Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 132

Tema: Da li mi to STVARNO treba?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    samo jedan primjer, htjela frizuru sa šiškama, ali sam rekla ipak neću jer ću onda morati češće kod frizera (veliki , fakat me sram to ovako javno). Neću iznositi više prljavih detalja
    Kad se sjetim još nekih svojih "bisera" (osim brojanja listića WC papira), podijelit ću to ovdje tak da te ne bude sram.

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Pomoglo bi ti kad bi odredila što ti pričinjava zadovoljstvo. Meni je to da budem dotjerana i dobra knjiga. Tebi možda neki slatkiš, časopis, nova trenirka ili izlazak.
    Na taj način opet nećeš trošiti puno više novaca, a biti ćeš zadovoljna.
    Mislim da ovo moram ponovno otkriti. Mislim, što mi pričinjava zadovoljstvo.
    Možda je to srž problema :/

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ti si još uvijek ovdje! Bježi kod frizera!

Kljucic, imam ja i puno boljih bisera, ali ih skrivam ko zmija noge, ene bi rekla ni MM ni mami

Kažeš da moraš ponovno otkriti što ti pričinjava zadovoljstvo. Znači da si sad zapravo cijelo vrijeme nezadovoljna? Pretpostavljam da jesi jer razmišljati na ovaj način o potrošnji stvara jako veliki pritisak.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ključić pa ako funkcionirate ovako onda se nemoj uzrujavati.
    Uostalom za kućne financije je puno bolje kad se pazi na svaku paru nego kad se samo troši (što bih ja još trebala prihvatiti).

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam nedavno ostala bez posla i od onda pazim na svaku kunu, kupujem samo najnuznije. Malac je najbitniji i on mora imat sve sta mu treba, ja si nisam toliko bitna.
    Sto ne znaci da sam nesretna i nezadovoljna, jednostavno sam i sama shvatila da mi neke stvari i nisu nuzno potrebne, imam sta obuc, imam dovoljno kozmetike, imam sta jesti...
    Dok MM drukcije gleda na novac, koliko god je svjestan da smo trenutno u tezoj krizi toliko smatra da neke stvari nisu luksuz. Ali to je zato jer je odrastao u domu gdje je svega uvijek bilo i previse dok sam ja cijeli zivot ucila kako se bez nekih stvari moze zivjeti.

Npr. odlucila sam si kupiti cizme (jos dok sam radila) za sminku, znaci ne za svaki dan, za najvise 200 kn. I svi su mi se smijali jer kao di cu nac tak jeftine a da su lijepe. I ja sam trazila dok nisam i nasla za 209 kn! I predivne su!
    Isto tako za majice ne dajem vise od 120, za hlace vise od 250. To su stvarno maximalne cifre koje bi dala za nesto sto mi je bas super, super i bas mi treba. Al bi jos dvaput razmislila.
    Pa sad, dal sam skrta ili ne...briga me...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam jenostavno - skrta. I uopce mi ne trebaju nikakvi izgovori.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kljucic, ja sam ti gora od tebe. Ni na farbanje ne idem. Ali mene to veseli 8)

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Eto, otišla sam jučer frizeru. Nisam se farbala jer nije bilo vremena (došla sam oko pol 6 jer sam....visila na forumu ). Šišanje i frizura 130 kn :? A neš ti frizure, osušila mi kosu na četku da se kao malo skovrča I mislim si kak sam mogla doma oprat kosu, reć joj da me ošiša na suho i preskoči "frizuru". Ali neka. MM je bio zadovoljan

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Ja sam nedavno ostala bez posla i od onda pazim na svaku kunu, kupujem samo najnuznije. Malac je najbitniji i on mora imat sve sta mu treba, ja si nisam toliko bitna.
    Sto ne znaci da sam nesretna i nezadovoljna, jednostavno sam i sama shvatila da mi neke stvari i nisu nuzno potrebne, imam sta obuc, imam dovoljno kozmetike, imam sta jesti...
    Dok MM drukcije gleda na novac, koliko god je svjestan da smo trenutno u tezoj krizi toliko smatra da neke stvari nisu luksuz. Ali to je zato jer je odrastao u domu gdje je svega uvijek bilo i previse dok sam ja cijeli zivot ucila kako se bez nekih stvari moze zivjeti.

Npr. odlucila sam si kupiti cizme (jos dok sam radila) za sminku, znaci ne za svaki dan, za najvise 200 kn. I svi su mi se smijali jer kao di cu nac tak jeftine a da su lijepe. I ja sam trazila dok nisam i nasla za 209 kn! I predivne su!
    Isto tako za majice ne dajem vise od 120, za hlace vise od 250. To su stvarno maximalne cifre koje bi dala za nesto sto mi je bas super, super i bas mi treba. Al bi jos dvaput razmislila.
    Pa sad, dal sam skrta ili ne...briga me...
    Ma mogu samo X

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    sad neću bit mirna dok ne probam sve nove kiki bombone, znam da je to njesra, što je najgore ne volim bombone, ali to je novo i ja moram sve probati
    mislim da su isti bomboni, samo je ambalaža nova? ( )

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nisu isti, meni su novi bezveze

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i okus je noviii? :shock:

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    nisu isti, meni su novi bezveze
    a meni su super, jagoda mi je najbolja

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Uh ja baš ne pazim na što ću potrošiti novce. MM i ja smo sami, još nemamo djece pa si eto priuštimo što poželimo. A kad ću ako ne sada? Nisam tip koji pati na markiranu robu tako da u ormaru ima svega(od neckermanna pa do nekih jeftinijih markica, tipa esprit ili benetton). A šminka i ostala kozmetika...ajme meni. Ne mogu proči pored DM-a a da ne uđem unutra i ne kupim barem neki mini proizvod, a uz to nekoliko se godina bavim Avonom pa imam čuda kozmetike koju neću potrošiti mislim nikada. Eto sad sam to napisala i neugodno mi je

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa
    pa do nekih jeftinijih markica, tipa esprit ili benetton
    Meni nekako nisu baš jeftine te markice

Mi smo sada u jako teškoj situaciji, nemamo djece, ali imamo kredite koje smo dizali za šta treba i ne treba i usvari smo se uvalili i to prvenstveno zbog mene same koja sam cijeli život imala i jednostavno nisam znala sa parama i htjela sam i ovo i ono i sve. I ustvarno smo se lagano doveli do nezgodne financijske situacije (bilo je i drugih faktora). Danas malo drugačije razmišljam o parama, ali nažalost još uvijek želim imati lijepe kvalitetne kožne čizme, pa diesel farmerke itd. i ustvari mislim da se nisam baš opametila.... iako ih ne kupujem, jer nemam čime želim ih tako da se ustvari jako divim ljudima koji se znaju kontrolirati i to kada imaju para...

Ključić, ako nisi zadovoljna frizurom odeš na šišanje i nek ti samo osuši kosu, a ti kući je opet opereš i osušiš kako želiš. Cijena će ti biti manja, ali možda i užitak, jer npr. jedino ja sebi znam osušiti kosu i napraviti kao frizuru....
    A farbanje? Ako se farbam u jednoj boji onda kupim i sama se ofarbam, a ako želim pramenove ili neku posebnu boju onda idem kod frizera...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne mogu proči pored DM-a a da ne uđem unutra i ne kupim barem neki mini proizvod
    DM je i meni slaba tocka, jucer sam isla s frendicom, s tim da si je ona isla kupit parfem a ja stvarno ne trebam nista pa sam ipak ostavila novcanik u autu jer ZNAM da ce mi sigurno bas zatrebat neka glupa kremica...
    Mogla bi tamo provest sate i sate, kao da vrijeme stane kad udem kroz ona vrata. Fascinantno! A nisam neki tip koji pati na kozmetiku, al jednostavno tamo vlada neka carolija.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    A nisam neki tip koji pati na kozmetiku, al jednostavno
    tamo vlada neka carolija.
    Ni ja, ali kada se u Sarajevu otvorio DM onda sam rekla mm da me čeka u autu i ako treba 1h bez da me zove ili da je nervozan...idem uživati i bogme sam se nauživala.
    Gledala, buljila, dirala sve i svašta, ma predivno!

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

[quote="Maslačkica"]

Ma kad sam rekla jeftine markice mislila sam da ne kupujem stvari tipa Prada, Armani, Versace, CK itd. Moraš priznati da je ovo ipak jeftinije...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[quote="amyx"]
    Citiraj Maslačkica prvotno napisa

Ma kad sam rekla jeftine markice mislila sam da ne kupujem stvari tipa Prada, Armani, Versace, CK itd. Moraš priznati da je ovo ipak jeftinije...
    Skrušeno priznajem... (a ja stvarno ne znam nikog u svom životu ko to kupuje... valjda se ne krećem u "pravim" krugovima)

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Što sam starija i iskusnija, a tržište luđe i propaganda sveprisutnija - ja postajem teški asket. U principu kupujem namirnice za kuhanje, odjeću koja nam stvarno treba, i obuću, a da mi enormni financijski dobitak padne s neba - kupila bih umjetninu koja me veseli, neljudski skup slikar , stranjski.

Izluđuju me boje i šarenilo u supermarketu, pa mimoiđem policu i kad bi mi nešto trebalo.

Nula kupca, a i imam neku čudnu fiksaciju na prazne plohe i prostore, tako da su vrata mog doma ko kerberima čuvana protiv suvišnih stvari... a opet ih je puno previše kako majkumu!!!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja najveća slabost su trenutno igračke i robica za dijete. Zaista se pokušavam kontrolirati, ali se sva izbezumim kad vidim nešto preslatko što L naprosto mora imati.
    MM misli da nisam normalna, ali dok god naš kućni budget nije ugrožen zbog mog shoppinga imam slobodne ruke.
    Kad sam bila slobodna (i imala cijelu plaću samo za sebe) sam bila opsjednuta kozmetičarkama, pedikerkom, frizerkom, solarijem, noktima i sl. Bilo je perioda kada bi stalno visila u nekom salonu i onda se navečer nađem s MM (tada dečkom) koji je cijeli dan fizički radio i kažem mu "strgana sam, sjedila sam tri sata kod frizera", a njemu valjda dim na uši.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Zna li netko za neki eventualni SECOND HAND shop u Osijeku?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Zna li netko za neki eventualni SECOND HAND shop u Osijeku?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Knjige - trn u oku već generacijama, a opet.... ne mogu se odreći starih, a i dalje kupujem nove. Imam i maniju kupovanja pisaćeg pribora, namjenskog i ne baš jeftinog (djeci - za ljevake i problematičnu finu motoriku, pa sebi fine tehničke olovke i one s keramičkom kuglicom itd. a na kraju sve što pišem, pišem na računalu ).

Ostalo - fazu igračaka i dječje robice smo prerasli, ali još nismo podijelili sve što bi trebali.

Ja sam godinama rješavala svoju sklonost kupovini nepotrebnih stvari tako da bi mm sam išao u trgovinu, s popisom, a ja čamila doma! I danas tome povremeno pribjegnem, ali nisam karakter kao prije nekoliko godina, dok su djeca bila manja, a mene privlačila svaka plišana igračka!

Osim toga, tip sam "hrčka" i uvijek imam krcatu špajzu. Da zapadne 2 metra snijega, mi bi uredno prezimili do kalendarskog proljeća!

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa

a ja stvarno ne znam nikog u svom životu ko to kupuje... valjda se ne krećem u "pravim" krugovima)
    Ma ne znam ni ja baš, ali kad gledaš te stvari beneton i takve stvarčice su stvarno jeftine

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Imam i maniju kupovanja pisaćeg pribora
    Ma to nisam ni spomenula. Ja stalno kupujem neki pisaći pribor koji na kraju ne iskoristim nego se sve posuši. A to je valjda lječenje nekih trauma jer nije bilo takvih stvari kad sam ja išla u školu.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Danas sam uhvatila sebe u pitanju: "Da li mi ovo stvarno treba?", a potom i :"Da li je pametno provući vizu za to?". Jeste da je u pitanju knjiga koju stvarno želim i da pročitam i da poklonim bolesnoj prijateljici, ali sam se, srećom, na vreme setila da nije baš mudro da pravim još troškova u ovom momentu i da ni meni ni prijateljici neće ništa faliti ako sa kupovinom pričekam par dana, do plate...
    I baš mi je drago što sam uspela da upotrebim trunčicu razuma u potencijalnoj kupovini iz koje obično izlazim sa par novih knjiga pod miškom...
    A za ključić - mislim da je suština u onom pitanju koje ti je neko već postavio u vezi onoga što ti pričinjava zadovoljstvo. Imam primer u svojoj bliskoj okolini - osoba koja je generalno nezadovoljna i pomalo depresivna u poslednjih par godina zdušno štedi na sebi, kao da više ni u čemu, pa ni u sitnim zadovoljstvima tipa knjiga, slatkiš, frizura ne nalazi ništa lepo. Ne mislim pritom da bi trošenje moglo po defaultu da nas učini zadovoljnim, ali čini mi se da drastično netrošenje ipak govori o nekom ličnom nezadovoljstvu ( iz ovoga naravno izuzimam namensko netrošenje u situaciji kada se mora štedeti).
    U stvari, mislim da oba ekstrema ( i rasipništvo i škrtost) svaki na svoj način pričaju priču o mentalnom stanju i ličnom (ne)zadovoljstvu i uznemirenosti. A da ne bi bilo da mudrujem bez potkrepljivanja iz ličnog primera - sećam se najskuplje jakne koju sam ikada kupila. Pre dve i po godine, kada mi je radiolog saopštio da je moje zdravstveno stanje ozbiljno ugroženo, sišla sam na ulicu iz ordinacije i krajnje impulsivno, takoreći očajno, kao da sutra više neće postojati ( a tako sam se nekako i osećala) kupila sebi gorepomenutu jaknu. Jakna je predivna, sa uživanjem je nosim i dan-danas, ali me uvek podseti na dan kada sam svoj očaj lečila - trošenjem novca...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

off topic
    vishnja, ako dobro pretpostavljam da se radi o knjizi americkog znanstvenika francuskog podrijetla d. s. s. - mogu samo reci da je knjiga odlicna u svakom pogledu.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam štedljivi hrčak koji reciklira iznova i iznova
    "Hrčkaste" osobine se polako rješavam poklanjanjem viškova.
    Reciklaže ne mogu, to je genetska greška
    Trošim na ono što mi/nam treba. Ako treba - kupi se. Tom se prilikom ne štedi, uzme se najbolje što se može platiti. Ne zato što patim da kupujem skupo, nego što i ja i MM nismo konfekcijski tipovi, a ni modu baš ne pratimo. Tako da se npr. pantalone ili čizme odgovarajućih dimenzija i estetike kupuju u odmah, najčešće ni ne pitajući za cijenu. Isto važi za velike kućne investicije - nedavno sam izbrojala pozamašnu sumu za šivaću mašinu (ne smijem ni napisati koliko )

Zbog takvog načina života/trošenja, štedimo na drugim stvarima, na kojima smatramo da se može i treba uštediti. Od šivenja garderobe, samostalnog "majstorisanja" po kući, korištenja platnenih pelena, preko pozajmljene dječije robe, do kupovine u second hand dućanima, cjenkanja na pijaci, kupovine "generičkih" sredstava za čišćenje, praćenja akcija u trgovinama...

Ali, zato mi nikad nije žao i ne "brojim" ni sebi ni MM-u (a ni on meni) kad se potroši pola plate na sajmu knjiga, ili na fotoaparat, ili na alat, ili na ... šivaću mašinu

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    A za ključić - mislim da je suština u onom pitanju koje ti je neko već postavio u vezi onoga što ti pričinjava zadovoljstvo. Imam primer u svojoj bliskoj okolini - osoba koja je generalno nezadovoljna i pomalo depresivna u poslednjih par godina zdušno štedi na sebi, kao da više ni u čemu, pa ni u sitnim zadovoljstvima tipa knjiga, slatkiš, frizura ne nalazi ništa lepo. Ne mislim pritom da bi trošenje moglo po defaultu da nas učini zadovoljnim, ali čini mi se da drastično netrošenje ipak govori o nekom ličnom nezadovoljstvu ( iz ovoga naravno izuzimam namensko netrošenje u situaciji kada se mora štedeti).
    U stvari, mislim da oba ekstrema ( i rasipništvo i škrtost) svaki na svoj način pričaju priču o mentalnom stanju i ličnom (ne)zadovoljstvu i uznemirenosti.
    Da, čini mi se da ta moja "škrtost" sada baš poprima veće razmjere jer nisam baš psihički najbolje. Leona je jako bolesna (duga priča koju još ovdje nisam ispričala) i može biti da se moje psihičko stanje manifestira na taj način. Dala si mi za misliti

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Čitala sam tvoje postove na temi gde se spominje Leonina bolest i mislim da si vanredno pozitivna i jaka osoba. A takve se hrabro bore sa problemima kada ih prepoznaju. Priznati sebi da imaš problem je velik korak do izlaženja iz lošeg psihičkog stanja, to znam iz svog iskustva.
    Želim ti da pokreneš sve svoje pozitivne snage u tom pravcu.
    I da te par stranica niže na ovoj temi čujem kako si, na primer, uživala kod frizera ili nečem sličnom, sitnom, a bitnom, što nam život čini vedrijim.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa
    Da, čini mi se da ta moja "škrtost" sada baš poprima veće razmjere jer nisam baš psihički najbolje. Leona je jako bolesna (duga priča koju još ovdje nisam ispričala) i može biti da se moje psihičko stanje manifestira na taj način. Dala si mi za misliti
    Drzi se, kljucic, svim srcem se nadam da ce tvoja curica ozdraviti. Takodjer mislim da si vrlo snazna i pozitivna osoba, svaka cast.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala
    p.s. vishnja potpis je mrak. Već dugo nisam slušala ĐB. Možda da probam s njim. Uvijek doživim katarzu nakon par pjesama.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa
    Hvala
    p.s. vishnja potpis je mrak. Već dugo nisam slušala ĐB. Možda da probam s njim. Uvijek doživim katarzu nakon par pjesama.
    Evo, ja bas danas posle rucka zadremala sa slusalicama u usima uz "Naposletku", "Kao talas" i "Nedostaje mi nasa ljubav, mila" - medju mojim omiljenim. Stvarno oplemenjuju...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    Ključić, ja sam tvoja potpuna suprotnost.
    Nažalost, moram priznat da padam na reklame i da kupujem masu nepotrebnih stvari. Nije mi se jednom desilo da sam kupila majcu koju nikad nisam obukla, evo i sad da idem tražit vjerojatno bi bi našla barem 5 stvari sa etiketom u ormaru, kupljenih još prošle godine. Preparativna kozmetika,na nju sam slaba, kupim, a onda skužim da mi se i ne sviđa baš toliko pa stoji u kupaonici. 10ak parfema isto skuplja prašinu, a koristim samo jedan. I malenoj volim kupovat igračke, a još ih ni ne doživljava. Ali kupim zato jer se meni sviđaju.
    Ne znam, možda sam rob potrošačkog društva, možda time ispunjavam neke druge potrebe, ali volim kupovat, volim taj osjećaj...ali nikad ne prelazim granicu onog što si možemo priuštit...recimo da mi je to ipak neko opravdanje
    Jedino što stvarno rijetko kupim je preparativna kozmetika- ne šminkam se skoro pa nikad.
    ovo ko da sam sama pisala ali takva sam...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

evo baš slušam prigodnu pjesmu http://www.justsomelyrics.com/692765...-Artikl-Lyrics

meni se čini da svatko ima neku svoju boljku...neko šarene bočice, neko knjige, neko nešto..i to je ok, pa bože moj s nečim se moramo počastit ali koliko vidim oko sebe jako je teško postavit granice i nepretjerat

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

dobra tema - mi stvarno kupujemo najnužnije ili bolje rečeno - nužno i opet potrošimo poprilično novaca ali definitivno pazim.
    Na reklame okrećem očima - posebno na sredstva za čistoću doma i dezinfekciju - dok nisam bila ekonomski i ekološki osviještana za higijenu doma mjesečno smo trošili do 600,00 kn pa na više (domestos za pločice, domestos patka za školjku, sprej domestos - šprica za tuš kadu, tablete za perilicu, miris za perilicu, čistać perilice, sol za perilicu, za parket sredstvo, za peglu, za veš mašinu........... krpe ove i one), onda sam odjednom posatala pametna (jako pametna) i od tog sveg sr.... štetnog za okoliš, zdravlje i kućni buđet kupujem manje od pola - cca sada mjesečno potrošimo na higijenu doma - 200 kn, nekad više nekad i manje - ovisno koliko ostane ili neostane od prethodnog mjeseca. Gotovo sva sredstva razrijedim sa vodom i smanjila sam praškove, deterđente i ostalo.
    Kuća mi je jednako čista kao i prije. Možda i čišća.
    Kozmetika - puder kupujem najskuplji ali ga imam gotovo 7-8 mjeseci, ostalo kupujem od jeftinijh marki i to dosta rijetko, šminkam se svaki dan ali malo - ne moram špahtlom skidati šminku navečer.
    Zaista štedim na čemu god mogu - žao mi je kad vidim gomilu računa a često nepotrebnih.
    I vrlo često razmišljam kako su nekad ljudi malo kupovali - sjećam se da je mene baka slala u dućan i to bi obično bile 4-5 stvari (i tako 4-5 x mjesečno) - i nije ta baka bila siromašna - ono - srednja klasa.
    Mislim da nas taj konzumerizam i police u dućanu jednostavno natjeraju na kupnju i ono - TO MI TREBA, a koliko nam stvarno treba???

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

opet ja - o reklami, mene osobno malo ljuti i ona kad onaj mali neće kakati doma nego mora frendu ići jer on ima onaj sprej koji lijepo miriši- ja vjerujem da je i taj sprej štetan za ljudski organizam - štetniji od smrada
    mogla bi nabrajati reklame koji meni osobno govore NEMOJ TO KUPITI.
    i opet puno potrošimo na osnovne stvari.
    časopise one ženske i novine ne kupujemo, osim NG Junior na preplatu.
    Ormar mi je pun mojih sandala, čizama ali nisam već dugo kupila niš novoga - a baš mi i ne treba kad ih imam puno.
    Dalo bi se nabrajati..... i uštedjeti....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pala mi je šaka knjiga Elaine St. James : Živjeti jednostavno

Prava stvar!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja volim misliti da sam razuman potrošač. ne kupujem stihijski, nikad njisam imala para da se mogu ponašati kao pijani grof, i nikad nisam imala plaću samo za sebe.

hranu kupujemo jednom mjesečno u velikom i čim bržem šopingu sa popisom koji ne podnosi odstupanja.

ja mrzim velike centre, čekanje, blagajne, gužve...

garderobu kupujem planski na sniženjima, najprije za djecu, pa za mm, a na kraju sebi.
    kozmetiku u principu ne kupujem, a ako već moram, onda dugo studiram gdje je i kada najpovoljnije.
    od pručavanja kataloga sam napravila nauku.

igračke kupujemo samo za rođendane , božič i uskrs. i to isključivo prema trajnim afinitetima, za momentalne aktualne nebuloze koristim bake dede i rodbinu.

trudim se da jedu zdravo, a da mi kuhanje bude najekonomičnije moguće.

sredstva za čišćenje kupujem na akcijama, a koristim minimalne količine.

nisam škrta, nego sam tako navikla. kad se T rodio jedine naše financije su bile najmanja moguća naknada jer sam ja bila nezaposlena majka studentica, a preponosna da bilo kome budem na teret. ako je i kapnula neka pinka od instrukcija i slično, bila je predragocjena da bi se trošila na gluposti.

nravno , povremeno se dese izvanredni troškovi (kao sad, kada nosim crninu, pa moram kupit par neplaniranih komada robe da ne idem na posao ko čudo), ali i onda se trudim troškove svesti na minimum.

a za sve koji tvrde da ih se reklame ne dotiču - najuspjeliji marketing je onaj koji kao rezultat ima takve izjave.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa
    ja volim misliti da sam razuman potrošač. ne kupujem stihijski, nikad njisam imala para da se mogu ponašati kao pijani grof, i nikad nisam imala plaću samo za sebe.

hranu kupujemo jednom mjesečno u velikom i čim bržem šopingu sa popisom koji ne podnosi odstupanja.

ja mrzim velike centre, čekanje, blagajne, gužve...

garderobu kupujem planski na sniženjima, najprije za djecu, pa za mm, a na kraju sebi.
    kozmetiku u principu ne kupujem, a ako već moram, onda dugo studiram gdje je i kada najpovoljnije.
    od pručavanja kataloga sam napravila nauku.

igračke kupujemo samo za rođendane , božič i uskrs. i to isključivo prema trajnim afinitetima, za momentalne aktualne nebuloze koristim bake dede i rodbinu.

trudim se da jedu zdravo, a da mi kuhanje bude najekonomičnije moguće.

sredstva za čišćenje kupujem na akcijama, a koristim minimalne količine.

nisam škrta, nego sam tako navikla. kad se T rodio jedine naše financije su bile najmanja moguća naknada jer sam ja bila nezaposlena majka studentica, a preponosna da bilo kome budem na teret. ako je i kapnula neka pinka od instrukcija i slično, bila je predragocjena da bi se trošila na gluposti.

nravno , povremeno se dese izvanredni troškovi (kao sad, kada nosim crninu, pa moram kupit par neplaniranih komada robe da ne idem na posao ko čudo), ali i onda se trudim troškove svesti na minimum.

a za sve koji tvrde da ih se reklame ne dotiču - najuspjeliji marketing je onaj koji kao rezultat ima takve izjave.
    ma joj baš si me razdragala, prava si mamica, sebe zadnju gleda - micek mali...
    al ova zadnja rečenica mi nije jasna u vezi marketinga - s obzirom da sam jako protiv tih lažnih reklama objasni mi molim te što si htjela reći jer ne želim ni na koji način sudjelovati u promiđbi tih proizvoda.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

provedeno istraživanje. nitko ga nije naručio, znači neovisno. i došli do zaključka da ljudi koji tvrde da ih ne dotiču reklame i ne zanima nikakav marketing i promiđba, ustvari duboko promišljaju o toj tematici i svrsi pojedinih kampanja.
    što znači da ih dotiče i pogađa.
    pa su neke (puno njih) firme i stručnjaci došli do zaključka da su takvi ustvari idealan target, pa smišljaju kampanje namjenjene njima.

i te su redovno najuspjelije.
    podsvjest je divna stvar

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Pala mi je šaka knjiga Elaine St. James : Živjeti jednostavno

Prava stvar!
    ja ju odavno "reklamiram" ovdje, kao prikladnu literaturu - ali nitko ne trza . imam ju doma, i uživam kad se riješim energetski nepotrebnih stvari...

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

provedeno istraživanje. nitko ga nije naručio, znači neovisno. i došli do zaključka da ljudi koji tvrde da ih ne dotiču reklame i ne zanima nikakav marketing i promiđba, ustvari duboko promišljaju o toj tematici i svrsi pojedinih kampanja.
    pa su neke (puno njih) firme i stručnjaci došli do zaključka da su takvi ustvari idealan target, pa smišljaju kampanje namjenjene njima.

podsvjest je divna stvar
    jesi u pavu i nisi. kako objasniti onda da ja u kući nemam niti jedan domestos, niti jedan sprej ili utikač mirisa protiv smrada, niti jedne kobasice, paštete, gotove pudinge, kremice za ovo i ono i ono i ovo.... a to su sve reklame koji meni vrište NEMOJ TO KUPITI? U mom slučaju efekt je jedini taj što ja to zaista ne kupujem, niti ću - jedino drugima pričam o štetnosti toga svega i kako ja mogu bez toga - e jedino ak tu napravim kontraefekt pa ljudi kažu- "gle, ona to ne koristi - sigurno je dobro jer ona nema pojma", - u to sumnjam jer ja sva ta s..... ne kupujem upravo jer su mi drugi otvorili oči o štetnosti tih proizvoda - preko neta, preko priča...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

da ja u kući nemam niti jedan domestos, niti jedan sprej ili utikač mirisa protiv smrada, niti jedne kobasice, paštete, gotove pudinge, kremice za ovo i ono i ono i ovo....
    većinu toga nemam ni ja. osim kobasica
    ali to ne znači da te reklame ne dotiču i da si imuna na njih.
    za pretpostaviti je da te sve neke stvari nemaš doma iz nekih dubljih razloga, a ne zbog loše ili dobre reklame i targetiranja kupca određenim brandom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja imam domestos i cilit bang za kuhinju. Samo zato što su mi provjereni i nezamjenjivi. I što se mene tiče, uzalud im sve reklame za druge proizvode, ne zanimaju me . I ove sam počela koristiti kad sam vidjela kod susjede kako djeluju. Reklame me ni za njih nisu privukle da ih kupim.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa

podsvjest je divna stvar
    jesi u pavu i nisi. kako objasniti onda da ja u kući nemam niti jedan domestos, niti jedan sprej ili utikač mirisa protiv smrada, niti jedne kobasice, paštete, gotove pudinge, kremice za ovo i ono i ono i ovo.... a to su sve reklame koji meni vrište NEMOJ TO KUPITI? U mom slučaju efekt je jedini taj što ja to zaista ne kupujem, niti ću - jedino drugima pričam o štetnosti toga svega i kako ja mogu bez toga - e jedino ak tu napravim kontraefekt pa ljudi kažu- "gle, ona to ne koristi - sigurno je dobro jer ona nema pojma", - u to sumnjam jer ja sva ta s..... ne kupujem upravo jer su mi drugi otvorili oči o štetnosti tih proizvoda - preko neta, preko priča...
    mislim da su kampanje namjenjene takvim kupcima (i ja spadam među njih) npr. one koje ističu bio, eko... Ljudi koji na ovakav način razmišljaju često su ekološki osvješteni. Ima dosta tih suptilnih reklamica, ne gledam puno tv u zadnje vrijeme pa mi ništa ne pada na pamet, ali sjećam se jedne s radija koja tvrdi da njihova mašina za pranje suđa potroši puno manje vode i struje nego što bi trebalo za ručno pranje istog suđa. E kad bi me zbilja u to uvjerili, recimo, ja bih bila sposobna razmišljati o kupnji te mašine. Ali... :/

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj kina prvotno napisa
    Ja imam domestos i cilit bang za kuhinju. Samo zato što su mi provjereni i nezamjenjivi. I što se mene tiče, uzalud im sve reklame za druge proizvode, ne zanimaju me . I ove sam počela koristiti kad sam vidjela kod susjede kako djeluju. Reklame me ni za njih nisu privukle da ih kupim.
    djeluju da... djeluju. isprobala i ja da djeluju.
    ne kažem ja da ne djeluju, ali osim što djeluju pozitivno djeluju i jaaaaako negativno.

uglavnom meni je cilj da s vremenom što više proizvoda (ne/potrebnih) izbacim iz kućanstva.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znam ja da djeluju i negativno, ali ja sam bolesna od kupaone, i kad kod nekog vidim unutrašnjost wc školjke žutu (da ne kažem smeđu ili crnu), slabo mi je . Domestos koristim upravo za to, unutrašnjost školjke, ode mi cca jedna boca mjesečno, a ona je uvijek kao nova.

Ot, uvijek se sjetim jedne epizode zamjene žena, kad sam vidjela nekoj prof. iz Zg crnu (od koječega :shock: ) wc školjku. Javni zahodi su prema njoj bili Sheraton...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

domestos je dokazano otrovan. i nema te reklame koja će me natjerat da ga kupim. jer ova druga činjenica zvoni puno glasnije u mojoj glavi od blistave kupaone.
    pašteta je... svi znamo kakva i jedan posjet jednoj tvornici u srednjoj je bio dovoljan da mi sliku proizvodnje jedne vrlo popularne paštete zasjeni sve kampanje.
    ima još bezbroj primjera.

neka kampanja je uspješna kad u našim glavama uspije zasjeniti to činjenično stanje stvari.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moja wc školjka je sjajna i bijela. izvana. iznutra. ispod ruba. duboko di god pogled dopire- bijela. bez domestosa. povremeno WC sanitar i često ocat alkoholni, ovaj sanitar - otprilike svaki drugi dan- ovo što ispod ruba stavim je čisti sanitar, a ovaj u šprici razrjedim vodom i špricam po ostalim dijelovima.
    uvijek je sve bijelo i sjajno- bez domestosa. nema nikakvih problema.
    nije ni wc sanitar neštetan al si mislim da je manje štetan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •