Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Pomoć-vezana uz prodaju nekretnine uz posredovanje agencija

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Pomoć-vezana uz prodaju nekretnine uz posredovanje agencija

Molim pomoć vezan uz Zakon o posredovanju u prometu nekretnina. Stvar je ovakva: Prodajemo stan, oglas smo stavili na net, te ispunili upitnike na stranicama 2 agencije za posredovanje u prodaji. Na njihovim web stranicama je naglašeno da je to potpuno besplatno (znači oglašavnja , objava slika stana...). Nakon par dana, jedna od agencija nam je dovela kupca. Da naglasim-mi s niti jednom agencijom NISMO sklopili nikakav ugovor o posredovanju prodaje nekretnine. Došlo je do nekakvih privatnih nećkanja, te smo odlučili ne prodavati stan. Dali smo to do znanja i agencijama te potencijalnom kupcu te mu rekli ako se odlučimo kroz neko vrijeme za prodaju, da mu se javimo, ali bez suradnje sa agencijama. Na to je gđa koja vodi dotičnu agenciju poludila, te nam rekla da to nije ljudski dogovarati se sa kupcem kojeg je ona dovela, te ako u nekom slučaju dođe do prodaje naše nekretnine toj gospođi (koja isto tako nije potpisala ništa sa agencijom)-TUŽITI ĆE NAS. Mene zanima, ima li osnove? jedini naš dokument koji agencija ima je naš Vlasnički list, koji ionako može u gruntovnici podići tko god želi. U međuvremenu se nama taj dotični kupac javio i želi kupiti stan od nas, a mi ne želimo kupnju tj. prodaju posredništvom agencije. Hvala unaprijed na savjetu.

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ako nema potpisanog ugovora, nema tužbe.
    Bez brige.Teta se uzrujala jer je čest slučaj da aggencije ostanu kratkih rukava.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako sa agencijom niste zaključili nikakav ugovor onda niti nema osnove za tužbu. Mnoge su agencije jako neprofesionalne (ovo govorim iz opsežnog osobnog iskustva) i bez imalo grižnje savjesti bih ih zaobišla kao što sam jednom već i napravila pri kupnji stana.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala puno na savjetu :D ...ma logika je da bez ugovora ne može ništa, ali opet u neznanju se čovjek uplaši. Hvala Vam još jednom...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •