Podsjetila me na ovu temu diskusija o rođenju i "facts of life"...
Sinak je već nekoliko mjeseci zabavljen idejom smrti, a kopajući po forumu, vidim da je sve to manje-više uobičajeno - sam je shvatio da je meso koje jede zapravo mrtva životinja (i to mu za sada ni najmanje ne kvari apetit), zna da ljudi umiru kad su jako stari ili jako bolesni ili im se dogodi neka nesreća...
Kad se u mišolovku ulovio miš, njega je to pogodilo puno više nego smo pomislili da bude. Kroz suze je ispitivao je li ga to bolilo i zatim zamolio da nađemo neku mekanu mišolovku da mišić ne umre, nego da ga mi negdje pustimo gdje nama neće grickati hranu i namještaj, a da se on ipak može opet vratiti tati i mami... Možete zamisliti, MM i ja smo se osjećali k'o najgori zlikovci.
Kad mi je neki dan došao s pitanjem hoće li i on umrijeti, objasnila sam da hoće, ali da do toga ima još duuuuugo, duugo, opisala mu kakav će sretan život imati prije toga, ali su mu se okice napunile suzama i molio je da ga spasim da ne umre.Naravno, nisam mu rekla da neću moći jer me neće biti jer bi ga to strašno pogodilo i to još nije sam shvatio. Inzistirala sam da ga neću moći spasiti, ali da smrt nije ništa strašno. Ispričala sam mu svoje vjerovanje, da duša ne umire i to ga je malkice primirilo pa si je zamislio da duša izgleda kao jedna iskrica u vatrometu .
![]()
Voljela bih mu pomoći da ne brine, ali vidim da ga tema opterećuje. Npr. svaki put kad u nekom filmu čuje muziku szabrinuto pita tko je umro, zato jer je nedavno vidio film u kojem je tužna muzika, na koju je osjetljiv od djetinjstva, pratila scenu nečije smrti tj. ne same smrti, nego neke tužne scene u vezi toga.