pikula prvotno napisa
Ravnateljica jednog vrlo uglednog vrtića mi je na ovo pitanje - kada je najbolje za dijete da krene u vrtić, ako ne mora zbog drugih razloga - rekla- godinu prije škole, na igranje, a sve ostalo je zbog roditelja, situacije itd. Moj do je krenuo par mjeseci prije petog rođendana i sve pet, ali nikad mu nisam nametala "pripadnost" vrtiću - doma je doma, a vrtić je malo više od igraonice.
Mene smeta što se ta kolektiv, ja je zovem Borg, socijalizacija toliko podrazumjeva da mu je psihologica niapisal da ima negativan stav prema školi jer još uvijek više voli biti doma nego ići u vrtić ili školu. Ima šest godina i ekipa bi mu već trebala biti prioritet :? Možda je kod nas doma prezabavno, probat ćemo ga malo više tlačiti da mu bude ljepše otići u prenakrcani vrtić.
Mislim on se lijepo igra sa svojim prijateljima- ali zna dobro razliku- mama i tata ga vole, a tete su dobre. dakle da se njega pita igrao bi se s njima u parku ili doma ili išao s njima voziti bic, a za vrtić kao vrtić - nije ga previše briga.
Dianica ide sporadično od svoje treće i isto sve ok - nism ni s jednim imali ikakve probleme adaptacije - malo je bila nemirna kad bi išla pet dana za redom, pa više ne ide - ide tridana u tjednu i sve super. Nije taj vrtić zakon, a po meni sve ovisi o uvjetima, broju djece , tetama ali i tome moraju li klinci u vrtić ili ne.