Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 157

Tema: koji deo, stick, roll-on?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno koji deo, stick, roll-on?

već dugo imam problema sa žlijezdama pod pazuhom. na dezodoranse ne smijem ni pomisliti, dugo sam koristila nivein roll-on, ali i on mi je počeo stvarati probleme pa sam u zadnje dvije godine prešla isključivo na vichy-ev anti-transpirant i bilo je sve ok.
    zadnjih nekoliko dana primjećujem da mi ni on više ne odgovara, s obje strane pod pazuhom mi je bolno, nelagodno i peckavo i čini mi se da s lijeve strane opet osjećam jednu žlijezdu.
    postoji li nekakav preparat koji mi može pomoći, nešto prirodno?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je pomoglo - apsolutno nista, dakle samo cisti pazusi kad god sam tako mogla izdrzati.

Zatim sam presla na Uriage Deodorant Tri-Actif i... dvije godine kasnije, jos uvijek imam zdrave pazuhe, a nisam paranoicna da cu se usmrditi. Savjetovala mi ga je teta iz apoteke koja me jos nikad nije zeznula savjetom.

Inace mi nitko nije znao pomoci - toliko sam odreagirala na sva ostala s*** da sam pocela uzgajati gnojne pristeve. I to ne direktno pod pazuhom, jer se tamo sve zacepilo, vec su se poceli spustati dolje prema bedrima. Katastrofa.

Al sad je sve pet!

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa znam da postoji onaj neki kamen ( kristal ) nemogu se sad sjetiti kako se zove, mislim po nekom doktoru. Moj tata ga je upotrebljavao- samo ga namočiš s vodom i prođeš ispod pazuha ( može i za noge smrdljivice 8) , prištiće i sl. )

Sjetiću se kako se zove pa ti javim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni protiv "mirisa" jedino pomazu dezici na koje tijelo reagira povecanjem tih pazusnih zlijezda, osipom i ostalim sr...... Nievein mi je bio posebno koma po tom pitanju. Probala sam sve iz Baleinog arsenala, od kamena pa do onih dezica bez al. kloroh. i rezultat je bezvezan. Nemam reakcije, ali kad se imalo uznojim, ko da ni nemam dezic. Tako da vise nemam pojma sto kupiti.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa
    Pa znam da postoji onaj neki kamen ( kristal ) nemogu se sad sjetiti kako se zove, mislim po nekom doktoru. Moj tata ga je upotrebljavao- samo ga namočiš s vodom i prođeš ispod pazuha ( može i za noge smrdljivice 8) , prištiće i sl. )

Sjetiću se kako se zove pa ti javim.
    ima u DMu - Balea Kristalni kamen - izgleda kao roll on (oko 19 kn)

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Uriage Deodorant Tri-Actif i... dvije godine kasnije, jos uvijek imam zdrave pazuhe, a nisam paranoicna da cu se usmrditi.
    gdje ga ima za kupiti? ljekarna vulagaris?

a kupit ću si i taj kristalni kamen pa onda kombiniranje.

zorana meni za znojenje, tj. smrad od znojenja pomaže mala kremica od vichy-a "traitement anti-transpirant". navodno kad s njom namažeš sedam dana nema smrada od znoja, naravno da nema veze s istinom, ali stvarno pomaže na dnevnoj bazi.
    inače mi znoj ne smrdi nešto užasno, osim kad krene faza s tim žlijezdama, onda je koma. kad sam u nekoj normalnoj fazi dovoljno je samo malo stikića i sve ok.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Glasam za kristalni kamen. Nije "kemija", ne djeluje na žlijezde, trajeeeeee (doslovno ne možeš primijetiti da se troši), ok je i za mlade...Ja imam Kal-ov. CCa 80 kn, imam ga već mjesecima, a izgleda kao da je tek kupljen. Opereš ispod pazuha, ostaviš malo mokro, protrljaš kamenom, pustiš da se osuši i to je to. Ima u ljekarnama.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Glasam za kristalni kamen. Nije "kemija", ne djeluje na žlijezde, trajeeeeee (doslovno ne možeš primijetiti da se troši), ok je i za mlade...Ja imam Kal-ov. CCa 80 kn, imam ga već mjesecima, a izgleda kao da je tek kupljen. Opereš ispod pazuha, ostaviš malo mokro, protrljaš kamenom, pustiš da se osuši i to je to. Ima u ljekarnama.
    e tebe sam čekala, znam da si jednom pisala da koristiš nešto, a nisam se mogla sjetit što.
    80 kn plaćam i ovaj roll-on od vichy-a, a traje možda mjesec i pol.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kao i mim i ja glasam za kamen!

Moj je tata kupovao taj neki skuplji u ljekarni, a ja trošim DM-ov, jeftiniji je i prezadovoljna sam njime.
    Kupila sam ga za probu jer nisam vjerovala tako niskoj cijeni, ali još uvijek služi svrsi.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj the enchantress prvotno napisa
    Kao i mim i ja glasam za kamen!

Moj je tata kupovao taj neki skuplji u ljekarni, a ja trošim DM-ov, jeftiniji je i prezadovoljna sam njime.
    Kupila sam ga za probu jer nisam vjerovala tako niskoj cijeni, ali još uvijek služi svrsi.
    i ja sam imala onaj iz apoteke, ali nema potrebe, jer mi je i ovaj iz DMa super

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesam li ja jedina kojoj je taj kamen nakon nekog vremena imao ruzan miris? Prala sam ga redovno i prije i poslije koristenja, medjutim, nije pomoglo.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Citiraj mim prvotno napisa
    e tebe sam čekala, znam da si jednom pisala da koristiš nešto, a nisam se mogla sjetit što.
    80 kn plaćam i ovaj roll-on od vichy-a, a traje možda mjesec i pol.
    Nemam pojma kad sam ga točno kupila, ali sigurno ga imam već barem 3 mjeseca. Uopće se ne vidi da je korišten, a i M. ga koristi svakodnevno. Meni je Kal garancija da je zaista prirodni kristalni kamen jer oni inače rade dodatke prehrani pa su mi kao brand draži od proizvođača kozmetike.

I uz njega zaista možeš koristiti parfem koji želiš jer je bez mirisa.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    jesam li ja jedina kojoj je taj kamen nakon nekog vremena imao ruzan miris? Prala sam ga redovno i prije i poslije koristenja, medjutim, nije pomoglo.
    Vjerovatno
    Ja imam Balein i ne smrdi. Nije mi tako super kao ovi mirišljavi stikovi, ali mogu proći i sa ovim... jednostavno, ne mirišem, ali ni ne smrdim (veći dio dana... hoću reći da nekad mi ne izdrži baš najbolje, ali mislim da ima više do majice koju nosim)

I da... dajte mi recite šta je taj famozni kamen ustvari?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa meni kod B. dezica i jeste problem to "veci dio dana"....MIslim da do ranih popodnevnih sati ne smrdim i bez pomagala.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa meni kod B. dezica i jeste problem to "veci dio dana"....MIslim da do ranih popodnevnih sati ne smrdim i bez pomagala.
    Pa ja mogu i ujutro - zavisi šta radim...iako i ako se k'o konj oznojim ne smrdim, nego kada me oblije znoj onaj nervozni ili radim nešto, a nervozna sam.

E sad, kažem... nekad mi ne izdrži, ali stvarno to mislim da je do majice, jer ih ne mogu nekad ni oprati, a mislim da je to zbog nakupljanja stikova i to nikako oprati + boja majice i kvaliteta utječe...a tebe sam vidjela na "smrdljivom vešu nakon pranja", pa ćeš znati o čemu pričam

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I da, zaboravih reći, inače korstim taj stik, nekada ništa, jer zaboravim, ali nekad stavim od dove-a stik i eto...nije da mi je drago, ali mirišem da me glava zaboli od mirisa...

I da još jednom priupitam - šta je taj stik ustvari, tj. kristal?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da li taj kristal ostavlja tragove na majci, jel se od njega uopće znoji ili?

Jer svi ti perspiranti ostavljaju i dodatne bijele flekove na majci koji se s ničim ne mogu oprati :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kristal ne ostavlja tragove, znojiš se, ali znoj ne smrdi

ja ga koristim sedam ili osam godina

napomena - stavlja se na mokru kožu (ili njega namočiš) i malo pričekaš da se posuši koža (ili potapkaš s ručnikom)

nema nikakav miris, baš nikakav

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo našla sam ti neki link, ja nisam probala tu kozmetiku, ali možda se možeš raspitati, ili je netko od cura koristio.

Dakle,http://www.makronova.com/fullpage.as...ID=78&cmsID=36

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, moze biti da je i do majice. Iako, otkako sam u klubu omeksivacica vesa, ne smrdi mi vise tamna roba.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

dokman se zvao ! Meni je super djelovao, a nedavno sam probala i dm-ov i ništa .
    Moja teta godinama koristi sodu bikarbonu- razmućka u malo vode i to maže na pazuha, ja sam probala i radi ali nekako mi se čini da će mi "pojesti" kožu (a kao razni dezodoranti neće ).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Upravo taj Urtekram-ov koristim, moje je od ruže i oduševljena sam s njim i preporučujem!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E vako.....upravo gledam rezultate testiranja nekih dezica na gr. peace stranici. I po onom sto vidim izgleda da je bolji npr. Rexona active cotton dry (ili tako nesto) dezic (roll on i krema) nego Balein kristalni kamen. :? Kako to, pojma nemam. I neki Rexona reserve sensitive skin. Dakle, zasto kristal ne valja, a ova kombinacija kemikalija je ok?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A testiraju što?

Ja koristim Fenjal, meni je ok. Ne znojim se gotovo uopće, no ipak se moram malko namazat s nečim.
    Mislim da taj Fenjal nije onaj antiperspirant.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa izgleda da je kr. kamen lose ocijenjen zbog nekih drugih ekoloskih aspekata, ne zbog sastava. Sam sastav mu ima dobru ocjenu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

onda nema druge nego u smrdljivice...

meni ne bi smetalo oniu hladniju polovicu godine, ali ja se ljeti znojim malao i ljuto :/

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure hvala na savjetima, danas idem u šoping, odlučila sam se za dvije stvari.
    nadam se da će nešto pomoći.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa
    kristal ne ostavlja tragove, znojiš se, ali znoj ne smrdi
    Meni je ovo bila njvažnija stavka kod biranja čime ću se mazati. Znojenje je normalan proces i tijelu potreban pa mi se zaustavljanje i spriječavanje istog baš i ne sviđa jer ne znam dugoročne posljedice.

A zašto Rexona kotira bolje od DM-ovog kamena - čudno! Ako netko sazna neka javi.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mašenka prvotno napisa
    dokman se zvao !
    Hvala ti mašenka ubila se razmišljajući

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj je problem upravo i nastao zbog neznojenja, odnosno antiperspiranata koji su mi zacepili zlijezde. Zbog toga sam dobila cireve po trupu, a trebalo mi je skoro godinu dana da se tijelo oporavi. Sad se opet normalno znojim. I hvalim Uriage jer mi to dozvoljava.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj ana0206 prvotno napisa
    Upravo taj Urtekram-ov koristim, moje je od ruže i oduševljena sam s njim i preporučujem!
    od nedavno koristim Urtekram od lime-a i genijalan je!

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

gdje ga kupuješ?

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Moj je problem upravo i nastao zbog neznojenja, odnosno antiperspiranata koji su mi zacepili zlijezde. Zbog toga sam dobila cireve po trupu, a trebalo mi je skoro godinu dana da se tijelo oporavi.
    :shock: :shock: :shock:

Ok, sada barem znam da sam na dobrom putu. Ovo je prestrašno što ti se dogodilo!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

samo mi nije jasno kako taj kristal djeluje? kristal koje spoja? šta je to?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj japanka prvotno napisa
    gdje ga kupuješ?
    U Bio&bio trgovinama!

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni svi ti kameni sami po sebi smrde po znoju! :/

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja koristim Fa pink paradise-roll on, samo zato jer jedini nije antiperspirant.
    Poznato je da je zbog antiperspiranta u dezićima povećan broj carcinomnih oboljenja na limfnim žljezdama, i u nekom postotku odnosi se navodno i na rak dojke, pa no thanks any more.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj tinaka prvotno napisa
    ali kamen nema ama baš nikakav miris. ne znam jesi li pomirisala novi, tek otvoren ili nečiji korišten :/

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

meni je najbolji nivein roll-on,on mi jedini drži da mi ne probije smrad,
    probala sam u seba-medov roll-on pa on drži 10 min :/ i već se osijetim ali zato on nema groznih sastojaka koji su štetni za zdravlje,priznajem da se malo jače znojim što me ne smeta samo da ne smrdim ,i ponekad mi se zna napraviti kvržica ispod pazuha,koja jako boli ,ali drugi dan prođe
    razmišljam da probam iz bio&bio koji dezić,neznam dali ću opet baciti novac :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni više nivea ne djeluje kao nekad :?
    pa sam uzela DM-ov "kristalni kamen" i Lidera kremu

iako me beskrajno nervira da taj "kristalni kamen" nema deklariran sastav. Netko je tu na forumu napisao da je to zapravo alaun, nešto-aluminij-nešto-sulfat (ne da mi se tražiti). Kao nije kemija nego čista priroda

jel koristi netko Lideru? kako je s flekama na robi?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

isprika DM-u

ipak piše sastav "kristala"
    Ammonium alum.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lambi prvotno napisa
    i ponekad mi se zna napraviti kvržica ispod pazuha,koja jako boli ,ali drugi dan prođe
    tako je i meni bilo u početku, ali sad sam došla do toga da luđački boli i svaki puta je sve više žlijezda upaljeno, ne mogu se ni obrijat dok mi se to malo ne smiri. reagiraj na vrijeme.

mim ne mogu naći kal-ov kristal, bila sam u pet ljekarni.
    doduše u običnim, ne u biljnim ljekarnama, možda je u tome kvaka
    :/

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa
    Citiraj tinaka prvotno napisa
    ali kamen nema ama baš nikakav miris. ne znam jesi li pomirisala novi, tek otvoren ili nečiji korišten :/
    Kupila sam ga upravo zbog toga jer je pisalo da nema mirisa i sl., a isprobala i pomirisala doma. Jednostavno, taj njegov 'nemiris' mi ne paše.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    isprika DM-u

ipak piše sastav "kristala"
    Ammonium alum.
    dakle: ima aluminija?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je valjda onaj dio u kojem mene nitko nije skuzio. Ok, nisam snjofala novi kamen pa ne znam je li mu miris takav dok je nov. (mogla bih sutra u ducanu provjeriti) Medjutim, svaki koristeni kamen mi je definitivno smrdio po znoju, i moj i muzev i sestrin i ciji sam vec sve snjofala u nadi da cu skuziti u cemu je problem.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Citiraj Lambi prvotno napisa
    i ponekad mi se zna napraviti kvržica ispod pazuha,koja jako boli ,ali drugi dan prođe
    tako je i meni bilo u početku, ali sad sam došla do toga da luđački boli i svaki puta je sve više žlijezda upaljeno, ne mogu se ni obrijat dok mi se to malo ne smiri. reagiraj na vrijeme.
    Bilo je i meni tako u pocetku, ali nisam bas pretjerano reagirala jer mi alternative bas i nisu padale na pamet, ili nisu djelovale (kamen, npr). Kad su se pojavili i cirevi, bacila sam se u detaljniju potragu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MGrubi, da, ima aluminija.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To je valjda onaj dio u kojem mene nitko nije skuzio. Ok, nisam snjofala novi kamen pa ne znam je li mu miris takav dok je nov. (mogla bih sutra u ducanu provjeriti) Medjutim, svaki koristeni kamen mi je definitivno smrdio po znoju, i moj i muzev i sestrin i ciji sam vec sve snjofala u nadi da cu skuziti u cemu je problem.
    a jel' ti, muž i sestra pazuha perete s gelom za tuširanje ili običnim sapunom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja i muz uglavnom koristimo onaj babylove gel za tusiranje. Za sestru, ne znam. Pretpostavljam da koristi neki gel.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Za pazuh koristim Bionsen iz DM-a. Kupiš praznu bočicu s kristalićima u njoj, napuniš vodom (vulgaris) i prskaš.

Nema mirisa, normalno se znojiš, samo što ne smrdi ništa.

Nakon što se potroši, može se puniti još 4 puta.
    Ponekad se hoće pumpica zaštopati sa kristalićima soli, ali tada samo odvrneš i ispereš u toploj vodi i šibaš dalje.

Nema freona, nema alkohola... mene je oduševilo, a i mogu kombinirati sa svim parfemima (ne volim kad mi sem irisi miješaju).

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •