Imao jedan problemčić, pa pomozite ako znate.
Naš dečkić (ima godinu i pol) imao je neku malo jaču virozu i došli smo na hitnu s njim, nakon kratkog pregleda doktorica je zaključila da se vjerovatno radi o virozi, jer je sve ostalo bilo u redu, i na kraju je još išla pogledati pišonju. rekla je da se ispod kožice, tamo gdje se još nemože prevući, nakupilo bijelih nakupina, kao gnoj i da mu to moraju očistiti, jer će se upaliti i da će to onda morati operirati i kako to strašno onda boli.
na silu su mu prevukli kožicu do kraja (rekla je doktorica da je i više nego dosta široka da se prevuče). Jadničak je tako jako plakao-tada je imao oko 9 mj., potpuno je ostao bez zraka.
nakon toga pokazala mi je doktorica da kad budem mazala sa kremom povučem skroz do kraja.mi kod kuće nismo smjeli niti mu ga dotaknut on bi ostajao bez zraka i trgao se od boli. Mazali jesmo, ali nismo mogli povući do kraja već samo malo dalje nego što smo prije povlačili.
Sada je kožica doslovno prirasla na glavić, i dalje ni makac.
Naša pedijatrica je nakon tog njihovog zahvata popljuvala doktore sa hitne, da to nisu smjeli trgati, i rekla da će sve to biti u redu.
Na pregledu prije tjedan dana je pak rekla da sad ipak malo forsiramo to povlačenje malo po malo.
mene sad zanima, da li je to normalno da se kožica tako prirašteno drži za glavić, ili se inače kožica nemože povući zato što je pretijesna? :?