Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 55 od 55

Tema: grad ili selo????

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Često si postavljam to pitanje, iako sam rođena i živim u gradu. Kao malena dosta sam svog djetinjstva provodila na selu kod bake, a i godišnji odmor provodim ajmo reći u selu Dalmatinske zagore, i tamo mi je prekrasno. Ono što sam primjetila je to da je život na selu nekako manje stresan, djeca idu u školu, ljudi rade u firmama ili su doma pa imaju svoje životinje, bave se poljoprivredom i sl. Ali nema takvog stresa kao u gradu......možda sam u krivu, tih 3 tjedna na moru možda nisu dovoljna da bi rekla da imam želju živjeti na selu, jer grad ipak ima svojih prednosti .....
    Ali ponekad razmišljam kada Tara odraste i osamostali se, ne bi bilo loše živjeti na selu.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i opet moram reći - selo selo selo, mislim dobro je da ima onih koji vole biti u zgradi, gradu...... no ja bih zaista bila tužna. Evo ja se sad već palim da idem u subotu posaditi neko cvijeće po dvorištu a i salatice i blitvice malo...... gledati kako to raste i jesti to - za mene je neprocjenjivo..... a i djeca uživaju, samo gledaju da idu van i skaču po dvorištu.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mi živimo na selu, okolica Zagreba...
    i sve što pričate za selo stoji, dakle imamo svoj vrt u kojem znamo šta sadimo, s čime zaljevamo, imamo i životinjice ( čak i ponija )
    moje dijete ( 4 godine ) je po cijele dane vani na čistom zraku ( u našoj ulici na jednoj banderi imamo već godinama gnijezdo roda koje svake godine dolaze i imaju mlade )
    ali.....moje dijete je usamljeno, nema ni jednog jedinog vršnjaka s kojim bi se igrao
    u skoro vrijeme će i u školu ( u koju će morati ići s autobusom i to sam do stanice )......a bojim se da ću ga tamo dočekati puno "nevolja"
    naime, mi nismo vjernici, pa kad u takvoj sredini se to sazna..ufff
    što će biti veći mislim da će mu sve više nedostajati prijatelji, al ne ovi vrtički ( jer ga vozim u grad meni blizu posla ) nego oni tipa nazoveš i kažeš ajde dođi k meni na PS ili nešto drugo
    kad mu krenu izlasci, mislim da će nas zamrziti jer ZET vozi svake prijestupne, a da ga mama i tata razvoze nije baš fora...
    i ima još puno toga...
    to mi je baš bolna točka

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hm... pokušaj gledati s pozitivne strane, mislim da si svejedno usprkos svim tim strahovima - u prednosti, možda će i djeca to prepoznati i cijeniti život na selu, ja vjerujem da moji hoće.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj svjetlic prvotno napisa
    kad mu krenu izlasci, mislim da će nas zamrziti jer ZET vozi svake prijestupne, a da ga mama i tata razvoze nije baš fora...
    i ima još puno toga...
    to mi je baš bolna točka
    Eto, mogu ti reći ono što je MM-u i njegovoj sestri puno značilo, a što na žalost, nisu imali - baš to da ih roditelji skupe u gradu, negdje u sitnim satima kada vlakovi ni autobusi više nisu vozili. MM je nerijetko čekao prvi jutarnji vlak (smrzavao se i po zimi), a sestra mu je ... odustala od izlazaka.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •