kfunda prvotno napisa
njima, upravo, i vjerujemoKompica prvotno napisa
kfunda prvotno napisa
njima, upravo, i vjerujemoKompica prvotno napisa
evo ja moram prizat da sam dok nisam naletila na ovaj topic koristila vlažne, kad sam tu pročitala šta su napisale cure koje ipak znaju bolje od mene prešli smo na vodu, a sada ćemo na platnene pelene iako karlu nisu smetale ni vlažne ni jednokratne, al zašto da ja čekam hoće li mu izazvat neku reakciju da ih presatnem koristit :/
Cure još jednom hvala šta ste me naučile još nešto šta nisam znala![]()
I da se nadovežem, vlažne maramice su isto ko i kreme koje koristite za bebe,sve je štetno jer sadrže razne kemikalije.
...a tko kaže da one koriste i kremice? opet ćeš se iznenadit...kfunda prvotno napisa
a doktori nisu stručni po pitanju samoubojstva.
kfunda forumi imaju pravila i w latka ih je prekršila. pretpostavljam da joj je u međuvremenu ban istekao. jesi li ti pročitala pravila ponašanja kad si došla na forum?
kfunda prvotno napisa
Po ovome ne znam da li ti vjeruješ doktorima ili ne?kfunda prvotno napisa
A, čuj, u bolnicama svašta rade/upotrebljavaju. I to puno toga za što se smatra da nije dobro, od hranjenja do toga da puštaju djecu da plaču, vežu ih za krevete i sl. Pa ako to u bolnicama rade, i ti bi tako doma?
I mislim da nije priblem u tome da li je netko izabrao upotrebljavati vlažne maramice ili ne, nego što neki ljudi ne poštuju pravila foruma, uopće ne znaju argumentirano raspravljati i ne poštuju osnovni bonton forumskog komuniciranja! A ovakvo omalovažavanje, vrijeđanje i bezobrazluk je stvarno ispod svakog nivoa![]()
Isuse, koja rasprava oko vlažnih maramica :/
(kao i uvijek) fascinira me potreba pojedinaca da ostatak ljudi uvjere u superiornost svoj načina razmišljanja.
Sigurna sam da će netko prokomentirati drukčije, no što imamo raspravljati oko maramica? Ako ih odobravate i odgovaraju djetetu upotrebljavaš ih. Ako ne, ne upotrebljavate ih i amen.
Govorim kao laik i kao mama djeteta koje je bilo po bolnicama prva dva mjeseca - osobno ne vjerujem da izazivaju uro infekcije i sl. probleme, no da je čista voda zdravija, u to sam 100% uvjerena. Pa se ne slažem s tim da ih se proglašava glavnim zlom modernog majčinstva (uz naravno pelene), no ponavljam, prirodno je uvijek bolje.
Pa meni je cijeli ovaj tvoj post u tom tonu. Meni osobno nije pristojno na takav način razgovarati sa osobom koju ne poznajem. To ne radim u RL pa ne radim ni ovdje. A pogovoto mi je nepristojno tako "uletavati", a tek si stigla na forum :/ Ok, to sam ja i ja kad dođem u novo društvo, bilo ono virtualno ili ne, ne opustim se odmah i ne dajem si za pravo tako komunicirati, k'o da sam s njima ovce pasla, kak bi se reklo. I mislim da je to pristojno.kfunda prvotno napisa
A što se tiče raznoraznih praksi u bolnicama - osobno imam iskustvo sa Petrovom i Rebrom.
Nije valjda završilo i na gramatici.
Ja imam kutijicu koju napunim namočenim frotirastim krpicama. Na kutijici su slike mede kako svašta nešto radi pa nam je to super fora kod kahlice ili WC-a. Ne znam zašto se nikad nisam sjetila prakticirati pranje nad umivaonikom. Valjda se nisam smatrala dovoljno spretnom. Ali čitajući ovu temu, odvažila sama se i probala danas. I bilo je jako zabavno i smiješno pa ćemo to od sad češće raditi.
Inače, mislim da se pitanje korištenja vlažnih maramica nekako logično veže i uz odabir pelena (jednokratnih ili platnenih).
jelda kako je slatko kada je guza u lavabou, a njuškica viri preko :DMs. Mar prvotno napisa
i one velike okeapricot prvotno napisa
![]()
i kasnije kad propricaju pa se smiju, pa se glupirate...uf![]()
Koriste se u hrvatskim bolnicama jer je osoblju lakše brisati sa maramicama koje donese roditelj nego prati dijete pod pipom svaki put kod promjene pelena.kfunda prvotno napisa
Što se tiče zapada i bolnice u kojoj je boravila moja beba tamo nisam vidjela niti jednu vlažnu maramicu.Samo jednokratne trljačice i čistu vodu.
Ja više ne nosim vlažne maramice u bolnicu nego samo vatice koje i doma koristim. I nitko, nitko od medicinskog osoblja nije ništa rekao. Naprotiv, i oni se slažu da je bolje koristit vatu i vodu. Većina sestara tako radi doma i sa svojom djecom.sirius prvotno napisa
Pa dobro, svako ima pravo svog izbora. Ja se i ovako dosta naradim i cijele dane sam sa djecom kada sam slobodna,imam i također sa kralježnicom problema,tako da ne mogu stalno dijete navlačiti da ga operem krpicama i vodom jer su dosta nemirna ja kažem "zloćkana" pa koristim vlažne,brzo ih pobrišem, namažem kremom i neka jurcaju,nikad im ništa nije bilo od toga.
Baš to. B je već dosta velik (ja sam malo zalutala na ovaj pdf, ali valjda s razlogom, bit će da mi fale neke osnoveleonisa prvotno napisa
) pa smo svašta imali za brbljati na tu temu.
Ja mislim da je pitanje samo što je zdravije i da svako ima pravo izbora. Da li je tebi neko rekao da ni pod kojim uslovima ne koristiš maramice, evo, baš na ovom forumu?kfunda prvotno napisa
Savjetuje se da se koristi voda...da li ti isto misliš da je voda zdravija? I ne pitam da li je lakše za tvoja ili bilo čija leđa, nego baš zdravija?
Puno mama ne koristi kozmetiku za bebe nego običnu vodu i možda malo maslinovog ulja. Ima onih i koji koriste mustelu, alli stvarno nisam baš naletila na ovakav razgovor o kozmetici, nego svi kažu svoje mišljenje i to je to.
Ljutiti se na to kada se kaže svoje mišljenje pokazuje, po meni, vrstu nezrelosti i potrebu za još puno rada na samom sebi.
A prijetnje da ne spominjem...
Pročitaj malo iskustva drugih roditelja na temu bolnica i mogućnosti ostajanja sa malom djecom...Neke bolnice imaju i to da su sa dijetetom 24 sata na dan, ipak ne možeš malo djete ostaviti samo u bolnici, hello? Mislim može se, ali se to ne radi.Isto tako, ako je dijete potrebno vezati oni će ga vezati bez obzira sviđalo se to roditeljima ili ne.
A za vezanje? Pa valjda ne bi bilo potrebe za vezanjem da dozvole roditeljima ostanak u bolnici sa svojom djecom...
I mislim da u SVAKOM slučaju roditelj ima pravo odlučivati za sebe i svoje dijete, kao što ti bi sigurno zahtjevala i za svoje...
Evo da se malo vratimo na temu, mi koristimo vodu i brišemo tetrom. Vlažne maramice koristimo za skidanje flekica po tepihu i namještaju
![]()
ja sam s djecjim vlaznim maramicama uspjesno ocistila pecnicu i to kad je bila u fazi "crna rupa kalkute" .. meni je to dovoljno informacija o maramicama
daj marku na pp, moja je u takvoj fazi, eksplodirao nam je gavelinoBusyBee prvotno napisa
![]()
Frida prvotno napisa
Žali se Vindiji da ti pošalju paket maramica i još jedno pile!
![]()
I moram pitati: a kako je eksplodirao? Da li ste ga zaboravili ili?
nemam pojma, možda zato što nisam izbušila vrećicu 8)Maslačkica prvotno napisa
Ovo sve pročitah, pa sad i kad izlazimo van nosim blazinice u torbi.
Ključiću. Ona njena ideja o pošpricanim blazinicama u plastičnoj kutiji mi je baš olakšala brisanje, i po doma i vani.
Očito nisam baš domišljata![]()
meni je jedini problem s tim spricanjem stomoja frajla ne voli hladne blazinice, mi uvijek tople![]()
ja sam ova dva dana na velesajmu držala kutiju blizu radijatora, ni P ne voli hladno blizu "opreme"Bubica prvotno napisa
da tako je blo i kod nas, ako nije isla pod vodu, svjeza mlaka voda.Bubica prvotno napisa
njoj je bas hladnoca bila "zamjerka" kod vlaznih maramica.
Ja koristim vlažne i brišem mu lulicu krpicama-mokrim a guzu maramicama.
Ja sam za djecu koristila nivea i baby love vlažne maramice, jer mi naprosto nije palo na pamet da koristim voduImali smo nekih problema ali nikad to nisam povezala s maramicama već s pelenama.
Slažem se da je voda ipak najbolji način.
Meni osobno osim što je čista voda puno zdravija bitno je i da je besplatna. Mislim da su vlažne maramice preskupe. Koliko kuna mjesečno treba izdvojiti za vlažne maramice ako ih se koristi kod svakog presvlačenja? Zna li netko?
Topic:
Jučer mi bili u gostima i nisam imala izbora. Stara konobe, nemam gdje oprati malu, i upotrijebila sam pampers. Isprala sam ga vodom i to dobro, i jutros osip. I to opet gnojni plikovi na pipici.
Pa to je da poludiš. Šta li staljaju unutra?
Tako da ja jednostavno ne vidim svrhu ovakvih vlažnih maramica, koje mi zbog jedne upotrebe stvore probleme od nekih, sigurno, mj dana.
Davno dok smo ih koristili (negdje do nekih 3 mj.) oko lijepih 100 kn mjesečno.Juls prvotno napisa
Lijepa svota za bacati.
Eto, mislim da je i ovo dobar argument za ne koristiti vlažne maramice.
Davno dok smo ih koristili (negdje do nekih 3 mj.) oko lijepih 100 kn mjesečno.
Lijepa svota za bacati.![]()
ne znam, meni je pampers koma :/ i pelene i maramice..koristim vodu i vatice iz dm-a i nivea soft & touch, kako kad mi je prakticno..tako se nekako zove, svijetlo plavi paket, probala sam jos par marki i nijedne mi nisu dobre kao ove..i nikad se nije pojavilo ni najmanje crvenilo..doduse s njima ne perem unutrasnjost kokice (da se tako izrazim) nego s vodom..osip smo jedino imali osip s pampers pelenama, presli na libero i nikad problema..
lore prvotno napisa
joj moram OT.
Trebao bi nam jedan topic za sve maštovite varijantenaziva spolovila.
Kokice...ovo još nisam čula i nasmijalo me je.![]()
Kod nas baš obrnuto - dva puta smo koristili različite pelene od Pampers (one besplatne iz DMa koje dobiješ kad rodiš i one iz Mullera) i oba puta smo imali problema.lore prvotno napisa
Iako mi koristimo Pampers koji kupimo u Beču - možda zazvuči čudno, ali totalno su drukčije od ovih iz naših dućana.
jesu, jesu...navodno su nase madjarska proizvodnja ili tako nesto..a ove njemacke zapad![]()
probaj si libero, ja sam se preporodila s tim pelenama..nijedne druge mi nisu ni blizu, barem sto se jednokratnih tice
Meni se čini da nije potrebno sakupljati glasove za i protiv maramica. Netko ih koristi, netko ne. Iznosimo svoja mišljenja i iskustva, netko će promijeniti svoje stavove većina ne. Radi se o dva dijametralno suprotna stajališta, jedni maramice ne koriste da ne izazovu eventualne alergije/iritacije, drugi ih koriste dok se eventualno ne pojave. A tu su i oni koji ih ne koriste radi uštede i oni koji ih koriste radi komocije.
Ono što je meni zabrinjavajuće u cijeloj priči, je to da ako druga trudnoća uzrokuje ovakve hormonalne bujice i agresiju - ostajem na jednom djetetu!
cure, ovo je tema o vlaznim maramicama i molim vas da je se drzite.
svaki oftopicni sljedeci post cu obrisati![]()
Naša kutija stoji na radijatoru kraj prematalice, više puta i prokuha, pa moram puhati po blazinicama prije brisanja ali ne žalim...Bubica prvotno napisa
![]()
sto je vlazno i hladno a trebam s time obrisat djetetu guzicu - zagrijem u ruci prije brisanjadovoljno je nekoliko sekundi
![]()
Također!
Također!
ja svoju S odkad se rodila operem u lavabou.u početku je bilo malo nespretno al sad nam je super.onekad mislim da se ukaka samo da ju perem tako.dakle,vlažne ne koristimo.
a ja si mislim: nek se čeliči!litala prvotno napisa
Predobar tekst na stranicama Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara
HKDMST prvotno napisa
ja bih samo preskočila savjet o kupanju bebe sapunom i trljačicom :/
preagresivno
veliki Xovca_i_janjad prvotno napisa
voda je zakon.![]()
A šake? Jel ste i njih prale samo vodom?
Mislim, bebe svašta stave u ruku, mažu sa njima po podu (bebe puzalice) i drugi ljudi ih najčešće ljube u ručice![]()
Prosto ne mogu da zamislim da se posle svega toga njene rukice nađu neoprane u ustima :/
evo vec dva dana smo u njemackoj, k. puze po podu po cesti i ruke su joj doslovno crne. ja ih operem vodom dok ne postanu normalne boje i to je to.
Ma tamo su ceste čiste. Tamo niko ne pljuje po trotoaruZato i prolazi pranje samo vodom
![]()
ja bih rekla da sa to spominje kao izuzetak, jer ostatak teksta stalno govori o nepotrebnosti bilo čegamikka prvotno napisa
nisam vjerna nijednim maramicama,probali smo sve, i inikakvih problema u ovih deset mjeseci nije bilo.
Bubica editirala nazive proizvodjaca u skladu s pravilima foruma