Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: pomoc, 9-18 ili 9-36

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno pomoc, 9-18 ili 9-36

Pozdrav, moj mali ima 14 mjeseci, blizu 15 kg i oko 85 cm
    imamo motherschoice autosjedalicu ali bi uzela nesto bolje.

Da li uzimati uopce ovu do 18 kg kad je vec toliko tezak, glupo mi je da onda uskoro moram kupovati opet a nisam bas pri financijskoj situaciji da kupujem recaro, evolvu i tome sl.

Dakle u rangu jeftinijih sjedalica koju bi mi preporucili?
    I jos nesto, moj mali voli spavati u autu a vidim da dosta njih nema neke naslone za glavu pa nebi htjela da mu glava visi.
    Vidjela sam od Nanie Beway SP, super mi je ovaj dodatan naslon za glavu al svugdje pisu da te nikako.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam ti za modele, ali rekla bih da ti se isplati uzeti ovu do 36 kg, to bi bilo ono I+II? Ja imam 0+I i nismo je još prerasli. Pitaj i prodavačicu, bitno je jako da se može dobro učvrstiti (recimo brevijeve s željeznom konstrukcijom nisu dobre jer se ta konstrukcija kliže po sjedalu, kad je učvršćena, sjedalica se ne bi smjela pomicati više od 2 cm kad je cimaš).

Za glavu, gledaj da ima naslone sa strane pa možeš zamotati ručnik i podbočiti glavu s obje strane.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala, vidis a bas sam gledala i Brevieve, hvala na informaciji
    ubiti kad malo bolje sve pogledas i prolistas ispada da niti jedna nije dobra..odnosno da puno ovisi koja sjedalica ide u koji autu

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kod AS ti uglavnom vrijedi pravilo "koliko para toliko muzike" tako da mislim da ne postoji rješenje koje bi zadovoljilo sve tvoje kriterije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ann, 14 mjeseci... pa to može biti još skoro i 3 godine u toj sjedalici.
    Moj je bio do skoro četvrtog rođendana u toj sjedalici! :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislila sam na AS grupe I, ne u Mother's choice..
    Dakle, isplati se kupiti dobru sjedalicu grupe I.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pa to si ja razmisljam, mislim da bi to bilo najidealnije, ali me muci to sto vec sad ima 15 kg...tako da mislim da nece bas biti jos 3 godine, pogotovo s obzirom da moram skrivati hranu po kuci

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moguće da će ti usporiti rast, što su veći rastu sporije, ali možda i preraste sjedalicu... ja bih ipak uzela onu do 36kg. Ali možeš pričekati još malo, tj još par kila

Ja sam prvo zapikirala brevi, jer je bila jedina u katalogu TL koja je imala te međugrupe.
    Onda mi je ljubazna prodavačica rekla to za konstrukciju (naravno nisu sve takve, u dva dućana prije nisu imali ništa protiv toga da si uzmem brevi :/ ) i pokazala ostalo što su imali u ponudi, jedna je bila neka Concord (čini mi se da se tako zvala) i koštala je 1400 kn, a druga je bila neka francuska ali nemam pojma koji je proizvođač, nešto piše po njoj ali ne znam što je od toga ime proizvođača, ta je bila 600-700 kn i odlučila sam se za drugu, jer zbilja onu prvu si nisam mogla priuštiti.

U svakom slučaju rodine savjetnice na pregledu su mi rekle da je sjedalica ok, premda ni one nisu bile sigurne tko je proizvođač (da sam našla upute i donijela ih možda bi i uspjele), i lijepo su je učvrstile. Tad sam prvi put doznala da su zapravo potrebne 2 osobe za vezanje as, jedna se navali koljenom u as i svom snagom upirući se leđima ako ima kamo utisne as u sic, a druga zateže remenje. Sjedalica se ne smije pomicati više od 2 cm kad je cimate. U svakom slučaju ja svoju as više ne skidam do daljnjega.

ima li negdje tema s tipovima sjedalica i testovima sigurnosti? (mislim, neće meni pomoći, ali možda Ann hoće )

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Ja sam prvo zapikirala brevi, jer je bila jedina u katalogu TL koja je imala te međugrupe.
    Onda mi je ljubazna prodavačica rekla to za konstrukciju (naravno nisu sve takve, u dva dućana prije nisu imali ništa protiv toga da si uzmem brevi :/ )
    nažalost to je manji problem. Brevica ima puno ozbiljnijih problema (nedostatak kopče za pojas, niske izlaze remena) ali ipak nekima u potpunosti odgovara. ne treba generalizirati, što je nekome noćna mora drugome je pjesma, i obratno.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

. Tad sam prvi put doznala da su zapravo potrebne 2 osobe za vezanje as, jedna se navali koljenom u as i svom snagom upirući se leđima ako ima kamo utisne as u sic, a druga zateže remenje. Sjedalica se ne smije pomicati više od 2 cm kad je cimate. U svakom slučaju ja svoju as više ne skidam do daljnjega.

)
    Nisi mene vidjela na djelu
    Znamo ih često vaditi iz auta, sjedalice mislim pa sam e morala naučiti napraviti to sama.
    Mislim da sam bolja od MM-a u tome. Bez obzira što imam 30 kila manje.
    Fakat se ne miče. Kad je ja stisnem, uguram, učvrstim 8)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moguće da će ti usporiti rast, što su veći rastu sporije, ali možda i preraste sjedalicu... ja bih ipak uzela onu do 36kg. Ali možeš pričekati još malo, tj još par kila

. . .

ima li negdje tema s tipovima sjedalica i testovima sigurnosti? (mislim, neće meni pomoći, ali možda Ann hoće )
    najvjerojatnije cu pricekati jos malo pa cu onda vidjeti
    pregledala sam ja dosta testova i bas sam se iznenadila za neke skuplje sjedalice tipa Brevi Touring Sport...al tesko je to kad je svaki model sjedalice zapravo drugaciji, a i svaka godina proizvodnje drugacija a testova svega par

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •