-
Kako mami sniziti temperaturu dok doji?
Supruga mi je pokupila neki virus vjerojatno, mucnina i visoka temperatura. Gledamo Andol, ne preporuca se trudnicama, gledam PAracetamol, ne preporuca se trudnicama. PRobali smo joj staviti one cepice paracetamola za dojencad, ali to je snizava nista...
Trenutno je na oblozima od octa, a temperatura je 38.
Moze li se nesto zakomplicirati sa dojenjem i ima li neki nacin da probamo sniziti temperaturu?
hvala.
-
Osoblje foruma
nisam shvatila da li je tvoja supruga trudnica ili je vec dojilja?
za snizavanje temperature kad mama doji, mogu se koristiti lijekovi na bazi paracetamola
acetilsalicilna kiselina NE (najpoznatiji proizvod: aspirin)
uvijek se moze prvo probati (kad temp. nije jos jako visoka) sa tusiranjem mlakom vodom, oblozima .... ako i dalje raste, onda uzeti lijek.
ako je moguce tempirati uzimanje lijeka neposredno nakon podoja, kako bi do slijedeceg dojenja proslo sto vise vremena, i sto vise lijeka se izlucilo iz maminog organizma
i normalno ... probati otkriti i otkloniti uzrok visoke temperature
-
hvala
HVala ti na odgovoru.
Dojimo dijete, tako da mos malo uplaseni da neki lijek ne bi stetno djelovao. Sad je vecer, pa ne mozemo doci do paracetamola. Imamo cepice paracetamola za dojencad, ali nakon dva cepica nije se spustila temperatura.
Zena se nije tusirala, pokusvamo sa oblogama, sad je zaspala, tako je umorna.
Sto se tice uzroka temperature, pretpostavljamo da je povezan sa danasnjim povracanjem i osjecajem mucnine, kod nas (na Krku) ima dosta crijevnih infekcija zadnjih nekoliko dana, grcevi, povracanje, sracka...
-
Iz iskustva mogu savjetovati paracetamol (Krkin Daleron slovi za najbolji), morala sam ga piti i u trudnoci i tokom dojenja jer sam u par navrata imala gadnu temperaturu. Ne bi bilo lose da ga popije odmah nakon dojenja.
-
Prepostavljam da su čepići od bili od 120 mg pa su 2 bila premalo za snižavanje temp. Doza za odrasle je 500 mg. Nemojte koristiti ocat za snižavanje temperature.
Neka mama pije dosta tekućine (voda, čaj), ne jede masno i slatko i neka stalno pere ruke.
Javite kako je.
-
hvala svima, mamica nam je danas bolje, jos je na dijeti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma