-
CIPROMED I ESCHERICHIA COLI
Budući da je u kontrolnom brisu ponovno nađena ešerihija danas mi dr. propisala cipromed. Prije toga koristila sam klavocin koji očito nije puno pomogao. Krajem drugog mjeseca trebala bi u postupak ali očito će to biti odgođeno no svakako nakon što popijem terapiju planiram otići do prof.Š. pa ćemo vidjeti hoćemo li krenuti ili odgoditi :/ Nakon što sam pročitala nuspojave koje se mogu pojaviti zbog korištenja cipromeda uhvatila me lagana panika, mislim popila bi sve da beštija ode, ali sad mi najmanje treba da mi se nakalemi i neka strahota od tih nuspojava pa me zanima ima li koja od curki iskustva sa tim lijekom i je li tak strašan kak se meni sada čini. Naravno da ću ga ja popiti ali ipak me zanimaju i vaša iskustva sa cipromedom (valjda ih ima, hm)...
-
Mimi, mislim da sam ga ja pila, kao i hrpu drugih, ešerihijja je gadan sustanovnik i treba bit uporan, nalijevat se čajevima (ali nemoj miksat uvin i npr. brusnicu), ako si na antibioticima onda pij lactogyn oralno 2x1 da ne bi došlo do kandidijaze. Ne kužim na koje strahote nuspojava točno misliš, ne kužim što u tom cipromedu ima od nuspojava, a što ne bi pisalo za većinu antibiotika, a tek što piše na lijekovima za stimulaciju i supresiju isto je zastrašujuće? Evo dolje ono uputstvo od cipromeda, pliz reci na što si točno mislila i čega se bojiš:
http://www.plivazdravlje.hr/pda/?sec..._menu2=&id=271
Jel' ti ešerihija 10 na treću ili 10 na petu? Često sam dobila mišljenje da se deset na treću niti ne tretira (barem u urinu je tako).
-
Ma, inače ti mene nije frka i nisam neka plašljijvica ali sada kad bi konačno trebali krenuti u postupak panično se bojim da se nešto još ne zakomplicira pa možda pušem i na hladno, a malo me dr. zbunila jer je nekoliko puta provjeravala da li da mi taj cipromed propiše ili nešto drugo. E, zbog toga sam se malo i preplašila. Na žalost na nalazu ne piše ništa drugo osim da je prisutna ešerihija coli i isto je pisalo u prošlom nalazu tak da zapravo ne znam ništa drugo osim da je i dalje prisutna. Hvala ina jer si me ipak umirila i evo upravo krećem sa prvom tableticom.
-
Iskreno, nisam shvatila u čemu je frka oko nuspojava, možda se ona dvoumila nevezano za nuspojave. Kad si na antibioticima pojačaj unos laktobacila (meni je super taj lactogyn) jer može doć' do candide (svraba, nije opasan za postupak, ali je neugodan). Sretno!
-
mimi333
Ja sam isto imala problem sa E.coli(u brisu cerv.),pila čajeve i lactogyn,i bila sad na ponovnim brisevima,nema je više(u roku 3mj.)..
Na staru godinu sam bila na postupku a dr. je prokomentirao kako bi bilo bolje da je nema,ali da ona nije neka prestrašna smetnja..zato pij terapiju,i ne brini..proći će..
-
I ja mislim da nije strašna, ali to da li ili ne u postupak, to ti ovisi od klinike do klinike.
-
Sigurna sam da je tako..dr. mi je rekao kako bi bilo bolje da je čistak,ali ipak smo odradili..
-
MM je od cipromeda ima strašne nuspojave, e. coli vuče u ejakulatu 10 na 3 dosta dugo i čini mi se da se javila rezistencija na sve antibiotike.
Da li je tko pokušao sa Uro-Vaxom? Dr.Harni ga jako hvali i navodi da je svojevrsno oralno cjepivo za e.coli. Uzima se 90 dan ujutro na tašte po jedna kapsula, a zatim naredna 3. mjeseca prvih 10 dana u mjesecu.
-
mimi 333.cipromed je prvi lijek izbora kod escherichie koja se ponavlja. ne znam kako ga piješ i u kojoj dozi, ali trebalo bi ga piti najmanje dva tjedna po 500mg, i naravno što kažu cure i nešto za očuvanje vaginalne flore. mm je cipromedom kroz mjesec dana riješio tu beštiju iz ejakulata,a usput oboje smo riješili i klebsiellu. svaki lijek ima svoje nuspojave,ali ti ne moraš imati nikakve. mi nismo imali. pokušaj ga uvijek piti nakon obroka,tek toliko da spriječiš probavne smetnje koje su i najčešće. možeš eventualno kupiti i acidosalus od Marine Lab, imaš ga u boljim ljekarnama, može ići vaginalno a može se i piti,djeluje izravno na escherichiju a i čuva floru, pa imaš dva u jednom. želim ti da je se što prije riješiš
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma