Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 66 od 66

Tema: konjuktivitis

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pomoć, pliz! Beba ima 5 mjeseci, primjetila sam jučer da joj je gornji kapak prema uhu natečen i crven, danas još više nego jučer. Nije krmeljava, oko joj ne suzi, a čini mi se da ju niti ne svrbi, trlja oči samo kad joj se spava. Da li je to konjuktivitis ili nešto drugo? Probala sam malo pipkati, ne čini mi se da je ispod nešto tvrdo, tipa ječmenac.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Može biti početak konjuktivitisa, briši mu okeco s fiziološkom, sa sterilnom gazicom, smjer izvana prema nosu

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Prije 10 dana predstali kapati tobrexom zbog konjuktivitisa, no proši tjedan D. se opet budi s krmeljavim okom. Ispirala sam fiziološkom nekoliko dana nadajući se da će proći jer su oči bile krmeljave uglavnom ujutro, preko dana skroz malo,no jučer i danas ujutro totalno slijepljene pa sam danas opet krenula s tobrexom. Nadam se da ne smeta što već drugi put kapamo u tako malom vremenskom periodu ali ne znam što bi drugo.Pedicu ne mogu dobiti.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ne smeta. Koliko dugo si kapala/mazala prvi put?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Ne smeta. Koliko dugo si kapala/mazala prvi put?
    Kapali smo samo, 5 dana , 4 puta dnevno, tako rekla dr.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa Vidi poruku
    Prije 10 dana predstali kapati tobrexom zbog konjuktivitisa, no proši tjedan D. se opet budi s krmeljavim okom. Ispirala sam fiziološkom nekoliko dana nadajući se da će proći jer su oči bile krmeljave uglavnom ujutro, preko dana skroz malo,no jučer i danas ujutro totalno slijepljene pa sam danas opet krenula s tobrexom. Nadam se da ne smeta što već drugi put kapamo u tako malom vremenskom periodu ali ne znam što bi drugo.Pedicu ne mogu dobiti.
    mi smo ovako valjda 3 mjeseca furali - kapamo, prođe, odemo nazad u vrtić, opet dobijemo, pa onda ispočetka, stalno je bio neki friški s konjuktivitisom

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo ovako valjda 3 mjeseca furali - kapamo, prođe, odemo nazad u vrtić, opet dobijemo, pa onda ispočetka, stalno je bio neki friški s konjuktivitisom
    Ovo mi je taman sjelo za laku noć

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tek sad vidim kako sam te fino utješila

kako ste?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod moje cure je također dosta trajalo :/ par mjeseci sigurno, uz mijenjanje terapije. Dva puta je imala do sada i svaki put je bilo slično, taman pomisliš da je gotovo i par dana ne daješ kapi i mast, kad evo opet lagano crvenilo koje se brzo širi.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i mi se prijavljujemo, kapali smo do prošlog tjedna, prestali par dana, jucer je opet bila lagano krmeljava. odmah sam opet počela kapati, nadam se da će ovo biti zadnji ciklus. ako se ponovi, morat ćemo ponovo kod doktorice. dobro je što brzo reagira, već joj nakon jednog dana kapanja bude puno bolje, ali opet...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma nije teško izlječivo, stvarno nakon jednog kapanja bude bolje i barem se ja osjećam ko debil kad kapam sljedećih par dana jer sve izgleda super
    onda prestanem i opet dođe, pa nanovo
    sad gledam datum na kapima - nismo ga imali od 13.12., to je sad već komad vremena....puj, puj sad kad se ureknem

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da, nije, ali dođe ti da imaš kapi kući "za svaki slučaj". inače, nakon otvaranja im je rok trajanja samo mjesec dana, tako da s jednim kapima možemo odraditi samo dva ciklusa, pod pretpostavkom da ne kapamo par dana, pa opet...isto se glupo osjećam što kapam u čisto oko, ali da pitam, nakon koliko dana, s obzirom da je već drugi dan oko čisto, oni prestaju biti zarazni za druge. mislim, da je odvedem u vrtić nitko ne bi skužio, a meni je opet glupo voditi je a znam da je još jučer bila krmeljava.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    tek sad vidim kako sam te fino utješila

kako ste?
    Sad su oči dobro. Naravno nakon par kapanja je već bilo bolje, ja uvijek kapam 5 dana , ali nos mu još uvijek curi, onak baš zeleno, tak da se ne bi iznenadila da se opet vrati i na oči.Osim toga opet ima i temperaturu, ma da ne nabrajam samo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma svi su bolesni, evo mi već 5 dan u temperaturi i očajnom kašlju, od 24 u njihovoj vrtićkoj grupi sad ih je 7 trenutno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Riječanka ovo sam našla:

• Bakterijski konjuktivitis nije zarazan kad prođe 36-48 sati nakon uporabe antibiotskih kapi.
    • Za virusni konjunktivits nema terapije, osim za ublažavanje simptoma. Može biti zarazan dokle god su oči crvene.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ZO hvala, tako nekako i ja radim, prva dva-tri dana dok kapljem ne vodim je u vrtić, a ona dva zadnja ide.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •