Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: čime zatvoriti dno balkonske ograde?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno čime zatvoriti dno balkonske ograde?

Imamo balkon s "mrežastom" metalnom ogradom u obliku slova L. Od dna ograde do balkonskih pločica ima 18-20cm lufta (ničega). Kako to zatvoriti da djeci ne ispadaju igračke, loptice i sl.? Razapeti (kako?) duž te rupe neku plastificiranu tkaninu, mrežu za komarce...? Voljela bih da bude sivkaste boje da ne bode oči. Tražili u onim Bau-ovima - nema ništa prikladno. Tko prodaje takve (kakve?) stvari na metre?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo stavili još jednu šipku tj. stavili su nam ljudi koji su radili balkon.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Vidjela sam danas 8) , ali meni treba potpuno zatvaranje, da ne ode vilica ili poklopac dok A. i M. kuhaju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, razumijem. Nama stalno padaju stvari sa balkona - ovo je više radi sigurnosti.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Za prvu ruku možeš izrezati neki karton pa staviti. :/

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

da, mogla bih, ali volim kad i lijepo izgleda. Najgore je što imam sliku pred očima da sam to u nekom dućanu vidjela , onako u rolama, ali nemam pojma gdje.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A komarnik možeš naći u Pevecu, ima na metre i sivi i bijeli.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U Pevecu uz to kupiš i ljepljivu traku, koja je dovoljno čvrsta.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi smo stavili drvenu dasku, obojanu u boju ograde. Ispalo je super! Pokušavat ću pronaći fotke, ako te zanima kako izgleda.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Našla fotke, ali ih neznam stavit.
    Mogu ti ih poslat na mail ako hoćeš.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Joj, tek sam vidm da ti je cijela ograda mrežasta. A ja mislila da imaš samo rupu dolje. Zanemari me

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja imam sličan problem...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a plexiglas?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moji su razapeli preko cijele ograde onu tkaninu kao za tende. Ima za kupiti u Baumaxu i sl.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi smo na taj mrežasti dio stavili baš ogradu za balkone, imaš za kupiti u bauhausu i sličnim dućanima, nešto kao cerada, ima rupice i konopac se provuče i zaveže za ogradu. Ima zgodnih prugastih dezena. A na dio ispod ograde smo stavili dasku obojanu u boju ograde. Tak da sve u svemu izgleda ok, za malo novaca.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mala_beba_21 prvotno napisa
    Mi smo na taj mrežasti dio stavili baš ogradu za balkone, imaš za kupiti u bauhausu i sličnim dućanima, nešto kao cerada, ima rupice i konopac se provuče i zaveže za ogradu. Ima zgodnih prugastih dezena. A na dio ispod ograde smo stavili dasku obojanu u boju ograde. Tak da sve u svemu izgleda ok, za malo novaca.
    Na to sam i ja mislila

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ma, ja to nekako zamišljam kao plastificirano platno s rupicama koje bi pričvrstila na isti način kao i to platno za ograde, a s donje strane bi isto nešto iskemijala. Nikako ne bih cijelu ogradu zatvarala platnom jer sam onda ko u kavezu. Komarnici koje sam viđala jako su tanki i krhki, oni za razapeti na prozorski okvir. Pogledat ću kod Peveca.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čoksa, a ograda od bambusa od poda do pune visine ograde, s unutarnje strane?

Meni je to odlično na balkonu, prirodno je i nije šakom u oko, a stvara odličnu atmosferu (pogotovo kad navečer pospremite curke na spavanje, pa ti i tm sjednete na balkon popiti pićence. ).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možeš pogledati na prvom katu južno zgrade u kojoj živi M.F. kako je moj kolega iz ex firme zatvorio plexiglasom (ali niti meni se ne sviđa d aje skroz zatvoreno). MM ti savjetuje da nazoveš zatvarače balkona i pitaš ih imaju li oni kakvu ideju, jer će oni to izvesti najneprimjetnije.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mala_beba_21 prvotno napisa
    To i mi mislimo napraviti na našem balkonu, ali imala sam pred par godina na moru tu pletenu ceradu i vrlo brzo ju je sunce pojelo.
    Pitanje za Malu bebu. Kako se ponaša ova iz Bauhausa, da li na nju dijeluje sunce, jer moja je bila mislim iz Mercatonea. :?
    Sada imam zaštitu od prave kamionske cerade. Otišla sam u obrt koji izrađuje kamionske cerade, sa mjerama ograde, i oni su mi napravili to za par sto kuna. Bilo je nekih 2 metra dužine i metar i nešto visine. Još sam mogla birati i boju. Izabrala sam prekrasnu svijetlo plavu. I evo traje već godinama, jedino što svake godine moram mijenjati je ono sa čim ju pričvrstim, jer je od plastike i opet ga pojede sunce.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa

Meni je to odlično na balkonu, prirodno je i nije šakom u oko, a stvara odličnu atmosferu (pogotovo kad navečer pospremite curke na spavanje, pa ti i tm sjednete na balkon popiti pićence. ).
    mis mo stavili tu ogradu sebi na balkon! imamo malog psa a živimo na 2.katu, pa da nam ne bi pao! a i dobiješ intimu na balkonu bez osjećaja da si zatvorio balkon!
    odlična stvar meni!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj bzara prvotno napisa

mis mo stavili tu ogradu sebi na balkon! imamo malog psa a živimo na 2.katu, pa da nam ne bi pao! a i dobiješ intimu na balkonu bez osjećaja da si zatvorio balkon!
    odlična stvar meni!
    gdje se to može nabaviti? To bi meni moglo biti rješenje. Sviđa mi se i to što je eko materijal

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mi smo naš nabavili prošle godine, u kiki ak se dobro sjećam! nije čak bio ni nešto skup! znam da je mm rekao ak nam ode, jer mi ga imamo cijelu godinu zbog psa pa to kisne i snježi, nije bed nabaviti novi!
    meni je ovo ljeto naša terasica bila oaza, tako lijepo to izgleda, još kad dodaš cvijeće, predivno!
    možda imam negdje sliku, pa stavim!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mislim da imam točno to što tražiš na svom balkonu iz istih razloga. Moram pitati šogora gdje je to kupio. Negdje na Jankomiru.
    Odlična stvar. Plastificirana sitna mrežica. Napne se i ništa ne može proći kroz nju.
    Vidjela sam nešto slično ( moje je čvršće ) u Baumaxu. Traži tamo mrežu protiv komaraca. Prodaju na metre, ima žičanih i plastičnih u rolama.

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo cijelu ogradu balkona iznutra "presvukli" zelenom žičanom mrežom s otvorima 1*1cm, a privezali smo ju sa zelenom žicom za voćke. Jedva se vidi, a ništa ne može proći kroz nju (osim kvačica za veš).

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    Mislim da imam točno to što tražiš na svom balkonu iz istih razloga. Moram pitati šogora gdje je to kupio. Negdje na Jankomiru.
    Odlična stvar. Plastificirana sitna mrežica. Napne se i ništa ne može proći kroz nju.
    Vidjela sam nešto slično ( moje je čvršće ) u Baumaxu. Traži tamo mrežu protiv komaraca. Prodaju na metre, ima žičanih i plastičnih u rolama.
    Pitaj ga , molim te, u Bauovima imaju samo tu tanku mrežicu za komarce :/ , lepršavija je od svile...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Imaš i deblju sigurno, ali pitam, pa javim...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Citiraj bzara prvotno napisa

odlična stvar meni!
    gdje se to može nabaviti? To bi meni moglo biti rješenje. Sviđa mi se i to što je eko materijal
    Sorry, tek sad vidim pitanje.

Mi smo kupili, ako se ne varam, u Bauhausu, ali imaš i u Baumaxu, Pevecu, Kiki... Ma, svugdje. I stvarno ne košta puno.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

thnx, potražit ću!

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni se sviđa ona ograda od lišća...čini mi se da ju ima kupiti u katalogu od Shafer-a (valjda sam dobro zapamtila) al se čeka jedno 5 tjedana. Ne sjećam se cijene (mama je to bratu kupovala) al nije baš jeftina. Al jako lijepo izgleda. Zna li netko jel još negdje ima za kupiti takvih ograda?

Meni je ograda od bambusa također jako lijepa al ona nakon nekog vremena pod utjecajem kiše i smoga dosta potamni i zna onako ofucano izgledati (takvo je bilo naše iskustvo).

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A da na samo na taj donji dio, znači kojih 20-ak cm visine, stavite lim i samo ga prikopčate pop-nitnama?! Vizualno bi se uklopio u metalnu ogradu, a kasnije se lako skine, ako želite, a i nije problematičan za održavanje, odnosno otporan je na vremenske uvjete...

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Lim? Zašto se toga nisam sjetila? Vjerojatno je jeftinije rješenje od pleksija. Gdje se može skrojiti limena "traka" po mjeri? Kod običnog limara?

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa da, kod bilo kojeg limara ili strojobravara. Ne znam odakle si, al ako si iz Zagreba možeš otići u Strojopromet, oni su ti iza stare cementare i mislim da ti odrežu po mjeri (barem se nadam da to još uvijek rade, vrijedi nazvati prije), a jedni od jeftinijih su.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Al, u biti, možda ti je najbolje otići kod nekog bravara koji radi ograde i to će ti za malu lovu napraviti u kompletu, i dati lim i staviti na ogradu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •