Dragi forume,

opet ti pišem nakon prijetnje moderatorice o banu s foruma. Uzrok je ponovno moja nesklonost veličanju formule na forumu...

Zašto na "reverznoj psihologiji"? Pa ... odgajam klinca koji još uvijek ne shvaća sarkazam. Prisiljen sam zato formulirati objašnjenja na jednostavan način, bez izvrtanja zbilje i izvrgavanja ozbiljnih stvari sprdačini. Pomoću viceva se doduše može dresirati zmajeve (vidi http://www.vbz.hr/knjiga.asp?isbn=9536567830), ali to kod djece ne pali.

Eh sad, kako ću klincu objasniti zašto me zbanalo (ako do toga dođe).

Mogu reći da sam napisao svoje mišljenje koje se moderatorici nije svidjelo, na što će klinac ostati paf - od njega očekujemo da nam kaže svoje mišljenje, a ako nam nešto nije jasno o tome razgovaramo.

Ako se potegne pitanje o čemu je bila riječ, siguran sam da nikako ne bi shvatio zašto teta ne da svojoj bebi papati "evo" (njegov izraz za majčino mlijeko), a posebno mu ne bi bilo jasno zašto se druge tete (koje daju papati evo) isto tako ljute. Klinci imaju velikih poteškoća shvatiti vrlinu u uskraćivanju, a bez obilate upotrebe sarkazma - ne znam kako bih to dvoje ikada povezao.

Da me slučajno pita zašto se tete ljute ... e tu bih svakako nadrapao. Morao bih mu priznati da ne razumijem zašto, a tu bi moj autoritet gadno stradao. Marketing? Ne, radi se o odraslim ljudima. U suprotnom bih mu morao kupiti sav onaj džank s televizije. Treba mi nešto jače, a ne znam što.

Na pitanje zašto bebe papaju formulu, a ne "evo" morao bih mu objasniti da, eto, postoje situacije u kojima mame predugo bebama ne mogu davati evo i onda evo presahne. Taj dio je jednostavan. Slijedilo bi pitanje "a zašto onda njemu nismo dali papati formulu?" Pa... siguran sam da bi me moderatorica momentalno zbanala pa ću samo

Procjene za smrtnost dojenčadi uzrokovane formulom variraju od jednog do 1,5 milijuna beba godišnje. Od loših navika ove civilizacije samo su alkohol (~1,8 milijuna godišnje) i pušenje (~4,9 milijuna) smrtonosniji. OK, procjene variraju, ali su još uvijek bitno veće od smrtnosti radi zloporabe opojnih droga (oko 220.000 godišnje).

Obzirom da mi prijeti ban radi preslobodnog izražavanja mišljenja o formuli, mijenjam ga u politički ispravno:

OPOJNE DROGE SU ZLO.

Razlog zašto ne smijem na jednaki način misliti o 5x ubojitijoj formuli je očito reverzna psihologija.