-
Nonina maneštra
Evo i mog malog doprinosa...
Ovaj recept nije ništa revolucionarno, ali je jako fino i zdravo, a možda vam ne bi palo na pamet!
Dakle, sastojci:
1 veći luk
češnjaka po želji (ja koristim onaj u mlinčiću, pa ravnomjerno smeljem po luku)
mladog graha odoka (a dobar je i stari ako nema mladog)
1 mala konzerva kukuruza šećerca (150 g)
pola male konzerve pelata (one od 400 g)
1 zelenje za juhu
1 veća tikvica
1 krumpir
3, 4 suha rebra (ili kost od pršuta za pravi istarski štih)
Na maslinovom ulju dinstati luk i češnjak. Staviti suha rebra, dinstati recimo 10ak minuta, zatim dodati pelate, grah i kukuruz. Za to vrijeme nasjeckati peršin i kelj iz zelenja i narezati krumpir na kockice, ubaciti među ostalo, te dok se kuha, izravno u lonac krupno naribati mrkvu, korijen peršina i celera i tikvicu. Dodati vode po želji (ja volim kad je gušće), posoliti (ne previše, rebra su već slana
), popapriti i kuhati oko sat vremena. To je to!
Mi danas to ručali, mljac, može se jesti do mile volje jer je lagano.
Uživajte
-
bravo svimbalo :D
ja to radim kad mi dođu gosti umjesto kolača ili nekih gluposti. lijepo svi dobiju po zdjelicu u krilo
i stvarno je mljaac!
-
-
to je zbilja super
ja znam za dvije varijante,, prva je ona moje none, i to je nesto prefino. Doduse ta manestra je istvari skuhani i ispasirani fazol, sa krumpirom i pastom i suhim rebarcima. Pasta mora biti cim krupnija (skoljke ili puzevi)
druga je modernija verzija koju ja radim i zovem je Carobna manestra (nema veze sa carobnom juhom, ja je tako zovem jer mi je carobna). Kupis suhu mjesavinu (rinfuzo po mogucnosti) grahorica i leca. U nju dodam maslinovo ulje, suho mesu, sjeckane kobasica i od povrca sto trenutno imam doma (paprike, tikvice, mrkve, krompiric) ali ne lisnato povrce ni pomidor. To je isto za 100 i gosti mi uvijek to se rado "okrijepe sa tim)
-
tek sad vidim kako imam tipfelera kao da sam stranac..sorry
-
-
ja tu mjesavinu inace kupujem u Plodinama i to na kile, i zaista se isplati jer cesto je radim i jako mi je fina
inace, vidjela sam i pakovanu mjesavinu, ali je skuplja
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma