Čim ga stavim na dojku on dobro potegne i ja osjetim refleks otpuštanja mlijeka,a i iz druge dojke mi ide mlijeko.On tada počne baš lijepo gutati i to ponekad traje dugo,a ponekad minutu-dvije.Mislim da nije u tome problem.
Popišanih pelena imamo jako puno,oko 10-12,ali smo zato sa kakanjem imali problema.Negdje sa 5 i pol tjedana je počeo kakati svaki peti ili šesti dan i iako znam da je to normalno (a i pedijatrica je to rekla da je to ok) no nekako u isto to vrijeme je premalo dobivao na težini pa mislim da je ipak u tome bio problem.Danas imamo bar 3 pokakane pelene.
Što se tiče položaja,ja se stvarno trudim da svaki put široko otvori usta i lijepo primi cicu,no ono što mi ne uspijeva je da ostane priljubljen uz moju cicu.Naravno,ne toliko da ne može disati,ali ipak mislim da bi trebao biti više stisnut uz mene odnosno cicu.On u tom položaju počinje plakati i silom se odmiče.Nije da je skroz odmaknut i da navlači bradavicu,ali nije ni onako kako su nas učili u rodilištu.Ne znam koliko je to bitno.

Inače,znam da postoji nenutritivno cicanjei da njemu cica nije samo hrana već puno više,ali mi je ipak čudno da mu baš nikad nije dosta.

I kad ima grčeve (nemamo klasične nego ga muči zrak) hoče biti na cici,ali tada je užasno nemiran,stalno se vrti i nateže bradavicu pa si mislim da si na taj način još više pogoršava problem sa zrakom pa ne znam da li da ga tada uopče stavljam na cicu ili da ga probam drugačije utješiti.