Dok doji, kad osjetim let down, uzmem mu sisu iz usta i usmjerim u oko, da ga posteno zalije. Naravno, on se naljuti al mu odma vratim sisu i svi sretni.
Dok doji, kad osjetim let down, uzmem mu sisu iz usta i usmjerim u oko, da ga posteno zalije. Naravno, on se naljuti al mu odma vratim sisu i svi sretni.
evo uspjela ja nekako ukapati joj u oko par kapi, dok ja izdojim, ona pobjegne i tako u krug, jako se naljutila, ali valjda će pomoći
smije li se izdojiti u žličicu pa u oko? znam da je bolje izravno, ali je i teže![]()
I kod nas konjuktivitis! Oba djeteta i ja. Cura jače i dobila je kapi i mast a mali i ja slabije. Njemu ništa od terapije ne dajem nego sam mu isto kapala moje mlijeko. U čašu sam našpricala mlijeko iz cice pa prst umočila i kapnula mu par puta u oko. Puno mu je bolje, baš se primijeti razlika! Već iduće jutro je imao puuuno manje krmelja! Danas gotovo ništa, zanemarivo!
Pomoć, pliz! Beba ima 5 mjeseci, primjetila sam jučer da joj je gornji kapak prema uhu natečen i crven, danas još više nego jučer. Nije krmeljava, oko joj ne suzi, a čini mi se da ju niti ne svrbi, trlja oči samo kad joj se spava. Da li je to konjuktivitis ili nešto drugo? Probala sam malo pipkati, ne čini mi se da je ispod nešto tvrdo, tipa ječmenac.
Može biti početak konjuktivitisa, briši mu okeco s fiziološkom, sa sterilnom gazicom, smjer izvana prema nosu
tek sad vidim kako sam te fino utješila
kako ste?
Kod moje cure je također dosta trajalo :/ par mjeseci sigurno, uz mijenjanje terapije. Dva puta je imala do sada i svaki put je bilo slično, taman pomisliš da je gotovo i par dana ne daješ kapi i mast, kad evo opet lagano crvenilo koje se brzo širi.
i mi se prijavljujemo, kapali smo do prošlog tjedna, prestali par dana, jucer je opet bila lagano krmeljava. odmah sam opet počela kapati, nadam se da će ovo biti zadnji ciklus. ako se ponovi, morat ćemo ponovo kod doktorice. dobro je što brzo reagira, već joj nakon jednog dana kapanja bude puno bolje, ali opet...
ma nije teško izlječivo, stvarno nakon jednog kapanja bude bolje i barem se ja osjećam ko debil kad kapam sljedećih par dana jer sve izgleda super
onda prestanem i opet dođe, pa nanovo
sad gledam datum na kapima - nismo ga imali od 13.12., to je sad već komad vremena....puj, puj sad kad se ureknem![]()
da, nije, ali dođe ti da imaš kapi kući "za svaki slučaj". inače, nakon otvaranja im je rok trajanja samo mjesec dana, tako da s jednim kapima možemo odraditi samo dva ciklusa, pod pretpostavkom da ne kapamo par dana, pa opet...isto se glupo osjećam što kapam u čisto oko, ali da pitam, nakon koliko dana, s obzirom da je već drugi dan oko čisto, oni prestaju biti zarazni za druge. mislim, da je odvedem u vrtić nitko ne bi skužio, a meni je opet glupo voditi je a znam da je još jučer bila krmeljava.
ma svi su bolesni, evo mi već 5 dan u temperaturi i očajnom kašlju, od 24 u njihovoj vrtićkoj grupi sad ih je 7 trenutno
Riječanka ovo sam našla:
- Bakterijski konjuktivitis nije zarazan kad prođe 36-48 sati nakon uporabe antibiotskih kapi.
- Za virusni konjunktivits nema terapije, osim za ublažavanje simptoma. Može biti zarazan dokle god su oči crvene.
ZO hvala, tako nekako i ja radim, prva dva-tri dana dok kapljem ne vodim je u vrtić, a ona dva zadnja ide.