-
Nonina maneštra
Evo i mog malog doprinosa...
Ovaj recept nije ništa revolucionarno, ali je jako fino i zdravo, a možda vam ne bi palo na pamet!
Dakle, sastojci:
1 veći luk
češnjaka po želji (ja koristim onaj u mlinčiću, pa ravnomjerno smeljem po luku)
mladog graha odoka (a dobar je i stari ako nema mladog)
1 mala konzerva kukuruza šećerca (150 g)
pola male konzerve pelata (one od 400 g)
1 zelenje za juhu
1 veća tikvica
1 krumpir
3, 4 suha rebra (ili kost od pršuta za pravi istarski štih)
Na maslinovom ulju dinstati luk i češnjak. Staviti suha rebra, dinstati recimo 10ak minuta, zatim dodati pelate, grah i kukuruz. Za to vrijeme nasjeckati peršin i kelj iz zelenja i narezati krumpir na kockice, ubaciti među ostalo, te dok se kuha, izravno u lonac krupno naribati mrkvu, korijen peršina i celera i tikvicu. Dodati vode po želji (ja volim kad je gušće), posoliti (ne previše, rebra su već slana
), popapriti i kuhati oko sat vremena. To je to!
Mi danas to ručali, mljac, može se jesti do mile volje jer je lagano.
Uživajte
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma