Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: ista dojka unutar 2 sata

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno ista dojka unutar 2 sata

...vrijedi li ovo pravilo uvijek ili samo dok se ne uhoda dojenje. kako znate da je dijete posisalo jednu dojku DO KRAJA? naime, ja uvijek mogu nacijediti koju kap. znaci li to da moram davati istu unutar dva sata dokle god u njoj ima i kap? nije nikakva frka, pitam informativno. i da, joa nesto, kako pamtite koju ste dojku zadnju dali?meni obje izgledaju uvijek isto ( mi smo uhodani sisavci, evo za koji dan 4 mjeseca ali opet imam nekih sitnih nedoumica)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni je to pravilo vazilo dok sam iskljucivo dojila. I bilo je unutar 3 sata. A sto se pamcenja tice, mi uvijek dojimo lezeci i bilo mi je vrlo jednostvno pratiti na kojoj sam strani lezala tj. u sta sam gledala. Negdje sam procitala savjet da na stranu s koje si dojila premjestis burmu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vidiš da beba nacicava u prazno - u pravilu imaš prvi let down kad vidiš da beba pije dugačkim gutljajima, pa malo pauze, pa još jedan slabiji let down. poslije toga, ako joj treba još, beba cucla u prazno, postane nemirna...

(disclaimer: ovo je moje iskustvo, nisam savjetnica)

kod nas je to "1 u 2" trajalo jako dugo, nekih deset mjeseci, i onda smo relativno brzo došli do "2 u 1", odnosno obje cike u jednom podoju. ali on je već velik, uglavnom doji za uspavljivanje i ne brine me toliko hoće li svaki put dobiti masno mlijeko.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Taj termin "do kraja" je samo uvjetno rečen. Kako i sama možeš primijetiti, uvijek ćeš na kraju podoja moći istisnuti još koju kap - to je zato što se mlijeko konstantno stvara (zato ga i ne može nestati).
    Zato nemoj mijenjati dojke unutar dva sata (ne moraš baš pratiti kako se vrte kazaljke) - tako ćeš biti sigurna da je beba došla i do onog zadnjeg, najmasnijeg i najhranjivijeg mlijeka.

Početno

Moja curka ima 3 i pol mjeseca i ja joj dajem jednu dojku dokle god se ne isprazni pa makar to bilo i 2-3 puta za redom.Tek kad skužim da je dojka lakša, dam joj drugu bez obzira što ova možda ima još malo mlijeka.Sada sa 3 i pol mjeseca ima 7700 kg na 65cm pa me brine jeli možda preteška budući da sam gledala tablicu kg a ona je na gornjoj granici :/ ?Nekad jede svaka 2 a nekad svaka 4 sata a sada kada su vrućine čak i češće ali samo do podne. Nekako se ravnam po njoj kako traži a nekako mi se čini da stalno traži! :?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Danny, kad su vrucine, bebi treba vise onog prvog vodenastog mlijeka, isto kao sto tebi treba vise vode. Tako da je potpuno normalno da cesto trazi.

Meni je L. ljeti trazila svakih 5-10 minuta po gutljaj-dva, a nekoliko puta dnevno bi posisala dojku do kraja. Od konkretnog nije htjela nista (jedno je ljeto imala vise od 6 mjeseci, a drugo vise od godinu i pol, tek je trece ljeto jela konkretno).

Ne brini se, samo se kao i do sada ravnaj prema njoj i sve ce biti OK.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: ista dojka unutar 2 sata

Citiraj lidija_33 prvotno napisa
    ...vrijedi li ovo pravilo uvijek ili samo dok se ne uhoda dojenje.
    ja bih rekla dok se ne uhoda dojenje, a kasnije u nekim specijalnim slucajevima, recimo kad majka ima previse mlijeka. s 4 mjeseca je najbolji nacin dojenja, ako vam je dosad sve stimalo - prema vlastitom osjecaju. ako je dojka prazna (mozda i idu kapi mlijeka, ali ti ZNAS da je prazna jer je meksa, manja, znas da je dijete iz nje dobro posisalo...) onda nema smisla da s 4 mjeseca gledas na sat i ako je proslo sat i pol dajes istu.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

babyblue, ne brini se, bebac najbolje zna. Vi ste se vec odlicno uhodali, a prema tvom opisu vidim da je isto kao sto je bilo i kod mene ljeti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •