Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Nonina maneštra

  1. #1
    Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,204

    Početno Nonina maneštra

    Evo i mog malog doprinosa...
    Ovaj recept nije ništa revolucionarno, ali je jako fino i zdravo, a možda vam ne bi palo na pamet!
    Dakle, sastojci:
    1 veći luk
    češnjaka po želji (ja koristim onaj u mlinčiću, pa ravnomjerno smeljem po luku)
    mladog graha odoka (a dobar je i stari ako nema mladog)
    1 mala konzerva kukuruza šećerca (150 g)
    pola male konzerve pelata (one od 400 g)
    1 zelenje za juhu
    1 veća tikvica
    1 krumpir
    3, 4 suha rebra (ili kost od pršuta za pravi istarski štih)

    Na maslinovom ulju dinstati luk i češnjak. Staviti suha rebra, dinstati recimo 10ak minuta, zatim dodati pelate, grah i kukuruz. Za to vrijeme nasjeckati peršin i kelj iz zelenja i narezati krumpir na kockice, ubaciti među ostalo, te dok se kuha, izravno u lonac krupno naribati mrkvu, korijen peršina i celera i tikvicu. Dodati vode po želji (ja volim kad je gušće), posoliti (ne previše, rebra su već slana ), popapriti i kuhati oko sat vremena. To je to!
    Mi danas to ručali, mljac, može se jesti do mile volje jer je lagano.
    Uživajte

  2. #2
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    bravo svimbalo :D
    ja to radim kad mi dođu gosti umjesto kolača ili nekih gluposti. lijepo svi dobiju po zdjelicu u krilo
    i stvarno je mljaac!

  3. #3
    Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,204

    Početno


  4. #4
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    to je zbilja super

    ja znam za dvije varijante,, prva je ona moje none, i to je nesto prefino. Doduse ta manestra je istvari skuhani i ispasirani fazol, sa krumpirom i pastom i suhim rebarcima. Pasta mora biti cim krupnija (skoljke ili puzevi)

    druga je modernija verzija koju ja radim i zovem je Carobna manestra (nema veze sa carobnom juhom, ja je tako zovem jer mi je carobna). Kupis suhu mjesavinu (rinfuzo po mogucnosti) grahorica i leca. U nju dodam maslinovo ulje, suho mesu, sjeckane kobasica i od povrca sto trenutno imam doma (paprike, tikvice, mrkve, krompiric) ali ne lisnato povrce ni pomidor. To je isto za 100 i gosti mi uvijek to se rado "okrijepe sa tim)

  5. #5
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    tek sad vidim kako imam tipfelera kao da sam stranac..sorry

  6. #6
    Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,204

    Početno

    Hej BP, ovu tvoju čarobnu sam i ja radila, tj. nešto slično, od Bofrostove mješavine mahunarki, ali otkad sam odustala od Bofrosta (zbog skupoće), nestalo i to s mog jelovnika...
    Moram sljedeći put probati u noninu staviti leću, to mi je

  7. #7
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    ja tu mjesavinu inace kupujem u Plodinama i to na kile, i zaista se isplati jer cesto je radim i jako mi je fina

    inace, vidjela sam i pakovanu mjesavinu, ali je skuplja

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •