Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 294

Tema: vlažne maramice

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj kfunda prvotno napisa
    Kažem, ima sručnijih ljudi od vas koji mnogo toga znaju.
    Citiraj Kompica prvotno napisa
    Prvo što mi je nefrolog rekao je da zaboravim vlažne maramice jer su toliko pune svega da su totalno štetne i da skidaju prirodnu zaštitu s kože. Preporuka je prati bebe s čistom vodom.
    njima, upravo, i vjerujemo

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

evo ja moram prizat da sam dok nisam naletila na ovaj topic koristila vlažne, kad sam tu pročitala šta su napisale cure koje ipak znaju bolje od mene prešli smo na vodu, a sada ćemo na platnene pelene iako karlu nisu smetale ni vlažne ni jednokratne, al zašto da ja čekam hoće li mu izazvat neku reakciju da ih presatnem koristit :/

Cure još jednom hvala šta ste me naučile još nešto šta nisam znala

Početno

I da se nadovežem, vlažne maramice su isto ko i kreme koje koristite za bebe,sve je štetno jer sadrže razne kemikalije.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I da se nadovežem, vlažne maramice su isto ko i kreme koje koristite za bebe,sve je štetno jer sadrže razne kemikalije.
    ...a tko kaže da one koriste i kremice? opet ćeš se iznenadit...

a doktori nisu stručni po pitanju samoubojstva.

kfunda forumi imaju pravila i w latka ih je prekršila. pretpostavljam da joj je u međuvremenu ban istekao. jesi li ti pročitala pravila ponašanja kad si došla na forum?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da vam doktor kaže; ubite se, vi bi se ubile?
    Vlažne maramice su vlažne maramice i pitanje, zašto u bolnicama onda to koriste na dijeci, a kao štetne su?
    Po ovome ne znam da li ti vjeruješ doktorima ili ne?
    A, čuj, u bolnicama svašta rade/upotrebljavaju. I to puno toga za što se smatra da nije dobro, od hranjenja do toga da puštaju djecu da plaču, vežu ih za krevete i sl. Pa ako to u bolnicama rade, i ti bi tako doma?

I mislim da nije priblem u tome da li je netko izabrao upotrebljavati vlažne maramice ili ne, nego što neki ljudi ne poštuju pravila foruma, uopće ne znaju argumentirano raspravljati i ne poštuju osnovni bonton forumskog komuniciranja! A ovakvo omalovažavanje, vrijeđanje i bezobrazluk je stvarno ispod svakog nivoa

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Isuse, koja rasprava oko vlažnih maramica :/
    (kao i uvijek) fascinira me potreba pojedinaca da ostatak ljudi uvjere u superiornost svoj načina razmišljanja.

Sigurna sam da će netko prokomentirati drukčije, no što imamo raspravljati oko maramica? Ako ih odobravate i odgovaraju djetetu upotrebljavaš ih. Ako ne, ne upotrebljavate ih i amen.

Govorim kao laik i kao mama djeteta koje je bilo po bolnicama prva dva mjeseca - osobno ne vjerujem da izazivaju uro infekcije i sl. probleme, no da je čista voda zdravija, u to sam 100% uvjerena. Pa se ne slažem s tim da ih se proglašava glavnim zlom modernog majčinstva (uz naravno pelene), no ponavljam, prirodno je uvijek bolje.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Anchie ja mislim da ste si vi dala malo previše svoje volje da stalno nekog napadate i omalovažavate. Od kud vama pravo da možete samo tako nekog izbaciti kao što ste napisala w latki da se sprdava i nenormalno razgovara? Ja mislim da ste to vi ta osoba koja nenormalno razgovara.I onda nemate ništa drugo za napisati nego da ćete ju udaljiti sa foruma na "hlađenje". Baš sam se pitala, da li sa vama nešto nije u redu? Očito je da kada vam neko smeta ili kada vam ta osoba nije po volji ili kada mislite da ste vi u pravu više nego neko stručan i osposobljen za takve stvari vi ga izbacujete???? Ja mislim da bi bilo pametno da izbacite sama sebe malo na hlađenje jer ste si očito uzela malo previše maha i dozvole da tako manipulirate ljudima koja iznose svoja mišljenja i onda ih izbacujete, očito ste vi višak ovdje.Čemu postoji onda ovaj forum?Da bi ga vi mogla provjeravati i izbacivati ljude sa kojima se ne slažete, naravno, svaki čovjek ima drugo razmišljanje,ali vi to očito ne možete shvatiti. Ajde molim vas lijepo da vi stanete na zemlju i da malo ohladite.Kažem, ima sručnijih ljudi od vas koji mnogo toga znaju.Svaki puta kada pročitam vaš komentar,dignete mi živac i stvarno ne znam tko je to tako pametan bio da vas je postavio za administratora, niste to zaslužila.Bilo bi vam pametnije da se bavite svojom djecom a ne da tu stalno nekog kritizirate.
    Pa meni je cijeli ovaj tvoj post u tom tonu. Meni osobno nije pristojno na takav način razgovarati sa osobom koju ne poznajem. To ne radim u RL pa ne radim ni ovdje. A pogovoto mi je nepristojno tako "uletavati", a tek si stigla na forum :/ Ok, to sam ja i ja kad dođem u novo društvo, bilo ono virtualno ili ne, ne opustim se odmah i ne dajem si za pravo tako komunicirati, k'o da sam s njima ovce pasla, kak bi se reklo. I mislim da je to pristojno.

A što se tiče raznoraznih praksi u bolnicama - osobno imam iskustvo sa Petrovom i Rebrom.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nije valjda završilo i na gramatici.

Ja imam kutijicu koju napunim namočenim frotirastim krpicama. Na kutijici su slike mede kako svašta nešto radi pa nam je to super fora kod kahlice ili WC-a. Ne znam zašto se nikad nisam sjetila prakticirati pranje nad umivaonikom. Valjda se nisam smatrala dovoljno spretnom. Ali čitajući ovu temu, odvažila sama se i probala danas. I bilo je jako zabavno i smiješno pa ćemo to od sad češće raditi.
    Inače, mislim da se pitanje korištenja vlažnih maramica nekako logično veže i uz odabir pelena (jednokratnih ili platnenih).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    odvažila sama se i probala danas. I bilo je jako zabavno i smiješno pa ćemo to od sad češće raditi.
    jelda kako je slatko kada je guza u lavabou, a njuškica viri preko :D

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    odvažila sama se i probala danas. I bilo je jako zabavno i smiješno pa ćemo to od sad češće raditi.
    i one velike oke
    i kasnije kad propricaju pa se smiju, pa se glupirate...uf

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i pitanje, zašto u bolnicama onda to koriste na dijeci, a kao štetne su? .
    Koriste se u hrvatskim bolnicama jer je osoblju lakše brisati sa maramicama koje donese roditelj nego prati dijete pod pipom svaki put kod promjene pelena.
    Što se tiče zapada i bolnice u kojoj je boravila moja beba tamo nisam vidjela niti jednu vlažnu maramicu.Samo jednokratne trljačice i čistu vodu.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    i pitanje, zašto u bolnicama onda to koriste na dijeci, a kao štetne su? .
    Koriste se u hrvatskim bolnicama jer je osoblju lakše brisati sa maramicama koje donese roditelj nego prati dijete pod pipom svaki put kod promjene pelena.
    Što se tiče zapada i bolnice u kojoj je boravila moja beba tamo nisam vidjela niti jednu vlažnu maramicu.Samo jednokratne trljačice i čistu vodu.
    Ja više ne nosim vlažne maramice u bolnicu nego samo vatice koje i doma koristim. I nitko, nitko od medicinskog osoblja nije ništa rekao. Naprotiv, i oni se slažu da je bolje koristit vatu i vodu. Većina sestara tako radi doma i sa svojom djecom.

Početno

Pa dobro, svako ima pravo svog izbora. Ja se i ovako dosta naradim i cijele dane sam sa djecom kada sam slobodna,imam i također sa kralježnicom problema,tako da ne mogu stalno dijete navlačiti da ga operem krpicama i vodom jer su dosta nemirna ja kažem "zloćkana" pa koristim vlažne,brzo ih pobrišem, namažem kremom i neka jurcaju,nikad im ništa nije bilo od toga.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    i one velike oke
    i kasnije kad propricaju pa se smiju, pa se glupirate...uf
    Baš to. B je već dosta velik (ja sam malo zalutala na ovaj pdf, ali valjda s razlogom, bit će da mi fale neke osnove ) pa smo svašta imali za brbljati na tu temu.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja koristim vlažne maramice od kada se je moja kćer rodila, onakve kakve su koristili u bolnici takve još dan danas koristim. Nikad nije imala ni nikakvo crvenilo ni ništa takvog, uostalom svako dijete drugačije reagira na maramice tako i na pelene.
    Ja mislim da je pitanje samo što je zdravije i da svako ima pravo izbora. Da li je tebi neko rekao da ni pod kojim uslovima ne koristiš maramice, evo, baš na ovom forumu?
    Savjetuje se da se koristi voda...da li ti isto misliš da je voda zdravija? I ne pitam da li je lakše za tvoja ili bilo čija leđa, nego baš zdravija?

Puno mama ne koristi kozmetiku za bebe nego običnu vodu i možda malo maslinovog ulja. Ima onih i koji koriste mustelu, alli stvarno nisam baš naletila na ovakav razgovor o kozmetici, nego svi kažu svoje mišljenje i to je to.
    Ljutiti se na to kada se kaže svoje mišljenje pokazuje, po meni, vrstu nezrelosti i potrebu za još puno rada na samom sebi.
    A prijetnje da ne spominjem...

Neke bolnice imaju i to da su sa dijetetom 24 sata na dan, ipak ne možeš malo djete ostaviti samo u bolnici, hello? Mislim može se, ali se to ne radi.Isto tako, ako je dijete potrebno vezati oni će ga vezati bez obzira sviđalo se to roditeljima ili ne.
    Pročitaj malo iskustva drugih roditelja na temu bolnica i mogućnosti ostajanja sa malom djecom...
    A za vezanje? Pa valjda ne bi bilo potrebe za vezanjem da dozvole roditeljima ostanak u bolnici sa svojom djecom...
    I mislim da u SVAKOM slučaju roditelj ima pravo odlučivati za sebe i svoje dijete, kao što ti bi sigurno zahtjevala i za svoje...

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo da se malo vratimo na temu , mi koristimo vodu i brišemo tetrom. Vlažne maramice koristimo za skidanje flekica po tepihu i namještaju

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam s djecjim vlaznim maramicama uspjesno ocistila pecnicu i to kad je bila u fazi "crna rupa kalkute" .. meni je to dovoljno informacija o maramicama

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    ja sam s djecjim vlaznim maramicama uspjesno ocistila pecnicu i to kad je bila u fazi "crna rupa kalkute" .. meni je to dovoljno informacija o maramicama
    daj marku na pp, moja je u takvoj fazi, eksplodirao nam je gavelino

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Žali se Vindiji da ti pošalju paket maramica i još jedno pile!
    I moram pitati: a kako je eksplodirao? Da li ste ga zaboravili ili?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Citiraj Frida prvotno napisa
    Žali se Vindiji da ti pošalju paket maramica i još jedno pile!
    I moram pitati: a kako je eksplodirao? Da li ste ga zaboravili ili?
    nemam pojma, možda zato što nisam izbušila vrećicu 8)

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ovo sve pročitah, pa sad i kad izlazimo van nosim blazinice u torbi .

Ključiću . Ona njena ideja o pošpricanim blazinicama u plastičnoj kutiji mi je baš olakšala brisanje, i po doma i vani.

Očito nisam baš domišljata

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je jedini problem s tim spricanjem stomoja frajla ne voli hladne blazinice, mi uvijek tople

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    meni je jedini problem s tim spricanjem stomoja frajla ne voli hladne blazinice, mi uvijek tople
    ja sam ova dva dana na velesajmu držala kutiju blizu radijatora, ni P ne voli hladno blizu "opreme"

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da tako je blo i kod nas, ako nije isla pod vodu, svjeza mlaka voda.
    njoj je bas hladnoca bila "zamjerka" kod vlaznih maramica.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja koristim vlažne i brišem mu lulicu krpicama-mokrim a guzu maramicama.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam za djecu koristila nivea i baby love vlažne maramice, jer mi naprosto nije palo na pamet da koristim vodu Imali smo nekih problema ali nikad to nisam povezala s maramicama već s pelenama.

Slažem se da je voda ipak najbolji način.

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni osobno osim što je čista voda puno zdravija bitno je i da je besplatna. Mislim da su vlažne maramice preskupe. Koliko kuna mjesečno treba izdvojiti za vlažne maramice ako ih se koristi kod svakog presvlačenja? Zna li netko?

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Topic:

Jučer mi bili u gostima i nisam imala izbora. Stara konobe, nemam gdje oprati malu, i upotrijebila sam pampers. Isprala sam ga vodom i to dobro, i jutros osip. I to opet gnojni plikovi na pipici.
    Pa to je da poludiš. Šta li staljaju unutra?
    Tako da ja jednostavno ne vidim svrhu ovakvih vlažnih maramica, koje mi zbog jedne upotrebe stvore probleme od nekih, sigurno, mj dana.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Juls prvotno napisa
    Koliko kuna mjesečno treba izdvojiti za vlažne maramice ako ih se koristi kod svakog presvlačenja? Zna li netko?
    Davno dok smo ih koristili (negdje do nekih 3 mj.) oko lijepih 100 kn mjesečno.
    Lijepa svota za bacati.

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Davno dok smo ih koristili (negdje do nekih 3 mj.) oko lijepih 100 kn mjesečno.
    Lijepa svota za bacati.
    Eto, mislim da je i ovo dobar argument za ne koristiti vlažne maramice.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne znam, meni je pampers koma :/ i pelene i maramice..koristim vodu i vatice iz dm-a i nivea soft & touch, kako kad mi je prakticno..tako se nekako zove, svijetlo plavi paket, probala sam jos par marki i nijedne mi nisu dobre kao ove..i nikad se nije pojavilo ni najmanje crvenilo..doduse s njima ne perem unutrasnjost kokice (da se tako izrazim) nego s vodom..osip smo jedino imali osip s pampers pelenama, presli na libero i nikad problema..

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj lore prvotno napisa
    kokice
    joj moram OT.

Trebao bi nam jedan topic za sve maštovite varijantenaziva spolovila.
    Kokice...ovo još nisam čula i nasmijalo me je.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj lore prvotno napisa
    ne znam, meni je pampers koma :/ i pelene i maramice..koristim vodu i vatice iz dm-a i nivea soft & touch, kako kad mi je prakticno..tako se nekako zove, svijetlo plavi paket, probala sam jos par marki i nijedne mi nisu dobre kao ove..i nikad se nije pojavilo ni najmanje crvenilo..doduse s njima ne perem unutrasnjost kokice (da se tako izrazim) nego s vodom..osip smo jedino imali osip s pampers pelenama, presli na libero i nikad problema..
    Kod nas baš obrnuto - dva puta smo koristili različite pelene od Pampers (one besplatne iz DMa koje dobiješ kad rodiš i one iz Mullera) i oba puta smo imali problema.
    Iako mi koristimo Pampers koji kupimo u Beču - možda zazvuči čudno, ali totalno su drukčije od ovih iz naših dućana.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jesu, jesu...navodno su nase madjarska proizvodnja ili tako nesto..a ove njemacke zapad
    probaj si libero, ja sam se preporodila s tim pelenama..nijedne druge mi nisu ni blizu, barem sto se jednokratnih tice

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni se čini da nije potrebno sakupljati glasove za i protiv maramica. Netko ih koristi, netko ne. Iznosimo svoja mišljenja i iskustva, netko će promijeniti svoje stavove većina ne. Radi se o dva dijametralno suprotna stajališta, jedni maramice ne koriste da ne izazovu eventualne alergije/iritacije, drugi ih koriste dok se eventualno ne pojave. A tu su i oni koji ih ne koriste radi uštede i oni koji ih koriste radi komocije.

Ono što je meni zabrinjavajuće u cijeloj priči, je to da ako druga trudnoća uzrokuje ovakve hormonalne bujice i agresiju - ostajem na jednom djetetu !

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cure, ovo je tema o vlaznim maramicama i molim vas da je se drzite.
    svaki oftopicni sljedeci post cu obrisati

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naša kutija stoji na radijatoru kraj prematalice, više puta i prokuha, pa moram puhati po blazinicama prije brisanja ali ne žalim...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto je vlazno i hladno a trebam s time obrisat djetetu guzicu - zagrijem u ruci prije brisanja dovoljno je nekoliko sekundi

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Također!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Također!

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja svoju S odkad se rodila operem u lavabou.u početku je bilo malo nespretno al sad nam je super.onekad mislim da se ukaka samo da ju perem tako .dakle,vlažne ne koristimo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    sto je vlazno i hladno a trebam s time obrisat djetetu guzicu - zagrijem u ruci prije brisanja dovoljno je nekoliko sekundi
    a ja si mislim: nek se čeliči!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Predobar tekst na stranicama Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara

Citiraj HKDMST prvotno napisa
    Koža je naš najveći organ, a kožne bolesti rijetko ugrožavaju život, no ipak se nalaze visoko na popisu oboljenja.

Mnoge mlade majke su uznemirene kada kod svojega novorođenčeta primijete osip na koži. Često nekritički kupuju raznovrsne kreme, ulja, losione, pudere i sl. kako bi izliječile ovaj jednostavan i čest naizgled problem. Ta sredstva nisu nužna, dok su sa druge strane često štetna za dijete.

Zaštita zdravlja djeteta, tako i djetetove kože i sluznice počinje još prenatalno. Raznovrsni endogeni i egzogeni alergeni mogu biti uneseni već u trudnoći putem hrane, pića, lijekova i kozmetike, te tako naštetiti još nerođenom djetetu.

Edukacija roditelja i jedinstven stav zdravstvenih djelatnika, uvelike može zaštiti dječju kožu da se nesmetano razvija. Znamo da mnoge funkcije kod novorođenčeta nisu savršene, pa treba ohrabrivati majke da budu strpljive, sigurne i da dozvole djetetu nesmetan razvoj. Nerijetko mame iz rodilišta izlaze sa nepotrebnim popisom koji sadrži:

bivacin (antibiotik)
    alkohol
    hidrogen 3%
    parafinsko ulje
    raznovrsne kreme.
    Uputa je da se sva ta sredstva nanose na dječju kožu i pupčić. Majke takvu uputu shvaćaju ozbiljno i sa vjerom da su im ta sredstva neophodna. Što zapravo predstavlja opasnost ako se roditelji ne educiraju.

Poznato je da se dijete rađa sterilno i tek je došlo na svijet, a mnogi već ga već žele liječiti. Takvi tretmani su zapravo agresivni i pogrešni. Prevencijom možemo više postići. Potrebno je nastojati educirati mlade majke da će se razviti raznovrsne fiziološke promjene na koži novorođenčeta (Majerhoferov sindrom – kožni osipi, krvarenje iz spolovila, otok mliječnih žljezdica, perutanje kože i dr.). Važno je objasniti majkama da se ne boje pupčića jer je to prirodni proces sa kojim se svako dijete rađa i da ga ne treba liječiti, jer to nije bolest. Svaki pupčić kad dođe vrijeme prirodno epitelizira sam bez uplitanja medicinskih postupaka.

U nastojanju očuvanja zdravlja djetetove kože, potrebno je poštivati fiziologiju i biti svjestan nesavršenosti dječje kože. Potrebno je strpljenje i sačekati da koža nesmetano preuzme svoju funkciju. Sva sredstva koja se apliciraju na kožu u roku od šest minuta se apsorbiraju u krvotok. Zahvaljujući takvoj sposobnosti kože danas možemo primijeniti kontraceptive i analgetike putem flastera. Takva činjenica govori dovoljno za sebe koliko je ozbiljna aplikacija bili kakvih sredstava na kožu.

Njega novorođenačke kože i pupčića

Slijedi uputa roditeljima što je potrebno da pomognu djetetu da zdravo i prirodno odraste. Pri prvom posjetu u dom patronažna sestra objasnit će i demonstrirati postupke njege dječje kože i pupčića. Vrlo važan moment je trenutak uključivanja oca u njegu novorođenog djeteta, gdje on preuzima svoj dio brige o djetetu dok majci prepusta toliko potreban i neophodan odmor i oporavak nakon poroda. U slučaju neprisutnosti oca u toj ulozi može se naći i neka druga bliska osoba koja će preuzeti njegu.

Tokom takvog posjeta, patronažna sestra će asistirati ocu i podržati ga u njegovom nastojanju da se uključi u proces njege. Iskustva pokazuju da mnogi u takvoj situaciji otkrivaju veliku sreću i zadovoljstvo preuzimanjem brige u zaštiti svog djeteta.

Postupci pri kupanju i sredstva

Osnovana sredstva sastoje se od kadice sa vodom koja je topline 35 0 -37 0, dječji sapun, frotirasta pamučna trljačica te veliki ručnik u koji će se zamotati dijete.Dječji sapun trebao biti pH blago kiseli („Sindet“) sa ciljem očuvanja blago kiselosti pH kože.Za njegu dječjih oči upotrebljava se mlaka prokuhana voda kojom se pomoću malenih blazinica od vate u jednom potezu njeguju oči u smjeru od unutrašnjeg kuta oka prema van.Spolovilo se također njeguje mlakom prokuhanom vodom i vaticom.

Potrebno je naglasiti prilikom ovih postupaka trebalo bi izbjegavati neke od metoda njege iz prošlosti, kao što su raznovrsna parafinska ulja ili čajeve od kamilice i sl.

Prilikom njege nosića i vanjskog uha, također u metode iz prošlosti spadaju štapići za uha i zamjenjuju se mekanim smotuljcima od vate.

Najbolja njega okupane i obrisane djetetove kože se sastoji od toga da se na suhu kožu ne nanosi nikakva kozmetika. Tu je važno naglasiti da stolica dojene djece ne oštećuje analnu regiju, dok kod one koja nisu dojena može se nanesti neutralna krema na istu. Pri svakom mijenjaju pelena, stražnjica i spolovilo se operu vodom i dobro osuše. Iz toga proizlazi nepotrebnost popularnih vlažnih maramica i mogu se primjenjivati samo u slučajevima nemogućnosti ispiranja vodom.

Njega pupčića

Pupčani bataljak otpada mumificiran, a pupčani otvor granuliranjem epitelizira. Do trenutka otpadanja bataljak se povija sterilnom gazom, te u slučaju da se namoći treba je promijeniti. Do trenutka njegovog otpadanja nisu potrebne nikakve medicinske intervencije, koje samo ometaju prirodnu epitelizaciju i mogu dovesti do stvaranja granuloma. Posljedica normalnog otpadanja bataljka je prirodna epitelizacija pupčića koji se normalno kupa.

U slučaju da se stvori granulom, koji se pojavljuje u obliku tamnocrvene maline, potrebna je medicinska intervencija. Kako bismo izbjegli njegovo pojavljivanje, važno je izbjegavati korištenje bilo kakvih antibiotskih praškova, hidrogena 3%, te posebice alkohola.

Zaključak
    Mnogobrojni kozmetički preparati nanešeni na kožu novorođenčeta ometaju razvoj i prirodnu funkciju kože, kao što su znojenje, razvoj žljezdica lojnica i stvaranje kolagena za elastičnost kože. Na isti način može se povećati rizik od alergija na raznovrsne kemijske supstance kao što su parfemi i sl..

Bitno je naglasiti, zdravlje djeteta je puno važnije od nekritičnog podržavanja jake farmaceutske industrije, posebice grane kozmetike te pratećeg marketinga i pomodarstva. Ono što zabrinutim i brižnim roditeljima treba je podrška i stvaranje osjećaja sigurnosti, a djecu istinski treba zaštiti od nepotrebnog liječenje kada stvarno nisu bolesni.

Poruka koju ne smijemo zanemariti je, prvenstveno nemojmo štetiti!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja bih samo preskočila savjet o kupanju bebe sapunom i trljačicom :/

preagresivno

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa

preagresivno
    veliki X

voda je zakon.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A šake? Jel ste i njih prale samo vodom?
    Mislim, bebe svašta stave u ruku, mažu sa njima po podu (bebe puzalice) i drugi ljudi ih najčešće ljube u ručice
    Prosto ne mogu da zamislim da se posle svega toga njene rukice nađu neoprane u ustima :/

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo vec dva dana smo u njemackoj, k. puze po podu po cesti i ruke su joj doslovno crne . ja ih operem vodom dok ne postanu normalne boje i to je to.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma tamo su ceste čiste. Tamo niko ne pljuje po trotoaru Zato i prolazi pranje samo vodom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa

preagresivno
    veliki X

voda je zakon.
    ja bih rekla da sa to spominje kao izuzetak, jer ostatak teksta stalno govori o nepotrebnosti bilo čega

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nisam vjerna nijednim maramicama,probali smo sve, i inikakvih problema u ovih deset mjeseci nije bilo.

Bubica editirala nazive proizvodjaca u skladu s pravilima foruma

Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •