Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Opet ja - spotting u ranoj trudnoći

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Opet ja - spotting u ranoj trudnoći

Drage moje,

evo nije me bilo neko izvjesno vrijeme. Javljala sam se na forum kada sam prvi puta ostala trudna i pridružila se curkama na temi "Ploda ima otkucaja nema".

Radili su mi vakumsku aspiraciju u 7. tjednu zbog dijagnoze blighted ovum a prije toga imala smeđi iscjedak koji se kasnije pretvorio u pravo krvaranje. Elem, mužek i ja nakon spontanog napravili pauzu po preporukama ginića. Pregledi bili sve za 5 i rekao gin da ne čekamo više.

Jučer uradila test, bio pozitivan ali zlu ne trebalo opet smeđeeeeeee....Bilo kod gina maloprije, propisao mi dabroston 2x1 i mirovanje 7 dana i kaze "povuci rucnu" ili sto bi rekli "mozak na pasu". Kaže da sam 5/6 tjedan i da dodjem na kontrolu za 7 dana.

Ima li neko slicna iskustva?

Sve vas puno puno ljubim

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

soleil, miruj tako prema preporuci doktora i sve kako ti je rekao. držim fige da sve bude ok.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

I meni prva trudnoća blighted ovum, u drugoj isto krvarila i jake kontrakcije i još dosta toga.... odbila sam bilo kakve tablete jer su me kod prve trudnoće ubile (užasno sam se osjećala.... kao da ću se raspasti....) i evo nam našeg J...
    Sad čekam bebu opet i niti jednog problema..... A valjda našem tijelu treba malo duže sa "skuži šta treba raditi"....
    Drži se.... puno odmaraj.....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo još jedna takva. u 8. mj spontani, isto počeo spotingom, jednodnevnim. drugi dan krv i beta skoro 0
    sad sam opet T i opet spotting, još od prije + i to traje već 14 dana. dva puta se smirio ali se za par dana opet javio. bolovanje, utrogestan 3x2 i normabel. i dva puta malo svježe krvi. preksutra idem na uzv pa ćemo vidjeti. danas sam 6+1

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

**az**, drzim fige da uzv pokaze da je sve u redu i da nas obradujes lijepim vijestima

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

bila na pregledu. danas nije bilo smeđeg, samo normalno žučkasto. uopće ne vidi razlog spottinga niti to krvi što sam dva puta vidjela na papiru. sve je ok i za 3-4 tjedna novi pregled. terapija ostaje.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pozdrav svima...Evo i ja da se javim ovdje...U petak sam primjetila smedji iscjedak..odmah gin i dao mi inekcije,tablete dabroston i strogo mirovanje...On je primjetio krv a ja nisam...samo smedje..Evo vec zadnja dva dana mi se samo pojavi ponekad na papiru svijetlo smedji isjedak..vise kao mrlja neka...Ali samo jednom ili dva puta na dan..medjutim imam i bolove ponekad u ledjima i stomaku kao da cu da dobijem svakog casa ali i to je ponekad...pa ne znam sta je??Da li je neko imao slicno iskustvo?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pozdrav Mince
    Ja sam na Dabrostonu već osmi dan, smeđi iscjedak se smanjio ali ga još uvijek ima...Danas popodne idem kod gina na pregled pa ćemo vidjeti.

Nastoj da misliš pozitivno, pošto u početku trudnoće je moguće osjećati bolove koji sliče menstrualnim jer se maternica rasteže, ali sve dok to nisu snažni grčevi. Ja sam prije tri mjeseca (kada sam prvi put ostala trudna) u 7. tjednu dobila strašne menstrualne grčeve koji su nažalost završili spontanim. Sada imam taj dosadni iscjedak kojeg se nikako ne mogu riješiti ali nastojim se ne brinuti jer to mojoj mrvici može naštetiti.

Čuvaj se, nastoj da miruješ koliko god je to moguće, misli pozitivno i čuvaj svoju mrvicu

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Mince imala sam ja slično iskustvo. Nekoliko puta mi se pojavio smečkasti iscjedak, jednom dvaput na dan, par dana zaredom. Onda par tjedana dobro, pa opet grumen smeđi (ali nije bila svježa krv srećom). To je bilo popraćeno grčevima sličnim menstrualnim ali slabijeg intenziteta. Imala sam osjećaj ko da mi netko gužva maternicu, kao kad cijediš rublje da iscijediš vodu iz njega. Tak da sam pretpostavila da maternica samo želi izbaciti tu krv iz sebe (problem je u tome što je i dijete u maternici u tom trenutku ) Mirovanje, dabrostoni i opet mirovanje. Kad prođe prvih 12 tj mogla sam se opustiti, više nije bilo potrebno strogo mirovanje.
    Sad je sve u redu, eto me u 27tj, beba dobro!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

To sto si opisala je upravo u mene tako...sto ti kazes nesto kao da u momentu podje da cijedi maternicu..ali ne stalno...
    Malo vise si me oraspolozila..Redovno pijem tablete..i neke vitamine E..pa cu u petak ili subotu dok... a strogo lezim..pa nadam se da ce i u mene sva na kraju da bude dobro aBd...
    Hvala ti puno na odgovoru...a tvoj opis mi je pravo poznat..jer mi je bas tako....

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Drago mi je da si sad dobro i da ti je bebac super...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mince, ti kažeš on je vidio krv, ti ne. moguće je da on to smeđe naziva krvlju, moja ginica isto za spotting kaže stara krv (ne svježa). kod mene je bilo i crvene krvi u dva navrata. danas je tjedan dana kako iscjetka (krvi) nema, ja se osjećam puno bolje, više se krećem i eto čekam pregled tek za 20 dana, ako sve bude ok.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moguce je da oni to tako zovu...i u mene je sad vise tamno zuto nego smedje ali ne tako puno...kao kap ili dvije...
    Sutra ili prekosutra cu i ja na kontrolu pa cu da vidim sta ce mi reci..da li je sve u redu..Uglavnom dok odmaram super je...cim malo prohodam zaboli me stomak sa ledjima...kao da mi se guzva dole...i imam osjecaj da cu da dobijem....Drago mi je da si ti sad ok i zelim ti sve najbolje...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Samo da se javim pošto sam jucer bila kod gina na pregledu i na UZV sam cula moje maleno kako kuca

Isjedak je još uvijek prisutan, ne tako obilan ali mi je gin rekao da nastavim sa Dabrostonima i da se ne brinem previše zbog iscjedka. Naravno, treba se čuvati koliko je god to moguće.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ej bas mi je drago da si sula srculence da kuca???I ja cu sutra ili prekosutra,zavisi kada mi zakaze da joj odem na kontrolu...nadam se da cu i ja da cujem svoje...jer bih i ja trebala da budem tu negdje 7 ili kraj 6tog tjedna))
    Ali mene muce moji bolovi kao da cu dobiti svakog casa???Je li tebe bolilo ili da li te boli???I u mene se smanjio iscjedak ali sto ti kazes ima ga tu i tamo na papiru...malo vise zut nego smedj...pa cu vidjet...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nisam imala bolove, ali osjećam popriličan pritisak u trbuhu. Nemoj da se mnogo brineš zbog tih bolova. Neko ih osjeća a neko ne, sve je individualno. Misli pozitivno i sve će biti OK

Držim fige da na pregledu bude sve za 5! Javi se

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno spotting

Muka mi se i sjetit kako mi je bilo sa tim smećkastim i ininm isjedcima.
    PRva trrudnoća sve OK, druga bligh ovum - kiretraža i treća mirovanje i smeđi isjedak (prvi put u 8 tjednu)i to u više navrata jednom čak i pravao krvarenje (tad sam mislila da je gotovo). Bilo mi je užasno. Hrabrost sam skupljala na ovim stranicama. Brojila sam dane i tjedne. Samo da uđem u 7 mjesec pa da preživi. Imala sam pritiska i da će mi sve pljusnit iz mene. Ležala sam i ništa nisam pila. Tuširanje mi je bilo kao penjanje na najveću planinu. I na kraju sve je dobro završilo. GOspođica sjedi na meni dok ovo pišem.
    NEmoj se puno opterećivat. LAko je to napisat...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mince, ima li kakvih novosti?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo mene...
    Bila u bolnici..ostavila me u petak dodanas...U cetvrtak imala malo jace taman iscjedak navece...vise kao tamna tamna krv...pa u petak otisla njoj...na pregledu sve ok...nema nista unutra...bijelo...ostavi me da mi izvadi nalaze...mokraca katastrofa...Bakterija milion...danas mi uzela briseve pa u petak ce bit nalazi...sumnja na upalu mokracnih puteva...pa mi rekla da pijem uvin caj...sad malo citam nesto svi govore da se ne smije...a ona meni rekli da pijem pa sam zbunjena????
    Kako sam ga pila u bolnici smanjio mi se iscjedak...postao malo svjetli ali me malo sad zabrinulo...
    Da li vi sta znate o tome????
    I o tome da upala mjehura moze davati moje simptome:iscjedak i bol kao da cu da dobijem (sve povremeno ne tako cesto)

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

SOLEILI STA IMA? I TI SI NESTALA NEGDJE))

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

brusnicu pij i jedi sušenu, ima u svakom veće trgovačkom centru. uvin čaj izaziva kontrakcije maternice a to ti u trudnoći ne treba.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tu saaaaaam Bila sam malo busy pa sa nisam javljala. Drago mi je da je sve OK. Moguće da se smeđi iscjedak javlja zbog upale mokraćnih kanala. Inače i ja sam se s tim dugo borila. Bitno je samo da se unosi dosta tečnosti u organizam.

I ja bi ti preporučila brusnicu. U DM-ovim prodavnicama sam nalazila sušenu brusnicu, odlična je.

Meni prestao smeđi iscjedak Evo već par dana ga nema nikako.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i meni je bio prestao na 7 dana što je meni dalo poleta, ja hodala po stanu, kuhala, prala suđe, vozala se, išla s mužem u šoping i nakon toga malo svježe krvi. učite na mojim greškama da ne morate na svojima :/

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Cure moje...drago mi je da je i sa vama ok... evo mene sad zvali da mi kazu da mi je sa naliza briseva sve u redu..nemam nekih bakterija strasnih tako da je bar sto se tice toga sve u redu...ali da moram da nastavim pit tecnost...
    presla sam na brusnicu... ma skontala sam samo da treba pit bilo sta d se izmokrava to iz organizma...
    i u mene je iscjedak stao,fala Bogu, sad je onako malo zut malo bijel...
    danas cu doktoru na ultra zvuk pa se nadam da cu cuti sce
    Vrijeme je da i ja to osjetim...pa javim vam kad zavrsim....

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mince super za briseve!
    Malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za skorašnji pregled i malo !

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo meeee....
    Juce sam bila na pregledu i vidjela kako kuca to malo :D
    Bila sam sva sretna....
    Doktorica mi je rekla da je sve u redu,ali da nosim skroz nisko..i da moram da lezim.Kaze da je pravo nisko i da se nada da ce se vremenom podignuti.....
    Uglavnom je sve ok...

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

:D

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

:D

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cure koje brojite dane i trčite stalno na wc provjeriti jel smeđe il crveno, šaljem vam
    Ja sam sad u 38. tjednu, a i meni je trudnoća počela sa Dabrostonima, strahom da ću izgubiti bebicu,... Imala sam jedan rani spontani iz sebe, a mislim da svaka žena koja je to prošla sasvim logično ne može biti bezbrižna u trudnoći, pogotovo u toj fazi. Kad je počeo taj smeđi iscjedak, ja sam se već u glavi počela pripremati na to da će biti kao prošli put, da je pitanje dana kad će početi jače curiti i da se ne nadam. MM i ja smo jedva mogli razgovarati koliko smo bili ukomirani. Pa UZV na početku 6. tj. (išla sam tako rano upravo zbog tog smeđeg iscjetka i prethodnog spontanog) gdje je sve bilo ok, ali još bez vidljivog ploda u gestacijskoj vrećici i srčeka, pa najdužih tjedan dana čekanja do slijedećeg UZV-a. Tamo se vidjelo titranje srčeka i malo veći "kružić" (gestacijska)nego tjedan dana prije. Cijelo prvo tromjesečje sam morala piti Dabrostone, ali inače- malac napreduje kako treba, svi pregledi i nalazi su za 5 i eto sad već pomalo odbrojavamo. Imam osjećaj da sam trudna već godinama, a taj prvi dio trudnoće pun strepnje, kao da je bio u nekom drugom filmu. Kako su prošla prva "rizična" tri mjeseca tako sam ja bila sve mirnija, negdje u 4.mj. sam prestala panično provjeravati dal "štogod curi", i počela uživati.
    Malo sam oduljila, al znam da kad sam ja pretraživala forum tražeći informacije u toj fazi, bilo mi je puno lakše kad bi pročitala da su neke priče slične mojoj dobro završile. Držim fige svima

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

malo sam off topic, ali mi koje imamo spotting tj bilo kakvo krvarenje, šta ćemo kad istekne prvo tromjesečje i ne bude više imalo smisla piti utriće / dabrostone? samo da prijavim, ja ga od četvrtka nemam

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

**az** onda preostaje samo mirovanje, a i moguće je da ti se nakon prvog tromjesječja iscjedak neće vraćati, beba se ugnijezdila i čvršće se drži!

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da, dobro je Tincha napisala, nece ti ni trebati više utrići ni dabroston, jer izlaskom iz prvog tromjesečja, beba će već biti više nego dovoljno dobro ugniježđena i uloga progesterona u održavanju rane trudnoće je završila. Zato se i propisuju Dabrostoni, jer mnoge žene nemaju dovoljne količine progesterona pa maternica nije dovoljno dobro pripremljena i mekana da se to malo čudo ugnijezdi. Kad se jednom primi i normalno razvija, neće se tako lako dogoditi spontani, svakim danom koji prođe, a iscjedak se ne pojačava, možeš biti mirnija i šanse su bolje. I kad jednom vidiš srčeko na UZV, to je jako dobar znak za dalje.
    Možda nećeš ni trebati strogo mirovati, ja sam poslije još neko vrijeme i radila, a taj period kad sam imala smeđi iscjedak mi se poklopio s godišnjim odmorom, to je sve skupa trajalo oko 2 tjedna i onda se smirilo. Nisam ni jedan dio trudnoće strogo mirovala tj.ležala, ali sam jako pazila po uputama doktorice- što više odmora, vježbanje i seks naravno ni pod razno prva 4 mjeseca.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

oooooooooooo, odavno sam ja, baš zbog silnih iscjedaka i krvarenja, vidjela srce. bilo je to sa 6+6, znači prije 2 i pol tjedna. otad sam mirnija.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zubic vila hvala na ohrabrujucim rijecima I ja sam imala spontani prije ove trudnoce tako da me smedji iscjedak isprepadao na pocetku ove trudnoce....Hvala bogu, vec tjedan dana ga nema...Idem kod gina u srijedu na redovan pregled, ali obzirom da iscjedka nema mnogo sam smirenija.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

cao cure...sta ima?kako se osjecate???
    evo i mene sa dobrim vjestima...iscjetka nemam vec 7dana)) hvala Bogu...
    ali me malo stomak boli...kao da mi se maternica guzva...osjecaj kao da cu da dobijem
    pisala sam da mi je trudnoca skroz nisko pa da li je neko slucajno imao takvih poteskoca....

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Mince prvotno napisa
    cao cure...sta ima?kako se osjecate???
    evo i mene sa dobrim vjestima...iscjetka nemam vec 7dana)) hvala Bogu...
    ali me malo stomak boli...kao da mi se maternica guzva...osjecaj kao da cu da dobijem
    pisala sam da mi je trudnoca skroz nisko pa da li je neko slucajno imao takvih poteskoca....
    Koliko si trudna?
    Taj osećaj je normalan u celom prvom trimestru.
    Ja sam ga imala do 14. nedelje

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Trudna sam 8tj... Rekla mi je i doktorica da nije nista strasno sve dok nisu jaki pravo bolovi...ovi nisu jaki ali su onako neki cudni...bas ono kao kada treba da dodje vjestica... ona neka tupa bol..kao da ce sve da izadje na momente iz mene...ne probada i ne grci samo onako kao da me neko guzva... i kao da cu svakog trena da dobijem...pa stalno trcim u vc i zavirujem... pijem tekucinu,caj od brusnice i sokove ...
    malo me strah jer mi je prva trudnoca pa neznam nista...
    pijem dabroston i receno mi je da cu ga pit jos mjesec...dok ne prodje to prvo tromjesjecje..
    uglavnom lezim...
    Hvala ti sto si se javila... nadam se da ce i u mene prestat bol...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Mince prvotno napisa
    Evo meeee....
    Juce sam bila na pregledu i vidjela kako kuca to malo :D
    Bila sam sva sretna....
    Doktorica mi je rekla da je sve u redu,ali da nosim skroz nisko..i da moram da lezim.Kaze da je pravo nisko i da se nada da ce se vremenom podignuti.....
    Uglavnom je sve ok...
    Mince znam da postoji nekakv trudnički pojas, nosila ga je moja prijateljica kad joj je trbuh počeo rasti i puno joj je olakšao (nosila je nisko od početka T i stalno osjećala dolje pritisak); prosurfaj malo, ima ga i kod nas kupiti; ja sam u 2.T nosila jako nisko i pred kraj ti to stvori opterećenje na cervix pa se možeš prerano otvoriti, ja sam se otvorila u 35. tj. i preležala u bolnici 2-3 tjedna (da sam znala za pojas nosila bih ga bar od 4-5. mj. T);
    drago mi je za tvoje malo , mene je to oduševilo, na onom velikom ekranu mala crna točkica bjesomučno lupa
    jesi li dobila antibiotik za mjehur, ja sam imala upalu mjehura prije 2-3 mjeseca i imala iste simptome, pritisak i 100x na wc;
    meni se jučer pojavio spotting, nakon jedne duže šetnje, sad se neću više micati,morat ćemo svi ležati i mirovati do 12-13 . tj. , valjda će do tada sve biti ok

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mandy da spotting prodje sto prije ~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

meni je danas 11. dan kako spottinga nema, najduže do sad. za 3 dana pregled. nadam se najboljem. osjećam se dobro samo ne smijem opet pustit da me to zezne, tako sam prošli put bila super i malo previše šetala i raduckala po stanu.
    mandy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mandy zao mi je za spoting nadam se da ce proc...Znam kako ti je jer sam ga i ja imala..A kako az kaze nemam ga fala Bogu vec 12dana...u petak idem na kontrolu pa se nadam da ce sve bit ok...
    Raspitat cu se za taj pojas... Jos uvijek lezim...Malo sam bolje ali jos uvijek i mam taj pritisak kao da cu dobit...Kao da ce mi sve izac dole...Evo npr. danas nista me nije bolilo...Lezala,jela,malo sjedila i evo sad me navece poceo opet bolit..Nije to strasna bol ali me malo muci jer me strah...
    I meni je lezat do 12,13tj pa cu vidjet poslije....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma evo, hvala Bogu, bilo je to samo u subotu 1x i više ne pojavljuje (kuc,kuc,kuc), ne idem više u šetnju dok ne prođe ovo krizno razdoblje 8) evo i vama vibrice da se više ne pojavi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma evo, hvala Bogu, bilo je to samo u subotu 1x i više ne pojavljuje (kuc,kuc,kuc), ne idem više u šetnju dok ne prođe ovo krizno razdoblje 8) evo i vama vibrice da se više ne pojavi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •