Bok mame i buduce mame, molim savjet jer ne znam otkuda da krenem, zelim se informirati prije no sto krenem sredjivati papirologiju..
Malo je poduze pa molim za razumijevanje
Ovako, apsolvent sam, inace sam studirala vanredno, rodila sam prije par godina prvo dijete i tada bila prijavljena na zavod pod 'ostali trazitelji zaposlenja', zaposlila se i kasnije dobivala naknadu tijekom trudnoce i nakon poroda (ali u drugome gradu, u medjuvremenu smo se preselili u zagreb). E sad, otkako smo u zagrebu nisam se prijavljivala na zavod i sluzbeno nigdje ne radim, nisam jos promijenila dotora opce prakse, znaci jos sam prijavljena kod dr u drugome gradu pa me zanima:
1. sad sam zbunjena, da li sam ja uopce jos uvijek prijavljena na zavod u gradu gdje sam prije zivjela, te da li se sada prije promjene doktora trebam otici prvo prijaviti na zavod ili se mogu otici prijaviti ravno kod novog dr?
2. kao sto sam vec napisala da otkako sam u zg nisam se prijavljivala na zavod jer nisam imala u planu traziti aktivno posao dok ne diplomiram - sada sam trudna s drugim djetetom - vjerujem da nemam pravo na tijekom trudnoce odn. nakon poroda. U zg smo oboje manje od 5 godina (suprug nekoliko mj.manje od 5 god.) tako da nemamo pravo ni na jednokratnu naknadu. Inace radim i pomazem kod supruga koji ima svoj obrt, placa gro poreza gradu ZG i drzavi i jos kojekakve naknade te kako nemamo pravo ni na jedokratnu novcanu naknadu bih se ukoliko je moguce sada zeljela prijaviti na zavod da ostvarim nekakvu naknadu nakon poroda jer mi trenutno staz ne ide..je li to uopce moguce?
Nadam se da nisam pitala nista sto se kosi s pravilima foruma, ako jesam ispricavam se unaprijed.
Svaki savjet je dobrodosao![]()