Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 132 od 132

Tema: Da li mi to STVARNO treba?

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa
    Fakat sam opterećena. A da ne kažem da za svaku stvar gledam jel "ekološka" ili štetna zbog ovog ili onog. Evo, trenutno sam u razmišljanju da li da se pofarbam ili ne, kod frizera
    Evo, da vam se pridružim u raspravi. Trenutno sam u fazi usvajanja ekoloških navika i usprkos svijesti da štedim lovu, teško je.... Navikla sam ići linijom manjeg otpora, ali mislim da ću uspjeti.
    Ali, farbanje? Pofarbala bi se makar me ubilo. Imam par sijedih i ne pada mi napamet niti zbog kakvog troška, niti zbog kakve ekologije hodati takva po cesti. Neke stvari si čovjek treba priuštiti,mala zadovoljstva..Onak, sjedim kod frizera, gubim vrijeme i novac,ali osjećaj je dobar.Netko me mazi, uljepšava, izađem na van s novom frizurom i mirisnom kosom... 8)

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i ja radim friz - pramenove. nije ekološki ni zdravo - no za psihičko zdravlje je zdravo.
    ali eto razmišljam da ih malo potamnim tako da ne moram svaka 3 mjeseca na friz. nego 6.
    a možda budem ko i dosad. no koliko drugi troše na uljepšavanje ja sam nula.
    ne mažem nokte - prirodni su.
    ne mažem tijelo - ponekad, vrlo rijetko jedino bebi ulje poslije tuša.
    samo se tuširam - ne koristim kadu.
    za tuš - koristim fini sapun
    deodorant - 0
    pasta za zube - najjeftinije, domaća, biljna (imala sam problema sa zubnim mesom dok sam koristila one malo skuplje strane),
    depilacija - moja britvica
    krema za facu - do 60,00 kn - mažem samo ujutro, navečer - po noći - koža mi odmara bez preparata.
    ne pijem sokove - samo vodu.
    mjesečno kupimo oko 2-3 l soka - za goste.
    mislim da smo dosta štedljivi ali nije to zbog neimaštine, isto bi živila i sa puno love, .... gotovo isto.

da čujem vaše potrošnje - možda ima dobrih primjera za usvojiti.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

evo moja, samo ne znam može li se šta naučit.

na plac idem svaka dva tjedna i kupujem samo sezonsko voće i povrće, uglavnom kod istihb prodavača. povremeno kupim malo veće količibne, pa operem, očistim i zamrznem po porcijama.

špeceraj kao što već rekoh, jednom mjesečno u nekom velikom centru i to da je gotovo čim prije.

ne šminkam se godinama jer sam alergična, kosu perem šamponom za prhut - medicinskim kojeg mi jedna boca od 500 ml traje dva mjeseca.
    koristim pjenu za umivanje i kremu za lice samo ujutro, za noć ništa. pelene koristimo jednokratne -- millerice i to samo zato jer nemam vremena za neku alternativu.

za igračke sam već rekla, kao i za garderobu.

kemija za domaćinstvo - kupujem na akcijama u onim centrima od gore i to samo one proizvode koje sam provjerila, a sve razrjeđujem, tako da traje...

što se tiče stvari za kuću, kupili smo namještaj, a sve (dobro, skoro sve) sam dobila od nadobudne rodbine.(imam 5 :shock: setova tanjura samo).
    kad razmislim, da nemamo kredit...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

e da, na frizuru idem jednom godišnje i tad se ošišam na kratko, pa puštam kosu. ne farbam se, nemam sjedih još, a nadam se da sam na mamu i da ih neće ni bit, ne koristim ni regenerator redovno.

meni su zadovoljstvo knjige, pa si tu i tamo priuštim neku

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

da nemamo kredit mislila bi da smo Todorić. šala. no zaista - kredit nam je opaki, no svejedno - zašto bih za domaćinstvo trošila ... bubnut ću 6.000,00 kn ako mogu 3-4.000 kn - a učinak isti, kuća čista, lijepa, mi siti.... zadovoljni. Mislim da puno ljudi rasipa lovu nepotrebno. I ja često skupa s njima.
    Voljela bih još manje trošiti......
    ajmo se natjecati ko je manje potrošio!
    može se može..... treba truda

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    da nemamo kredit mislila bi da smo Todorić. šala. no zaista - kredit nam je opaki, no svejedno - zašto bih za domaćinstvo trošila ... bubnut ću 6.000,00 kn ako mogu 3-4.000 kn - a učinak isti, kuća čista, lijepa, mi siti.... zadovoljni. Mislim da puno ljudi rasipa lovu nepotrebno. I ja često skupa s njima.
    Voljela bih još manje trošiti......
    ajmo se natjecati ko je manje potrošio!
    može se može..... treba truda
    x

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

spomenuvši Todorića - zlo mi je kad se samo sjetim koliko love u Konzum ode, mislim mogu ja i u Interspar,... bilo gdje, no Konzum mi je najbliži a ode love i love, sve me sram. a pazim što kupujem - idem sa popisom..... al eto. nakupi se.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ni ja ne volim konzum, ali kaj ću kad u mom selu nieg drugog smislenog ni nema...

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa
    imam 5 :shock: setova tanjura
    Jel prodaješ

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa
    imam 5 :shock: setova tanjura
    Jel prodaješ
    još da imaš one stare kakvi su nekad bili.... ja volim one stare porculanske, s uzorcima cvijeća ili onih parova baroknih...... to mi je predivno, ovo moderno se meni niš ne sviđa.....

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

pa sve si nešto mislim da bi i mogla

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

još da imaš one stare kakvi su nekad bili.... ja volim one stare porculanske, s uzorcima cvijeća ili onih parova baroknih...... to mi je predivno, ovo moderno se meni niš ne sviđa.....

takve ima moja mama, ona niš ne prodaje kad je hrčak.
    moji su moderni.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

malo ste se gore dotaknule reklama ...
    reklama nije samo tv/radijski spot, oglas u novinama ili na panou, banner i sl. ...
    te vrlo jednostavno detektirate i, ako želite, ignorirate.
    one sofisticiranije, kao što je pr, 'word of mouth' i slične fore najčešće ni ne skužimo, a popušimo.
    osim toga, istraživanja navika/stavova/sličnog u ciljnoj skupini idu do neslućenih dubina i detalja i sve se teže othrvati kad jednom netko zna gdje smo najslabiji i gdje gađati.

što se ovog s frizerom tiče, meni je spas djevojka koja u salonu radi za 2,5k kn pa, slijedom toga, još extra radi i po kućama, što bi se reklo, dogovorimo se kad će doći, ne moram smišljat kud s djetetom, popijemo kavu, a sve za siću koja njoj itekako dobro dođe ...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

da, ali moramo biti svjesni i da marketing nije samo reklama, već i vizual ambalaže, pozicioniranje u dućanima, određivanje akcije, sampleovi koji se kao gratis dijele , logotipovi po svuda (na odjeći, igračkama, kuhinjskim krpama...)... zato sam rekla da je podsvjest divna stvar...

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Eh, knjige! Tu ne mogu uštedjeti baš nikako. Jednostavno moram si kupiti onu koja me zanima i onda polako i bez žurbe pročitati.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

[quote="cvjetkica"]

Eh, knjige! Tu ne mogu uštedjeti baš nikako. Jednostavno moram si kupiti onu koja me zanima i onda polako i bez žurbe pročitati.[/quote
    e, baš tako

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj cvjetkica prvotno napisa

Eh, knjige! Tu ne mogu uštedjeti baš nikako. Jednostavno moram si kupiti onu koja me zanima i onda polako i bez žurbe pročitati.
    I sama sam takva...to je jače od mene.
    A što se tiče ostale potrošnje i koliko mi stvarno trebaju stvari koje kupujem...hm...na kraju svakog mjeseca se pitam: ''Pa u što mi odoše pare?'' Jednostavno ne znam i ne znam ekonomisati,a ni muž nije daleko odmakao. Nešto se kao ja trudim pa štedim,ali džaba.
    Ne trošim puno na sebe (barem mislim),ne kupujem skupu odjeću,ne idem kozmetičaru (tek ponekad),frizeru odem na farbanje i kad je eventualno neka prigoda...Šminka mi dugo traje jer se puno ne šminkam. Ne izlazimo,ne idemo na skupa putovanja,ljetovanja,zimovanja.
    Djeci kupujemo što im stvarno treba,igračke dobivaju od rodbine.
    Muž isto tako nije ''troškali''
    Sredstva za čišćenje traju i traju-pod brišem čistom vodom,a i kod čišćenja ostalih površina ne pretjerujem sa raznoraznim preparatima. Isto je sa sredstvima za higijenu. I opet na kraju mjeseca svaki put isto pitanje...
    Izgleda da je baš vrijeme da svoju kućnu biblioteku obogatim knjigom Živjeti jednostavno...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fino... kupi onu koja se zove "živjeti jednostavno" ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Isto tako za majice ne dajem vise od 120, za hlace vise od 250. To su stvarno maximalne cifre koje bi dala za nesto sto mi je bas super, super i bas mi treba. Al bi jos dvaput razmislila.
    Pa sad, dal sam skrta ili ne...briga me...
    ja kupujem bio pamuk proizvode u c&a za manje novce

u principu cekam rasprodaje pa kupujem obleku sezonu naprijed

ako mali preraste i trebam kupit hlace po punoj cijeni (sto je recimo do 20 eura za hlace u h&m) meni je uzas ostavit 50-ak eura za 3 para hlaca kad znam da ih mogu naci i za 5 eura. problem je sto nemam vremena da krstarim tjedno po ducanima i kupim obleku s ponude

klopu kupujem u bio ducanima i nije neki izbor. vise se vodim kvalitetom nego cijenom

kozmetika, sredstva za ciscenje moraju biti veganska, netestirana na zivotinjama

igracke kupujem samo kvalitetne ali opet najcesce upiknem po nekim rasprodajama ili kupim u web ducanima

popustio me pocetni ushit imanja djeteta pa ne kupujem tako da mora imati apsolutno sve od playmobila, recimo serija vitezi ili gusari, nego sad uzmem samo sto ga zanima. isto i za lego, odustala sam od kupovanja svih setova odredjene serije (osim za bozic ili rodjendan kad dobije cuda) jer sam se napokon uvjerila da nece imati traume i nesretno djetinjstvo ako nema bas sve

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

eh ja sam tu neka sredina. ne, ne sredina nego neki čudan mix.
    reklame me baš ne diraju previše, neće me uvjerit da mi je nešto neophodno.
    - frizera se ne odričem ni u ludilu, svaka 2 mjeseca
    - kozmetičarke sam se odrekla
    - za dobre cipele i traperice sam spremna podosta izdvojiti (za to sam sigurna da ću iznositi)
    - odjeća - biram ono što znam da ću nositi, više se ne dam nagovoriti nanešto što nije moj stil
    - gitina odjeća - uglavnom h&m, pazim da bude praktično
    - higijena - četkica i pasta za zube, krema za lice, sapun, peeling, mlijeko ili ulje za tjelo, dezić, šampon, regenerator, krema za ruke
    - šminka - tekući puder, maskara, rumenilo, sjajilo
    - sredstva za čišćenje - smanjujem količinu, sve više koristim ocat i sodu i eterična lja
    - veš - detrdžent , oraščići, omekšivač sve manje koristim i nadam se da ću ga uskoro u potpunosti izbaciti
    -za suđe - dm tablete, sjajilo i sol, i za ručno pranje dm

ali priznajem da sve više pazim da kupujem ekološke varijante detrdženata i za veš i za suđe. i postajem opsjednuta time, npr. razmišljam da li ti oraščići stvarno ispuštaju saponin ili ???
    jesu li eko det. stvarno eko?

razmišljam treba li mi nešto ili ne, ali isto tako potrošim i na gluposti.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj trudnjača prvotno napisa

Jeste li vi cure čule da postoje knjižnice? Dođeš tamo, učlaniš se i za 160 kn godišnje čitaš knjiga koliko god hoćeš ( i časopisa i CD-ova).
    Ja s klincima odem u knjižnicu, uzmem knjige za sebe, klinci si odaberu slikovnice i pročitamo i pregledamo kaj nam se sviđa bez da smo to kupili.

Meni nije nikakav gušt posjedovati knjige, volim ih samo čitati, a što će mi kad ih pročitam da mi skupljaju prašinu? Zapravo mi nije jasno zašto baš sve što nam zatreba moramo posjedovati i kupiti, zar se baš ništa ne može posuditi, napraviti?

Što se kupovanja obleke tiče, to mrzim. Uglavnom mi je sve u dučanu grdo ili se gužva ili nema mojeg broja ili mi ne stoji dobro. Kupovanje markica je za mene "porez na bedake", puno plaćaš nekaj samo zato jer je to napravio neki tamo XYZ.
    Od kozmetike imam sapun, šampon, regenerator, pastu za zube i nešto šminke pa potrošim jako malo love za to.
    Od sredstava za čišćenje mjesečno jedna boca WC NET (za WC), jedan Čarli za suđe (i za masne fleke na obleki), dva paketa vlažnih maramica (za počistit za zecom), za sve ostalo imam viledine krpe, vodu i ocat.

Što se tiče frizerke, baš dobro da ste me podsjetile, moram nazvati da se naručim (farbanje s pramenovima, šišanje i feniranje 115 kn još mi usput i curicu pošiša bez da mi naplati), nepada mi na pamet da se sama sfušam pa onda moram tak hodati okolo.
    Reklame me živciraju, dosadne su, glupe i neistinite. Jeste li vidjeli onu bolesnu reklamu s jezicima i očnim jabučicama za cocacolu. Ko da reklamiraju odjel za patologiju. Ne vjerujem im ništa.
    Pogotovo me živciraju raznorazne nagradne igre sa sms-ovima.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne veseli me knjiznica, ni najmanje. Volim kupovati knjige i slagati ih na police nakon citanja. Nekad citam dva, a i vise puta. Posudjujem na zahtjev. Prasinu brisem.

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa

Jeste li vi cure čule da postoje knjižnice? Dođeš tamo, učlaniš se i za 160 kn godišnje čitaš knjiga koliko god hoćeš ( i časopisa i CD-ova).
    Ja s klincima odem u knjižnicu, uzmem knjige za sebe, klinci si odaberu slikovnice i pročitamo i pregledamo kaj nam se sviđa bez da smo to kupili.

Meni nije nikakav gušt posjedovati knjige, volim ih samo čitati, a što će mi kad ih pročitam da mi skupljaju prašinu? Zapravo mi nije jasno zašto baš sve što nam zatreba moramo posjedovati i kupiti, zar se baš ništa ne može posuditi, napraviti?

Meni knjige ne skupljaju prašinu. Pogledam ih više od jednom i služim se njima.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Otkad sam pročitala koliko ljudi čita knjige na wc-u, izbjegavam knjižnicu. Kaj bi tek bilo da sam gadljiva

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Meni knjige ne skupljaju prašinu. Pogledam ih više od jednom i služim se njima.
    i meni. moja djeca čitaju slikovnice iz mog djetinjstva, T čita knjige koje sam ja čitala u njegovoj dobi, nebrojena količina enciklopedija je skoro pa stalno u optjecaju. imam hrpu knjiga iz kojih sam se spremala za faks, uglavnom lijepa književnost i po defaultu obavezna lektira viših razreda osnovne i čitave srednje škole. mojea djeca nikad se ne neć moć izvlačit da nisu pročitali lektiru jer nema knjige za posudit.

jedna od najvažnijihstvari koje im trubim kada govorimo o odnosu prema stvarima je da su kniige blago

jedino što mrzim su self-help knjige tako da niš od ovog "živjeti jednostavno" kod mene.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

sorry, pišem dok jedem

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

auuu knjige. da, to mi STVARNO treba.

prošlo ljeto sam 750kn ostavila u profilu tri dana prije mora.
    i nosila na ljetovanje više knjiga nego torbica i sandala zajedno

volim črčkati po knjigama, pisati komentare, podvlačiti.
    volim miris nove knjige, i kad znam da je mojaa.

cvjetkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Knjige su mi nasušna potreba. Evo, već se brusim na Čovjeka bez osobina. Mislim da to nije bacanje novca. Knjiga ti uvijek može zatrebati,uvijek možeš saznati nešto novo...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedino što mrzim su self-help knjige tako da niš od ovog "živjeti jednostavno" kod mene.
    ja sam ovu knjigu shvatila ne kao "self-help" - već kao čitanje tuđih ideja koje mogu primijeniti na sebe. definitivno ne bih napravila to što je autorica napravila - no ono što mi je bilo zanimljivo - bilo je "ne" koje se nisam usudila reći za neke stvari / događaje. a sad mogu

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kljucic draga moja...

dobro je stediti i ne kupovati nepotrebne gluposti ali ti mozda malo pretjerujes....
    ...otic na izlet a ne priustiti si usput sok....
    ...otic u mjesecni shoping ali ne uzeti si koju cokoladu ili bilo sta drugo po tvome ukusu...hm,hm...
    ...evo dragi ti je kupio cokoladu sigurno da te razveseli ali ja sam uvjerena da si ti SIGURNO za tu cokoladu njemu prigovorila..
    jel tako???

draga moja PONAVLJAM dobro je stediti ali opusti se i priusti si barem jednom mjesecno nesto sto volis...

evo mi npr.financijski smo si onak ni dobro ni lose ali si priustimo bar jednom mjesecno cevapcice ili pizzu...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

jao,jao,jao...

neznam po koji put mi se desilo da samo procitam prvu stranu napisem post posaljem i shvatim da nisam jos ostalih par....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja sam ovu knjigu shvatila ne kao "self-help" - već kao čitanje tuđih ideja koje mogu primijeniti na sebe. definitivno ne bih napravila to što je autorica napravila - no ono što mi je bilo zanimljivo - bilo je "ne" koje se nisam usudila reći za neke stvari / događaje. a sad mogu
    Potpis!

Nije da mi stvarno treba primjerak te knjige (i nemam je, knjižnica mi je na 100 m od kuće ) ali mi se dopala... baš iz istih razloga! A isto tako kao i autorica knjige, trudim se kontrolirati nagon za kupovinom, jer mnoge stvari mi STVARNO ne trebaju... pa čak ni knjige! BIlo mi je teško riješiti se nekih, ali kad su djeca krenula u školu, bili smo prisiljeni napraviti im mjesta, pa su mnoge knjige otišle u dobre ruke, između ostalog baš u našu knjižnicu, debelo prije nego mi je knjiga uopće i pala šaka. Doživjeh je kao potvrdu ispravnosti mnogih svojih stavova.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •