Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: ..da ne vjeruješ!!!

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno ..da ne vjeruješ!!!

Nisam znala gdje bi s ovime, ni što bi sa ovim postom htjela, ali ponekad jednostavno ne mogu vjerovati čega sve ima na svijetu :

http://www.index.hr/xmag/clanak/snim...bi/420006.aspx

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Jadna djeca.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pročitala sam jučer članak o tome i jednostavno ne shvaćam, tim roditeljima je očito samo zarada u glavi.
    Piše u članku da su roditelji u susjednoj prostoriji i u svakom trenutku mogu djecu izvući iz showa. I onda se malac guši u suzama, hoće izaći, roditelji ništa, mrtvi hladni.
    Ma kako je uopće moguće da se takav show održava i da to netko gleda iz zabave?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

To je ono što sam rekla na raspravi o trenutku istine i ostalom smeću.
    Na sve se čovjek lijepo navikne. I traži još smeća. Još više smeća. Još goreg smeća.
    Pa vi gledajte.
    Bit će gore, obećajem.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zgraaaažžžž, zrgraaaaažžžžžž, zgraaaaaaaažžžžžžžžžžžžžžžžžžž žž

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

di je tu izazov roditeljstvu?

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Odvratno. Podsjeća me na "Gospodara muha". S druge pak strane, znam da ću zvučati ko doktor Mengele, ali kao neki antropološko/sociološki eksperiment je zanimljivo jer vidim za što su djeca zapravo sposobna kad nema autoriteta u blizini. Našli bi se neki pedagoški pesimisti koji bi rekli da je to dokaz da su svi ljudi po prirodi zli, ali ja sam optimist pa ću reći da je poglavito krivo društvo i roditelji.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eeee, da je to najgore sto djeca dozivljavaju uz "blagoslov" roditelja...

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    eeee, da je to najgore sto djeca dozivljavaju uz "blagoslov" roditelja...
    Nažalost i to je istina

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Bolesno

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

prejadno, ja bi te roditelje zatvorila, ali bez vode i hrane i bez ičega na jedno par godina pa da vidimo koja bi im to bila zarada!!!!!!

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj di_zg prvotno napisa
    prejadno, ja bi te roditelje zatvorila, ali bez vode i hrane i bez ičega na jedno par godina pa da vidimo koja bi im to bila zarada!!!!!!
    x

strašno kakvih sve roditelja ima! Ne zaslužuju ni zraku sunca a kamoli dječicu. Tužno

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock:
    prestravicno

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

prestrašno
    ne znaš tko je tu gori-tv producenti koji tako nešto smisle ili roditelji koji bi radi zarade učinili sve pa i "prodali" vlastitu djecu
    divno je društvo u kojem živimo

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

krivo je društvo, krivi smo mi koji gutamo sve redom što nam se servira, zgražamo se a gledamo, konzumiramo ono što nam nude.

Nemate se čemu čuditi, dok nema potrošača, nema ni zarade.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pregrozno. Igrati se dječjom psihom, osjećajima. Zbog novaca.

Još više me strah da će takvi slični show programi doći k nama.
    Zgražali smo se BB, trenucima istine, i ostalim emisijama koje od običnih ljudi stvaraju neke instant zvijezde. A kad su se takve emisije pojavile na našim TV-ima, većini je to bilo normalno.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

krivi su roditelji i isključivo roditelji.
    TV kuće idu za novcem - ipak smo kapitalističko društvo. I puštaju oni za čime vlada potražnja. Zgražamo se nad raznoraznim emisijama - no većina ljudi svejedno zna tko su Rina i Mrkvica i što je priznao onaj dečko sinoć u trenutku istine.
    A roditelj je taj koji treba štititi dijete.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

S iste teme, ali iz filozofskog kutka..

Ameri su imali ovo, a ima i ovdje.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa

Zgražali smo se BB, trenucima istine, i ostalim emisijama koje od običnih ljudi stvaraju neke instant zvijezde. A kad su se takve emisije pojavile na našim TV-ima, većini je to bilo normalno.
    Evo, Helena Buljan Flander tvrdi ovdje da se to kod nas ne bi moglo ni snimiti.
    I ja isto tako vjerujem da ne bi, da nas nije toliko pojeo kapitalizam.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    krivi su roditelji i isključivo roditelji.
    TV kuće idu za novcem - ipak smo kapitalističko društvo. I puštaju oni za čime vlada potražnja. Zgražamo se nad raznoraznim emisijama - no većina ljudi svejedno zna tko su Rina i Mrkvica i što je priznao onaj dečko sinoć u trenutku istine.
    A roditelj je taj koji treba štititi dijete.
    uvijek ima roditelja koji svoje dijete ne samo da neće zaštititi već će ga izvrći raznim strahotama. (pitam se što su ti krasni roditelji rekli svojoj djeci na rastanku.)
    Ali društvo je tu da ih spriječi u tome. Tj trebalo bi biti.

I ja ne znam tko su Rina i Mrkvica, i ne gledam TI ni ništa slično. Jer u tome ne sudjelujem.

A tu TV kuću bi trebalo napasti molotovljevim koktelima, umjesto da se lurka tv program i zgraža nad groznim roditeljima.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa

A tu TV kuću bi trebalo napasti molotovljevim koktelima, umjesto da se lurka tv program i zgraža nad groznim roditeljima.
    Nasilje ne riješava ništa, barem bi to trebalo biti jasno svakom odraslom pojedincu. TV kuće su komercijalne, pustit će svako smeće koje im donosi novac. Država je ta koja treba kontrolirati što radi televizija. Njihova procjena (mislim na tv kuću) može, ali i ne mora biti vođena moralnim načelima (jer ne govorimo o idealnom svijetu). Isto tako, moralna načela svakog pojedinca se razlikuju. Ono o čemu oni moraju voditi računa je krše li zakone države. Ako država sama ne propiše da je takvo ponašanje (snimanje djece) kriminalna radnja onda znači da država u tome ne vidi problem. država ne vidi, ne vidi ni vlasnik kuće. Posebno kad još u jednadžbu doda publicitet i gledanost koji će dobiti.
    A dijete je odgovornost roditelja. Država je opet tu da kontrolira roditelje.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nasilje ne riješava ništa, barem bi to trebalo biti jasno svakom odraslom pojedincu. TV kuće su komercijalne, pustit će svako smeće koje im donosi novac. Država je ta koja treba kontrolirati što radi televizija. Njihova procjena (mislim na tv kuću) može, ali i ne mora biti vođena moralnim načelima (jer ne govorimo o idealnom svijetu). Isto tako, moralna načela svakog pojedinca se razlikuju. Ono o čemu oni moraju voditi računa je krše li zakone države. Ako država sama ne propiše da je takvo ponašanje (snimanje djece) kriminalna radnja onda znači da država u tome ne vidi problem. država ne vidi, ne vidi ni vlasnik kuće. Posebno kad još u jednadžbu doda publicitet i gledanost koji će dobiti.
    A dijete je odgovornost roditelja. Država je opet tu da kontrolira roditelje.
    Onda koje je rješenje?
    Nasilje ne rješava ništa.
    Moja gandijevska metoda bojkota također ne rješava ništa, osim što meni osigurava nešto malo više mira i malo moralne satisfakcije.
    Država ne reagira (za sad govorimo o GB, sutra o RH).
    Društvo ne reagira, uljuljkano u svojim foteljicama pred ekranima. Dobro, društvo se malo zgraža ovdje na forumu, i na drugim forumima, svi su jednoglasni u zgražanju. Ali nitko ne čini ništa.
    Roditelji? Ja ću zaštititi svoje dijete, ti ćeš svoje, a što je s onim djetetom koje njegovi roditelji neće zaštititi?

Kad npr. netko nađe dijete koje luta noću samo po ulici, drugi dan je roditeljima socijalna služba na vratima. Ali kad ga roditelji puste da ga TV kuća drži zatvorenog (Halo, ta su djeca zatvorena, oduzeta im je sloboda kretanja!) s drugom djecom van kontrole, čak i kad te djeca potežu noževe, socijalne službe nema? Nitko se ne buni ni što ne idu u školu? Tko je koga podmazao?

Nemojte se zavaravati da kod nas to nije moguće. Ako nije danas, bit će skoro. I nitko neće ništa učiniti da se to spriječi.

Imamo odgovornost kao roditelji da štitimo svoju djecu, ali i kao članovi društva da zaštitimo djecu koju ne štite njihovi roditelji.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a onda baci koktel na tu TV kuću, što da Ti kažem :/ ako misliš da si tako ikome pomogla. Ja mislim da nećeš pomoći na taj način (a još i postoji šansa da te zatvore). Naravno time bi i produkcija dobila još dodatni medijski prostor.

Rješenje je da država malo preispita svoje zakone i da socijalna služba krene u ophodnju. Rješenje može biti i da zgrožena javnost bojkotira navedenu tv kuću pa da ona bankrotira (vjerovatnost za to je nikakva po mom skromnom mišljenju).
    Nasilje nije rješenje.

Odgovornost u ovoj situaciji je na roditelju da brine o djetetu. I na državi da brine da li roditelj brine o djetetu.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam bila naivno uvjerena da smo mi premala nacija i sasvim drugi mentalitet od američkog (koji su smislili sve te gluposti) da bi kod nas ljudi išli u kojekakve reality serije, trenutke istine i slično.
    Međutim, praksa pokazuje da takvih ljudi očito ima puno. I ne samo onih spremnih na sudjelovanje, već i puno zainteresiranih gledatelja koji takve stvari pozorno prate.
    Stoga sam uvjerena da bi ista stvar bila i s ovakvim dječji showom, začas bi se našli ljudi spremni za lovu žrtvovati svoju djecu .
    Ipak, mislim da kod nas to ne bi prošlo već po sili Obiteljskog zakona. Ako ne bi reagirala države preko svojih institucija, reagirale bi nevladine udruge i javnost.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj slava prvotno napisa
    .
    Ipak, mislim da kod nas to ne bi prošlo već po sili Obiteljskog zakona. Ako ne bi reagirala države preko svojih institucija, reagirale bi nevladine udruge i javnost.
    nažalost, sila zakona ti je kod nas baš najslabija..

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ovo je prestrano...nisam do kraja ni čitala članak,slike su mi i previše..pa koji to roditelji puštaju svoju djecu u takve "show" programe!!??i koji se to ljudi mirne savjesti bogate na takvim emisijama....?! :shock:

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a onda baci koktel na tu TV kuću, što da Ti kažem :/ ako misliš da si tako ikome pomogla. Ja mislim da nećeš pomoći na taj način (a još i postoji šansa da te zatvore). Naravno time bi i produkcija dobila još dodatni medijski prostor.

Rješenje je da država malo preispita svoje zakone i da socijalna služba krene u ophodnju. Rješenje može biti i da zgrožena javnost bojkotira navedenu tv kuću pa da ona bankrotira (vjerovatnost za to je nikakva po mom skromnom mišljenju).
    Nasilje nije rješenje.

Odgovornost u ovoj situaciji je na roditelju da brine o djetetu. I na državi da brine da li roditelj brine o djetetu.
    možda imaš pravo da bi produkcija dobila dodatni medijski prostor kad bih ja krenula bacati molotovljeve koktele.
    No ovo je primjer da je zakazala država, da je zakazala socijalna služba, da se zakoni ne poštuju. Ne vjerujem da u GB ne postoji zakon koji ne pokriva ovakve slučajeve. Da zatvoriš dijete u kupaonicu i ne puštaš ga toliko dana, imao bi posla sa soc. službom. Koja sada ne reagira, pa pretpostavljam da ima svojih razloga (čitaj neko ih je podmazao) da ne reagira.

Dakle sve je zakazalo.

Ostaje na ljudima da reagiraju.

Sjetite se onih topica zgražanja nad slučajevima roditeljskog nemara i maltretiranja djece. Pritom smo se zgražali nad susjedima koji su slušali dječji plač i nisu zvali policiju ni socijalnu službu. A mogli su se po stubištu sašaptavati i tračati. Odgovornost je i njihova, ne samo roditelja.

Ovo je taj slučaj na globalnom nivou. Svatko tko makar sa zgražanjem gleda ovakve programe u njima sudjeluje. Svatko tko ne reagira sudjeluje.

Recimo, za političke zatvorenike često reagira Amnesty international ili neke slične udruge, šalju se pisma premijerima država, pišu se peticije. I ovdje bi trebalo nešto slično učiniti.

Recimo na BB-u, kako čujem (jer ne gledam) svaki natjevatelj ima pravo odustati u bilo kojem trenutku i izaći van na slobodu. I u Trenutku istine natjecatelj može odustati kad sam poželi. Ova djeca to ne mogu. Zatvorena su ovisno o volji svojih roditelja. Ne idu u školu. Podvrgnuta su psihičkom i fizičkom nasilju. Nemojte mi reći da zakon dotične države to dopušta. I da se ništa ne može učiniti. Ništa se ne želi učiniti.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    ako nije nitko reagirao u GB, neće ni kod nas - još manje.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Koliko se ja sjećam, mislim da su kod nas ukinuli onu Super Nanny baš jer se oglasila pravobraniteljica za djecu jer se djeca prikazuju u nekim njima teškim trenucima, tantrumima, plaču, vrište, a kamera nemilice snima.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da, sve je zakazalo, meni je naprosto teško povjerovat da postoje roditelji koji su spremni ovo priuštiti vlastitom djetetu :/

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Svi su krivi: i produkcija i država i društvo i gledatelji i oni koji šute i...ali najviše roditelji.Pa gdje im je pamet da ne pitam za što drugo?A hoće li doći i kod nas tako što ? Nakon svih Big brothera i sličnog ni u šta više nisam sigurna...Jeste li mislili da će doći hrvatska dadilja? Ja ne, ali ,eto bila je ( na sreću mislim da toga više nema).

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mislim da je takva emisija kod nas zakonski neprovediva.
    odnosno nadam se da je tako.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sjetite se onih topica zgražanja nad slučajevima roditeljskog nemara i maltretiranja djece. Pritom smo se zgražali nad susjedima koji su slušali dječji plač i nisu zvali policiju ni socijalnu službu. A mogli su se po stubištu sašaptavati i tračati. Odgovornost je i njihova, ne samo roditelja.

Ovo je taj slučaj na globalnom nivou. Svatko tko makar sa zgražanjem gleda ovakve programe u njima sudjeluje. Svatko tko ne reagira sudjeluje.
    potpis.
    a kod ovog boldanog, o čemu sam razmišljala iščitavajući postove s ovog topica, prije nego naiđoh na ovaj tvoj post, je da u nas zakazuje i zakon. ispravite me ako griješim (a nadam se da je otkad sam izašla iz štosa obiteljskog prava, nešto i promijenjeno), ali Zakon doduše kaže da je svačija obveza prijaviti zlostavljanje djeteta za koje zna, ali ne propisuje i sankciju ako se to ne učini...
    u tome je problem-ovdje bi do izražaja trebala doći i ta komponenta, represivna mjera, kako bi pojedinac bio prisiljen reagirati, ako ne zbog drugog, a ono zbog straha od kazne (za razliku od situacije s eventualnom zakonskom dozvolom posvajanja gay paru, o čemu sam pisala na tom topicu)
    a ON topic te također potpisujem

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Koliko se ja sjećam, mislim da su kod nas ukinuli onu Super Nanny baš jer se oglasila pravobraniteljica za djecu jer se djeca prikazuju u nekim njima teškim trenucima, tantrumima, plaču, vrište, a kamera nemilice snima.
    Stvarno? Bila sam uvjerena da je ukinuta zbog manjka interesa, što mi je davalo nadu u ljude. E, propalo sad i to.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Činjenica da je cijela stvar odjeknula u medijima u vrlo negativnom kontekstu, spriječit će zlostavljanje djece na takav način u drugim zemljama, nadam se... :/.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Činjenica da je cijela stvar odjeknula u medijima u vrlo negativnom kontekstu, spriječit će zlostavljanje djece na takav način u drugim zemljama, nadam se... :/.
    nadam se.
    Premda bilo je i negativnih odjeka oko BB-a i Trenutka ljudske gluposti.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    da, sve je zakazalo, meni je naprosto teško povjerovat da postoje roditelji koji su spremni ovo priuštiti vlastitom djetetu :/
    x

pa se jos pitam, sto im Bog uopce daje djecu...

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

nadam se.
    Premda bilo je i negativnih odjeka oko BB-a i Trenutka ljudske gluposti.
    Slažem se, ali u BB i slična sr...a idu punoljetne osobe, a ne djeca.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nerazumijem kakav to roditelj moze priustiti svom djetetu,jos zalosnije sto zakon treba da stiti djecu od rodtelja da ne rade takve gluposti.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa

apsolutno mi je neusporediv BB sa ovim...u BB idu odrasli, punoljetni ljudi koji u bilo kojem trenutku mogu traziti da izadju i to im se dopusti a u ovom "showu" se radi o maloljetnoj djeci koja nisu sama odlucila tamo biti vec su to roditelji za njih odlucili i isto tako odlucuju za njih da ne mogu van iako djeca placu i mole da ih se makne odtamo...

takvi roditelji (po meni) ne zasluzuju djecu i ne znam zasto se nije uplela socijalna sluzba i odvela tu djecu....

strasno....grozno.....fuj.....jadna ta djeca

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sad nešto razmišljam :/
    Ako je bilo potezanje noževa....
    pa što su ti roditelji mislili (i jednog i drugog djeteta) da to nisu niti pokušali spriječiti :shock:
    Što više razmišljam to mi je ovo bolesnije.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj bajkica prvotno napisa
    apsolutno mi je neusporediv BB sa ovim...
    BB je bio priprema za ovo, ovo je priprema za nešto drugo.
    Ljudi se zasite i treba im nešto "napetije".
    Zbog toga takve stvari ne gledam, ali ni sekunde. Ne želim sudjelovati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •