Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 51 to 100 of 182

Thread: Prijavila učiteljicu jer joj je kćer vukla za uho

meda's Avatar

Quote Originally Posted by YosephK
    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja

prije bi čistila javne zahode nego bila nastavnica
    na zalost, ni ovo ne biste voljeli raditi. zasto? evo primjer: udjem jucer u skolu pod velikim odmorom, a moji dragi osmasi (kojima sam razrednik) mrve kolac koji je bio za uzinu po stepenicama. na moje upozorenje i naredbu da donesu metlu i to pociste sam dobio komentar "cistacica je placena da cisti". :/ zanima me samo da li to svojoj mami doma kazu! naravno da ne, jer ce dobiti samar. a nama u skolu to smiju reci jer znaju da im nista ne mozemo.

dakle - i da javni wc cistite, uvijek ce biti budala koji ce namjerno napraviti nuzdu po podu uz komentar "placeni ste da cistite".
    moram priznati da mi se cini veoma naivno ocekivati da ce djeca stvarno poslusati i otici po metlu.

i na kraju krajeva, imaju i pravo, to nije njihov posao. kao sto nije posao profesora da tjera djecu da ciste okolo, nego da eventualno sprijeci da ne rade nered (i dalje)

Quote Originally Posted by meda
    [moram priznati da mi se cini veoma naivno ocekivati da ce djeca stvarno poslusati i otici po metlu.

i na kraju krajeva, imaju i pravo, to nije njihov posao. kao sto nije posao profesora da tjera djecu da ciste okolo, nego da eventualno sprijeci da ne rade nered (i dalje)
    posao čistačice u školi je da čisti namjerno napravljen svinjac petnaestgodišnjaka? :?

jako dobro

YosephK's Avatar

na moju zalost, a cini mi se i vasu, jos se ne mogu teleportirati sa mjesta na mjesto i vidjeti u svakom trenutku sto 550 ucenika radi (toliko ih imamo u smjeni). na veliku zalost, ni 30ak nastavnika u smjeni ne mogu kontrolirati svaki dio skole pod velikim odmorom.

pa kad smo vec kod toga sto je ciji posao, ni meni nije posao da ih nadgledam sto rade. cak i u zakonu stoji odredba da imam pravo na svojih 30 minuta odmora. dakle, ja svoj odmor trosim nadgledajuci, i vi mi sada kazete da je moj posao pod mojim zasluzenim odmorom sprijeciti ih da rade nered?! zaista - mora me biti sram sto sam im rekao da pociste svinjac koji su namjerno napravili dok sam se ja "odmarao" nadgledajuci.

YosephK's Avatar

pardon, 20ak nastavnika je u jednoj smjeni. sto razredne, sto predmetne nastave.

meda's Avatar

pa ako vam nije posao nadgledati ih onda vam je jos manje posao uvoditi red tjeranjem po metlu :?

i nisam nigdje spomenula da je posao nastavnika nadgledanje....al da ce djeca radit nered i nastavnik prolazi pored toga kao pored turskog groblja mi se isto ne cini bas normalno. a ni vama, jer ste reagirali na nered. al to se moglo i drugacije rijesiti. bome se ne cudim da vas ta djeca jedu za dorucak

meda's Avatar

i ne razumijem bas ovo sa spominjanjem samara doma. imama osjecaj da smatrate da se autoritet i red moze postici samo takvim mjerama :/

Ninči's Avatar

Quote Originally Posted by litala
    meni nije jasno kako je i ta djevojcica na osnovi dvije recenice sad jednostavno ispala - drska?
    vec je i otkaz dobila nakon sto se na jedvite jade zaposlila
    Nije bila drska....učiteljica je vjerojatno dobru djecu birala na eci peci pec na kog će se istresti

Potpisujem Ančicu

YosephK's Avatar

ne znam od kud ste zakljucili da mene jedu za dorucak. :? uvredljivo mi je cuti da je njihovo ponasanje takvo jer ja ne mogu postici disciplinu. a sa druge strane, osnove pristojnog ponasanja je nesto sto su trebali donijeti od doma. ali ne da se tako ponasaju samo doma, nego i van svoga doma.

sad mi recite kako sam trebao rijesiti tu situaciju? tapsanje na ledja i prica kako to nije u redu ne postize nista. okrenut ce ocima (uz neizbjeznu pomisao kako sam dosadan) i sutra opet napraviti isto. ali kada ih se sankcionira na nacin da pojedu ono sto su zakuhali ce ih navesti da ce sutra razmisliti hoce li opet to napraviti. pa ako naprave opet - super - pocistiti ce cijelu skolu. nakon 2 dana ce im dosaditi.

biti cistacica je castan i nimalo nemoralan posao, ali ne mozemo dopustiti da ih se degradira na nacin da namjerno zaprljamo/zapisavamo podove (ispricavam se ako je ovaj izraz ikog uvrijedio!) i komentiramo "one su placene za to". redovito pomislim "nadam se da ce netko od vas jednog dana raditi kao cistac/ica, pa cete vidjeti kako je to kada crncite, a balavci na vase pocisceno naprave nered".

YosephK's Avatar

i ne razumijem bas ovo sa spominjanjem samara doma. imama osjecaj da smatrate da se autoritet i red moze postici samo takvim mjerama :/
    ne mora biti samar, samo sam se neprecizno izrazio. birajte koju god hocete sankciju. ili, kako je mim rekla, oduzimanje povlastica. svodi se na isto.

Strobery Shortcake's Avatar

roditelji, na zalost, cesto ne shvacaju da njihovi andjeli su andjeli samo doma, a u skoli to nisu.
    Ovo mene brine, jer ja smatram da sam ja dužna dati svom djetetu odgoj i kulturu ponašanja, ali kako mu primjerom pokazati šta je ispravno kad oni koji rade loše stvari prolaze bez ikakvih sankcija, a da ne kažem da ispadaju još i ugroženi.
    Naravno da sam protiv fizičkog kažnjavanja djece od strane nastavnika.

YosephK's Avatar

pa u tome i je poanta! ne fizicko zlostavljanje od strane nastavnika. ali sankcije koje imamo su nedovoljne da nas zastite. ne samo nas, nego i druge ucenike. ukor, strogi ukor - postoje mjere, ali ne sluze nicemu. prebaciti ih u drugu skolu? prebacili smo lopticu na nekog drugog. nema smisla. uputiti ih u obradu na centar za maloljetnicku delikvenciju pri CZSSu? postupak koji traje preeeedugo i cesto zavrsava recidivom. sto uciniti? sankcionirajte ih i kod kuce za ponasanje u skoli. a ne popustati. a to je ono sto roditelji cesto rade jer se smiluju nad svojom djecom. i najvaznije - ne dopustiti raspravu "ali zasto on smije, a ja ne smijem?". svatko se treba posvetiti SVOME djetetu.

mim.......kisa pada zato sto smo se vi i ja poceli slagati oko nekih tema?
    Oko nekih tema uvijek ćemo se složiti . I nadam se da zbog toga neće padati monsunske kiše .

Btw, neki linkić na zadatke iz geometrije za 5. razred ne bi bio na odmet

(na natjecanju je bila 5. Kaže da joj se nije dalo raditi još jedan zadatak jer bi vremenski to prešlo na slijedeći školski sat, a žurila je u glazbenu školu. Toliko o ambiciji . Prezadovoljna sam jer je probala i vidjela kak stoji sa znanjem.)

Osoblje foruma Bubica's Avatar

YosephK - sto ti onda predlazes, ja ne razumijem. KOje bi sankcije bile primjerene?

I, nisam shvatila - kako si ti na kraju rijesio tu situaciju s mrvljenjem i metlom?

Ja sam kratko radila u skoli, no, onog ceg se sjecam je - kad god bi nastala kakva frka o nicemu se nije raspravljalo nego o tome kako kazniti to dijete.
    Nitko se niti na ovom topiku ne pita kako raditi s tim djetetom, da ne pricam kako mu pomoci. Jer dijete koje sa 13, 14 godina pokazuje nepostivanje prema starijima koji su mu ipak autoritet, koje je agresivno i ugnjetava drugu djecu - treba pomoc a ne cistu kaznu.

Gdje je strucna sluzba u skolu, ali ona koja bi se bavila djetetom i roditeljima, naravno i podrskom uciteljima a ne smisljanjem kazni.

Peterlin's Avatar

Sto uciniti ako ucenici namjerno rade svinjac?

U mnogim zemljama EU za ovakvo ponasanje svoje djece roditelji bi doma dobili opomenu i debeli racun za stetu. To je jedini jezik koji i ovjde mnogi roditelji (i ne samo roditelji) razumiju. Nazalost, jos smo daleko od pravne drzave. Nadam se da ce moji unuci to dozivjeti.

Demokracija ne znaci da mozes raditi sto ti se svidi, nase su slobode ogranicene slobodama drugih. A ako to klinci ne shvate u 10 ili 15 ili 18 godini, kad tad ce shvatiti.

Juroslav's Avatar

Quote Originally Posted by Bubica
    YosephK - sto ti onda predlazes, ja ne razumijem. KOje bi sankcije bile primjerene?
    sto uciniti? sankcionirajte ih i kod kuce za ponasanje u skoli. a ne popustati. a to je ono sto roditelji cesto rade jer se smiluju nad svojom djecom. i najvaznije - ne dopustiti raspravu "ali zasto on smije, a ja ne smijem?". svatko se treba posvetiti SVOME djetetu.
    X na ovo Yosephovo

marta's Avatar

Quote Originally Posted by Juroslav
    Quote Originally Posted by Bubica
    sto uciniti? sankcionirajte ih i kod kuce za ponasanje u skoli. a ne popustati. a to je ono sto roditelji cesto rade jer se smiluju nad svojom djecom. i najvaznije - ne dopustiti raspravu "ali zasto on smije, a ja ne smijem?". svatko se treba posvetiti SVOME djetetu.
    X na ovo Yosephovo
    Meni se cini, ma koliko to na prvi pogled izgledalo super za klince, je da ih se iskljuci s nastave na odredjeni broj dana. To prisiljava na neki nacin roditelje da riese problem s njima, jer ako nista drugo morat ce ili izostati s posla ili misliti na taj svoj problem cijelo vrijeme. Nravno da ce biti i roditelja koje ce bolit patka i za takvu mjeru, ali onda postoje CZSS. Jesam ja to zabrijala u zadnje vrijeme ili kod nas stvarno u svim aspektima zivota fali sredine? Hocu reci da kuzim YK-a, mozes se praviti da uopce ne vidis sto rade ili ih mozes poslati u CZSS. Cini mi se to kao dva ekstrema, bez icega izmedju.

marta's Avatar

Jooooj koja recenica...

Meni se cini, ma koliko to na prvi pogled izgledalo super za klince, da bi jedna od mogucih mjera bila da ih se iskljuci s nastave na odredjeni broj dana.

Dijana's Avatar

Ja ću samo reći: yosephk, jannocka, matilda i ne znam koji se još nastavnik ovdje javio, svaka vam čast na poslu koji obavljate!
    I u današnjim uvjetima u kojima nastavnici rade, a koji imaju tendenciju pogoršavanja, ja se samo pitam tko će sutra našoj djeci uopće predavati?
    Hoće li biti više takvih idealista (da ne kažem mazohista, oprostite mi na izrazu)?

A ja ću se ovaj put složiti s mim i YosephK-om bez obzira na eventualne monsumske kiše.

i ja isto

a marta, ne vidim kako bi moglo biti legalno isključivanje s nastave na nekoliko dana ako je zabranjeno udaljiti dijete sa sata. Mislim na osnovnu školu, koja je obavezna

Peterlin's Avatar

Eh, baš ću se raspitati u školi... Mislim da se po novom pravilniku (ili zakonu čak) ipak i to može u osnovnoj školi, s tim da tako isključeni učenik mora samostalno nadoknaditi sve gradivo koje je propustio.

Ali prije nego se dijete udalji s nastave ima još mjera - opomena, ukor... ne znam točno. Uključuje se i stručna služba. Ne bih sad iz glave, provjerit ću.

(Joooj, kud ode ova tema....)

marta's Avatar

Quote Originally Posted by Ailish
    i ja isto

a marta, ne vidim kako bi moglo biti legalno isključivanje s nastave na nekoliko dana ako je zabranjeno udaljiti dijete sa sata. Mislim na osnovnu školu, koja je obavezna
    Nisam bas sigurna da se to moze staviti u isti kos. Ako udaljis dijete sa sata, ono ostaje bez nadzora u skolskoj zgradi. Ali ako bi recimo postojala mjera iskljucivanja s nastave, onda to preuzimaju roditelji, kao i obvezu da dijete samo savlada gradivo koje je propustilo.

Osoblje foruma Bubica's Avatar

Bubica (napisa):

YosephK (napisa):

X na ovo Yosephovo
    Tu YosephK pise o tome sto roditelji trebaju uciniti, i ja se slazem s time da moraju preuzeti odgovornost za djetetovo ponasanje.
    No, ja sam pitala sto skola moze/treba uciniti, i ona treba preuzeti svoj dio odgovornosti a ne prebacivati lopticu automatski na roditelje.

Cija su odgovornost roditelji? I s njima treba netko raditi i njih "odgajati". Mislim da to, dijelom, je posao i nastavnika i strucne sluzbe skole.

Matilda's Avatar

Slažem se s YosephomK.

Dijete je namjerno namrvilo kolač, mora snositi odgovornost.
    Ne bih odlazak po metlu i kupljenje mrvica nazvala kaznom, već davanje djetetu do znanja da mora biti odgovorno za svoje postupke.

I sama sam nekoliko puta rekla djeci da odu po metlu ili krpu i očiste. Polijevati se vodom u WC, mokar pod (na kojem netko može nasradati). Naravno da ću ih poslati po krpu i da će pod morati obrisati. Ne čistačica, nego baš oni koji su to napravili. I napravili su. Nje baš bilo najbolje (čistačice su dovršile), ali će drugi put razmisliti hoće li to ponoviti.
    Čuvanje školske imovine je njegova obaveza.

I svom djetetu kad nešto prolije ili zamaže kažem da ode po krpu i obriše (ako je veća šteta, napravim ja).

Matilda's Avatar

Quote Originally Posted by marta
    i ja isto

Nisam bas sigurna da se to moze staviti u isti kos. Ako udaljis dijete sa sata, ono ostaje bez nadzora u skolskoj zgradi. Ali ako bi recimo postojala mjera iskljucivanja s nastave, onda to preuzimaju roditelji, kao i obvezu da dijete samo savlada gradivo koje je propustilo.
    Učenik ne smije biti udaljen sa sata. Možeš ga poslati pedagogu ili ravnatelju na razgovor, ali da sjedi ispred razreda da se malo ohladi, to nije dopušteno.

Dijana's Avatar

Slažem se s matildom za čišćenje, jer naime škola nije samo obrazovna već i odgojna ustanova, a ovo bi spadalo u odgoj.

Matilda's Avatar

Ili npr. jede čips i baci vrećicu nasred hodnika. Samo mu kažem: Jel bi mami i tati bacio vrećicu od čipsa nasred dnevnog boravka?
    I to je dovoljno. Ne mičem se dok ne pokupi.

Ili sama dignem i kažem: Ovo je tvoje?

Neću ga za uši vući i nabiti mu glavu na pod.

Quote Originally Posted by Dijana
    Slažem se s matildom za čišćenje, jer naime škola nije samo obrazovna već i odgojna ustanova, a ovo bi spadalo u odgoj.
    Prije bi rekla da to spada u preodgoj jer roditelji nisu dobro odradili svoj dio posla. Čak i nekoliko poslova. 1. Nisu naučili dijete da se hrana ne baca. 2. Nisu naučili dijete da se ne smije namjerno nešto uništavati/prljati. 3. Nisu naučili dijete da svaki akt nosi i posljedicu. 4. Možda i najvažnije od svega nisu naučili dijete da poštuje učitelja.

cvijeta73's Avatar

Quote Originally Posted by yaya
    Prije bi rekla da to spada u preodgoj jer roditelji nisu dobro odradili svoj dio posla. Čak i nekoliko poslova. 1. Nisu naučili dijete da se hrana ne baca. 2. Nisu naučili dijete da se ne smije namjerno nešto uništavati/prljati. 3. Nisu naučili dijete da svaki akt nosi i posljedicu. 4. Možda i najvažnije od svega nisu naučili dijete da poštuje učitelja.
    točno tako i ja mislim. i ne kužim bubica, kako si zamislila da škola još, osim djece, preodgaja i roditelje :?

MGrubi's Avatar

Prije bi rekla da to spada u preodgoj jer roditelji nisu dobro odradili svoj dio posla. Čak i nekoliko poslova.
    1. Nisu naučili dijete da se hrana ne baca.
    2. Nisu naučili dijete da se ne smije namjerno nešto uništavati/prljati.
    3. Nisu naučili dijete da svaki akt nosi i posljedicu.
    4. Možda i najvažnije od svega nisu naučili dijete da poštuje učitelja.
    1. čisto da sumnjam da nisu
    2. čisto da sumnjam da nisu
    3. velika večina primjenjuje kaznu kao sastavni dio dogoja
    4. ako roditelj ne poštuje učitelje (i on je jednom bio školarac) teško da će naučiti djete da poštuje te iste

nemojmo svim kamenjem na roditelje
    očekivati od djece u masi (grupi) da ne naprave glupost/svinjariju je ravno očekivati od ribe da ne ide u vodu

djeca grješe, treba ih se odgajati, učiti kompleksno suživotu u našoj civilizaciji
    da to več znaju, ne bi bili djeca, bili bi odrasli

MGrubi's Avatar

Quote Originally Posted by Matilda
    Ili npr. jede čips i baci vrećicu nasred hodnika. Samo mu kažem: Jel bi mami i tati bacio vrećicu od čipsa nasred dnevnog boravka?:
    x

Mgrubi, ja nisam rekla da roditelji nisu učili djecu ono pod točkama 1 i 2 ali prema opisanom očito je da ih nisu naučili. Nemam namjeru kamenjem na roditelje ali sam htjela cijelu ovu priču pogledati i s drugog aspekta.

marta's Avatar

i ja isto

Učenik ne smije biti udaljen sa sata. Možeš ga poslati pedagogu ili ravnatelju na razgovor, ali da sjedi ispred razreda da se malo ohladi, to nije dopušteno.
    To mi je sve poznato, radila sam u skoli. Ono o cemu ja govorim, je da dijete u skoli dobije kaznenu mjeru koja npr. glasi (a urucuje se roditeljima): "Od sutra je vase dijete (iz togitog razloga) na tjedan/dva/tri iskljuceno s nastave. Gradivo treba savladati samo."

Ili nesto slicno, sto atakira direkt na roditelje da rijese probleme koje njihovo dijete uzrokuje.

marta's Avatar

Potpuno sam svjesna da to naravno ne bi rijesilo sve probleme, ali nekako sam sigurna da iam puno roditelja koji bi se potrudili da ima se to ne dogadja.

Dijana's Avatar

Eto, užas. Osobno vjerujem toj majci, sumnjam da je izmislila sve te gadosti.

sladjanaf's Avatar

http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/clanak/art-2009,2,4,,150977.jl

samo je malo življi??? :shock:

svašta!

i kako mu nitko ništa ne može? pa neka svi zanemare tatu, pa da vidiš pomoći. adekvatne i stručne, jer malom je to potrebno. brzo. a i ostatku obitelji.

sladjanaf's Avatar

u hrvatskoj je svaka šuša neki "pročelnik" na ego tripu.

Quote Originally Posted by aleksandra70vanja

prije bi čistila javne zahode nego bila nastavnica
    na zalost, ni ovo ne biste voljeli raditi. zasto? evo primjer: udjem jucer u skolu pod velikim odmorom, a moji dragi osmasi (kojima sam razrednik) mrve kolac koji je bio za uzinu po stepenicama. na moje upozorenje i naredbu da donesu metlu i to pociste sam dobio komentar "cistacica je placena da cisti". :/ zanima me samo da li to svojoj mami doma kazu! naravno da ne, jer ce dobiti samar. a nama u skolu to smiju reci jer znaju da im nista ne mozemo.

dakle - i da javni wc cistite, uvijek ce biti budala koji ce namjerno napraviti nuzdu po podu uz komentar "placeni ste da cistite".
    moram priznati da mi se cini veoma naivno ocekivati da ce djeca stvarno poslusati i otici po metlu.

Ma daj naivno. Nema sanse da bi djeca iz skole u koju idu moja djeca tako nesto napravila. A i da jesu, otisla bi po metlu bez rijeci.
    Mislim da ljudi previse ocekuju od skole i profesora.
    Odgaja se djete kod kuce i uci se kod kuce primjernom ponasanju.

Redovno ali bas redevno pozdravljam ljude koji rade u skoli ma bilo kakav posao. Svi su ljudi bili direktori skole, profesori, nastavnici ili grupa koja odrzava skolu.
    Znamo ih po imenu i nenazivamo ih cistacima i cistacicama.
    Ja na taj nacin dajem primjer svom djetetu. Ako je meni osoba koja cisti skolu pridrzala vrata da udjem i pustila mene prvu da udjem, to znaci da cu i ja to isto napraviti za njih a ne ponasati se ko kakva kraljica jer cuj oni su placeni da ciste i njohov je posao da meni olaksaju sve sto mogu.

A sto se tice ovag clanaka mogu samo potpisati Ancicu i Yosepha.

MGrubi's Avatar

Mgrubi, ja nisam rekla da roditelji nisu učili djecu ono pod točkama 1 i 2 ali prema opisanom očito je da ih nisu naučili. Nemam namjeru kamenjem na roditelje ali sam htjela cijelu ovu priču pogledati i s drugog aspekta.
    razumin te

psihologija mase je zanimljiva
    naime, i odrasli ljudi kad djeluju kao masa mogu napraviti svinjariju, jer ih "štiti" osječaj kolektivne ogdovornosti
    tj. odgovornost se podjeli na broj učesnika, pa dobiješ samo mali dio odgovornosti - moja interpretacija

hoću reči, odrasli, odgojeni ljudi su sposobni djelovati protivno svom lijepom odgoju kad se nađu u masi

mislim da je kod djece to puno izraženije

cvijeta73's Avatar

meni se isto sviđa ovo od rješenje od marte - i djeca i roditelji snose posljedice i to ne baš male.

mgrubi, meni je jasno da djeci svakakve gluposti i svinjarije mogu pasti na pamet, ali ne može se desiti da, nakon što su uhvaćeni in flagrante , bez imalo srama i poštovanja odgovore "nisam ja plaćen da čistim" , u stilu, ionako mi ništa ne možeš... :/

MGrubi's Avatar

Ono o cemu ja govorim, je da dijete u skoli dobije kaznenu mjeru koja npr. glasi (a urucuje se roditeljima): "Od sutra je vase dijete (iz togitog razloga) na tjedan/dva/tri iskljuceno s nastave. Gradivo treba savladati samo."

Ili nesto slicno, sto atakira direkt na roditelje da rijese probleme koje njihovo dijete uzrokuje.
    slažem se
    ali mi se nekako činio da je to protivno obaveznom školovanju

kad bi se roditljima dalo do znanja da njihova djeca mogu biti i bez osnovne škole, oni sami bi drukčije gledali na školu i učitelje

MGrubi's Avatar

Quote Originally Posted by cvijeta73
    "nisam ja plaćen da čistim" , u stilu, ionako mi ništa ne možeš... :/
    pa jer znaju da im ne mogu ništa
    to bi se trebalo promjeniti

3 ukora, na 4. isključenje
    pa odi kopaj kanale

Quote Originally Posted by MGrubi
    hoću reči, odrasli, odgojeni ljudi su sposobni djelovati protivno svom lijepom odgoju kad se nađu u masi

mislim da je kod djece to puno izraženije
    Istina, a i želja za dokazivanjem nije zanemarif faktor u svemu tomu, no ipak mislim da bi određena doza poštovanja prema učiteljima ipak trebala postojati.

MGrubi's Avatar

no trebalo bi imati i mogućnost "popravka" tj. brisanja ukora
    npr. da učenik sa ukorom odradio neke poslove u školi (pomoć u knjižnici, pomoć u uređenju okoliša..)

Dijana's Avatar

Meni se ovo martino baš ne čini nekim rješenjem. Izoliranje problematičnog djeteta bi samo moglo doprinijeti da još nakupi negativnih osjećaja, i da onda osjećaj odbačenosti, "kompenzira" kad se vrati u školu. Mislim da bi trebali pomoći psiholozi, pedagozi, u nekom težem slučaju možda i psihijatri, ali tako da dijete redovito odlazi na razgovore i da se kontrolira ima li pomaka u ponašanju.

Tek sad vidim cvjetin post...Mgrubi slažem se s ovim zadnjim

MGrubi's Avatar

martino rješenje štiti kolektiv

možda bi ukor mogao izbrisati redovni odlazak psihologu
    ne psihijatru

Dijana's Avatar

Štiti, ali na par tje/dana. Prođe to i što onda? Hoće li cijelu školsku godinu provesti doma ako se nije popravilo?

MGrubi's Avatar

Hoće li cijelu školsku godinu provesti doma ako se nije popravilo?
    da

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast