"Ifigenija prvotno napisa
Nije da napadam bake, ali stvarno su rijetke bake koje se znaju opustiti... ima par koje znam, svaka čast. Da moju djecu čuva baka isto bi bilo krpa kuhača metla cijele dane... i malo taši taši. Bake, sjedni, jedan.
Mi imamo jako dobro iskustvo s bakom. Iako nije obrazovana, i prema pričama mm kak on nije znao ni jedno slovo kad je krenuo u školu, ja sam mislila da s bakom neće ništa naučiti ali sam se iznenadila.
Svakih par dana nauči novu riječ, baka cijelo vrijeme priča, ona ponavlja, pa se ja iznenadim često kad dođem doma pa skužim kaj zna. Npr. ja stavljam pahuljice u zdjelicu a ona broji jedan, dva, to je naučila od bake jer svako jutro broje žlice kad rade doručak. Zna sve dijelove tijela, odjeću i obuću (listaju kataloge), pomalo razlikuje boje (žutu, zelenu, crvenu i plavu) i sad joj baka već kroz igru pokazuje slova. Ne znam baš da li bi s 15,5 mjeseci to znala da ide u vrtić.
Baka ju uči i stvari koje meni nikad ne bi pale napamet

, a to je da ujutro odmah slažu krevet, da pokupi smeće s poda i odnese u kantu itd.
Planiram je upisati nakon tri godine kad se bude znala igrati s drugom djecom, ali možda na pol dana. Vidjet ćemo da li ju bude baka mogla dalje čuvati. Ili eventualno da ide u neku igraonicu, samo radi socijalizacije i pripreme za školu. Inače, ne mislim da u vrtiću može bilo što naučiti što ne bi mogla doma.