteci si ga kupio. Moram priznati da nikada nisam čula za iđirot - a zvuči tako čudno da se ne usudim ići po biljnim apotekama bez tvoje upute
    To je bilo u biljnoj apoteci na Dolcu (nisam ga kupio osobno pa ne znam koja je to, ali vjerujem da ćeš naći).

te biljke se sjećam još odavno, iz knjiga o ljekovitom bilju, baš zbog tog čudnog imena. To je inače močvarna biljka, ako se ne varam srodna preslici. Čaj se radi od osušenog korijena te biljke.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A kako mi koji nismo iz ZG nađemo??? Aj tatek daj bar na PP ime ljekarne ili broj telefona

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa
    A kako mi koji nismo iz ZG nađemo??? Aj tatek daj bar na PP ime ljekarne ili broj telefona
    Na žalost, ne znam ga, nisam osobno kupio.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja imam gastritis i refluks i pila sam ga, makar nema helicobakteriju...on bi trebao pomoći u ublažavanju problema s ovim boleštinama, bez obzira na bakteriju :/

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala Tatek, kupit cu ga mami jer ima taj vrazji helikobakter )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoji čaj od iđirota od Subana. Jel to to ili? Njega ne bi trebao biti problem nabaviti u ljekarnama.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Magdalena prvotno napisa
    Postoji čaj od iđirota od Subana. Jel to to ili? Njega ne bi trebao biti problem nabaviti u ljekarnama.
    E, to je to, baš sam se danas raspitao, ima ga valjda u svim boljim biljnim ljekarnama u Hrvatskoj.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam kupila na štandu na Dolcu - imaju raznih čajeva, a nalaze se između ona dva stražnja uluaza za unutrašnjost tržnice

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako ima od Subana onda :D ...super...fala...

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tatek pa šta nisi rekao da je čaj toliko gooorak.... ..koliko dugo ga se mora piti??? Ili je to onako cca...pa koliko popijemo...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa
    Tatek pa šta nisi rekao da je čaj toliko gooorak.... ..koliko dugo ga se mora piti??? Ili je to onako cca...pa koliko popijemo...
    Napisao sam, vidi prvi post!

Ja sam ga pio dva tjedna, jednom dnevno, neki savjetuju pijenje dva puta dnevno.

Dinaa

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa Vidi poruku
    Napisao sam, vidi prvi post!

Ja sam ga pio dva tjedna, jednom dnevno, neki savjetuju pijenje dva puta dnevno.
    Kako se priprema taj čaj???

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •