-
Odličan a jednostavan kolač s višnjama
SASTOJCI:
Jaja – tri komada
Jogurta – tri komada
Šećera – cca jedna i pol čaša
Griza – cca jedna i pol čaša
Ulje – jedna čaša (ziher samo jedna)
Prašak za pecivo – pola
Vanilin šećer – dva komada
Višnje – prema želji (jedna tegla kompota minimalno, ali bolje dvije i to one bez koštica)
Kore za štrudle (preporučam Tena)
MUćKANJE I ROLANJE:
Odvojiš bijeli dio od žutog u jaja i mućkaš snijeg od bijelog, a od žutog napraviš žutu smućkanu smjesu u koju dodaš šećer i vanilin šećer i još mućkaš (miksaš). To ti je što se jaja tiče. U tu žutu smjesu dodaješ jogurt, griz i prašak za pecivo, snijeg od bjelanjaka i na kraju polagano dodaješ ulje. Taj dio gotov.
Uzmeš kore, pa slažeš ovako: prva kora, smućkana smjesa, druga kora, smućkana smjesa, višnje, treća kora, smućkana smjesa, višnje i ROLAJ! Sve ponoviti tri puta! Stavi u tepsiju koju podmažeš nečim masnim i jestivim i ostavi malo žute smućkane smjese da preliješ štrudle odozgo. PECI!
Dobar tek!!!
-
Probat ćemo! Zvuči MLJAC!
-
Za one malo manje vrijedne i za na brzaka evo jedan još jednostavniji:
2 cijela jaja
12 žlica šećera
12 žlica ulja
12 žlica mlijeka
16 žlica brašna
1 prašak za pecivo
Sve smiksati, izliti u namašten i pobrašnjen lim ( ovo je mjera za klasičnu tepsiju) i pobacati svuda ravnomjerno očišćeno ili nasjeckano voće ( višnje, trešnje, marelice, šljive - čega već ima ). Ispeći i pojesti.
Ako imate veliku familiju, duplu smjesu izliti u veliku tepsiju ( onu crnu, širine pećnice).
-
Probala ovaj na 12 - stvarno jednostavno i fino, naročito drugi dan kad voće pusti sok. Prvi dan mi malo fali okus putra i jaja. Ja sam radila sa šljivama (očistila, narezala i posula šećerom i cimetom).
-
-
1. Na koliko peći?
2. Može li bez rolanja,da se slažu kore jedna na drugu?
-
ovaj recept je valjda nas pet stavilo,samo pod drugim imenom
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma