puno sam dobrog čula o zelenom čaju, ali navodno da treba biti "pravi"!
pa me zanima, ima li ko kakva iskustva za nabavku tog čaja, putem neta ili nekako?
vjerujem da ovaj u Lidlu i nije bogznašta
puno sam dobrog čula o zelenom čaju, ali navodno da treba biti "pravi"!
pa me zanima, ima li ko kakva iskustva za nabavku tog čaja, putem neta ili nekako?
vjerujem da ovaj u Lidlu i nije bogznašta
Kuća zelenog čaja, ima i online shop 8)
da, ali tamo ima svašta nešta, otkud da znam šta kupiti?!
meni treba ono standardno, biljka Camellia Sinensis, a kod nih pričaju o tom, ali nigdje ju ne navode...ja znam da to JE to, ali može li mi netko objasniti što da pijem, kao dvogodišnjem djetetu??
Taj iz Lidla, ili bilo koji drugi, naguran u bilo kakve filter vrecice, je najvjerojatnije daleko od zelenog caja.
Biraj sto god ti se svidja. U ducanu rade ljubazne tete koje ce ti objasniti sto je sto, otvorit ce kutije s cajevima da ih vidis i pomirises, itd. Ako ne mozes osobno do ducana, vjerujem da bi ti isti zaposlenici nesto objasniti i preko maila ili telefona.
Bancha i Sencha su zeleni cajevi bez dodataka (u smislu drugog bilja, voca, povrca i cega vec) koji mi padaju na pamet. Strasveni sam cajopija (isuse koja glupa rijec O.O), posebice crnih. Zeleni su mi uvijek drazi cisti - bilo kakav dodatak osim, eventualno, japanske tresnje, unisti mi aromu. Najgori su mi oni s dodatkom agruma.
Mozda ti ovo razjasni sto je Camellia Sinensis.
Kaae, ne kužim jel imaju mogućnost on-line narudžbe, dostavu...Ima kao košarica, ali nikakvih detalja o slanju, načinu plaćanja ja nisam uspjela pronaći... :?
a imaš i biofarmov u svakoj njihovoj ljekarni a i DM-u
Izgleda kao da imaju, ali sve mi se cini da ti narucis, a oni to donesu doma pa onda placas kako ti drago? Nije mi bas najjasnija stranica, a nisam nikad pokusala kupiti preko neta jer su mi ducani blizu.pikulica prvotno napisa
Evo, izmislila sam ime i prezime u vidu AAA i BBBB na nepostojecu adresu u Zagrebu i prihvatilo je narudzbu. Vjerujem da onda kontaktiraju narucioca?
Mozda ih je najbolje pitati ovim putem?
E-mail: kontakt@kucazelenogcaja.com
Hvala, trenutno mi ne treba, jer mi je donijela frendica iz LJubljane, iz dućana Cha, ali me baš zanimalo za ubuduće.
Nekad mi je fakat tlaka tražiti parking po centru, a kad sam tamo onda se ne sjetim, pa sam mislila da je lakše naručiti...
Kupujem zeleni čaj s jasminom iz te Kuće zelenog čaja.
Probala sam DMom zeleni, miris i okus su mi koma.
Na ovaj miris jasmina sam naučila, ugodan je, ubija neugodni miris trulih trava na koje mi miriše zeleni vulgaris, bez dodataka.
Kupujem još i bijeli, onaj koji u šalici čaja ima C vitamina za poludit, ne znam kako se točno zove, idem pogledati.
Ovaj zeleni
http://www.kucazelenogcaja.com/index.php?proizv=4
Ovaj bijeli
http://www.kucazelenogcaja.com/index.php?proizv=41
ili ovaj bijeli, njega počesto nema
http://www.kucazelenogcaja.com/index.php?proizv=42
Inače, bijeli mi je puno ugodniji za piti, a vidim po svojstvima da ne zaostaje za zelenim.
Koliko god se trudim, nikako ne mogu na zelenu granu s bijelim cajem. Jos nisam nasla niti jedan kojeg mogu popiti onako, s gustom. Mozda probam ovaj s tonom C vitamina...
E, a zašto?
Doduše, nije tako aromatičnog okusa kao tamni čajevi, on je puno blaži, poput vode je.
To ti ne odgovara?
Da je bar poput vode - više je poput skuhanog sijena
Barem meni
(A kad se sjetim koliko sam platila silver needle odmah mi dođe muka...)
E, ovo s kuhanim sijenom mozda dobro opisuje moj dozivljaj bijelog caja, iako, moram priznati, kuhano sijeno nikad nisam probala...
Mislim da je problem u tome sto je blag. Nekako mi puno vise odgovaraju aromaticniji napitci. Probala sam piti samo caj (obavezno tako pijem zeleni, a crni vec 'unistavam' s malo mlijeka i medom), pa s medom, smedjim secerom, sladom. Pa hladan.. i nista. Ne ide.
Bas sam nedavno na poklon dobila ovaj i prva asocijacija mi je bila - uhh, ovo je slabo kao bijeli caj.
ja se spremam po ovaj bijeli vitaminski
majka mi je, onako usput, rekla da je čula da 1l bijelog čaja dnevno= 6 kg manje mjesečno, pa kao mogla bi probati
Njiiiiiiiiihaaaaaaaaaaachris blue prvotno napisa
hrrrrr, hrrr..
A zato je meni tako dobar?
Nije zanemarivo, nije, nije..aleksandra70vanja prvotno napisa
U svakom slučaju, valjda je bolje od litre kave?
a i moraš u jednom momentu prestati, inače ti kilaža prijeđe u minus.AdioMare prvotno napisa
iz usta mi ote - riječAdioMare prvotno napisa
čokoladu ne dam
najukusniji su mi zeleni - cimet, jabuka i
zeleni - vanilija
placam pouzecem, stize za 2-3 dana
U rinfuzi stoje tamo u dućanu.
Teta ih nagrabi na vagu i stavlja u vrečice potrebnog kapaciteta.
Već dva puta mi se dogodilo da sam alarmirala zbog prijeđenog roka valjanosti koji piše na vrečici, a onda ona kaže da im je jednostavno ostalo tih vrečica pa u njih pakiraju, bez obzira na datum s etikete. :/
Hvala enci, to mi je trebalo
Meni uvijek na vrecicu lijepi 'svjezu' etiketu, ovisno o odabranom caju...
Ja više volim Čajoteku:
http://www.cajoteka.info/katalog.html
U prolazu je, Frankopanska 3.
Obično si unaprijed izaberem jedan ili dva zelena i jedan ili dva crna čaja iz ponude u katalogu pa samo kupim.
Trenutno: crni bourbon vanilija i breskva green. Kupila sam i bio rooibos. Sva tri su mi izvrsna.
Ja padam na klasiku: Crni Earl Grey (tj s bergamotom) ili bez arome, Zeleni s jasminom ili bez arome. Bijeli bez arome.
Prije sam malo eksperimentirala s tim aromama i od nekih mi je čak bilo mučno. Mislim da nisu jako prirodne.
I fino je pomiješati zeleni s čajem od mente.
iz kuće zelenog čaja, moji su favoriti:
osam blaga šaolina
geisha
i berry witch (mješavina crnog i zelenog)
ne kužim, upakira ti čaj u vrećicu na kojoj je već etiketa, ili pakira iz vrećice na kojoj je etiketa da je vrajanje isteklo?AdioMare prvotno napisa
Ili su vrećice već zapakirane pa je na njima zalijepljena etiketa?
Gdje kupuješ čaj?
Mislim, nema ti se bog zna što dogoditi, ne možeš se otrovati od starog čaja, jedino možda hlape sastojci.
Ovo.pomikaki prvotno napisa
Ne bojim se da mi može nešto biti, nego baš to, da predugo stoji i da nisam dobila ono što sam platila (ne jeftino).
U kući zelenog čaja.
ja sam probala zeleni s jasminom od twinningsa i jedva sam gutljaj popila. kao vrući razvodnjeni parfemAdioMare prvotno napisa
ali zeleni+metvica ili zeleni+limun - jako fino
Ma ovaj koji ja kupujem zaista ima tu i tamo koji cvjetić jasmina, tek da se razbije onaj neugodni miris zelenog čaja, uopće mu ne mijenja aromu, tek miris, diskretno.
Ali, otvorena sam ja i za nove zelene, ovaj s mirisom limuna mi se čini dobar.
JAKO DOBRE ČAJNE MJEŠAVINE ,BILJNE KAPI, MASTI,KREME I ULJA MOZETE NARUCITI NA BR. 098 898 838
"ELIKSIR"
skupljanje otkup i prerada sumskih plodova i ljekovitog bilja
Bjelovar ,Ivana Meštrovića 41
postoje mjseavine za razne vrste problema ,jako mi je pomglo u problemima sa seborejom