Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 157

Tema: koji deo, stick, roll-on?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

postoji li nešto protiv znojenja (ne znam je li baš zdravo? ), na poslu nosim bijelu košulju i to je katastrofa, sve što sam probala (suhi, mokri, sprejevi) ne pomaže; što da dam kćeri od 13 god, do sada je koristila onaj obični Fa bez alkohola, za mlade, ali ste me isprepadale, ipak je predugo razdoblje korištenja ispred nje

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj Ailish prvotno napisa
    isprika DM-u

ipak piše sastav "kristala"
    Ammonium alum.
    dakle: ima aluminija?
    Evo baš gledam etiketu na kojoj piše: No harmful aluminums.

Inače, mislim da uvijek treba prvo provjeriti da se ne brza sa zaključcima :
    Evo što sam našla za alluminum allum:

One of the main organic ingredients in natural deodorants is ammonium alum. Alum has been used in China and Egypt for over two thousand years. Production began in England in the seventeenth century.

Because alum is a compound found in nature we ingest between 20 to 60 milligrams of alum per day through the water we drink, the foods we eat and the air we breathe. In its natural form, alum is the third most abundant element in nature, after oxygen and silicon.

It has been part of our environment since the beginning of time and is one of the basic building blocks of our universe. It makes up almost 8% of the earth’s crust, surpassed in quantity only by oxygen at 47% and silicon at 28%. It is found in soil and clays that only produce metallic aluminum products when processed.

Even so, the alunite molecules are too large for the body to absorb physically. This is confirmed by the fact that alum weighs over 36 times as much as water and it is impossible through natural means to get water to permeate the skin.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aluminija ima, to nije teško provjeriti

je li harmful ili nije ne znam

a otkuda je taj citat?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaze google - s ove stranice.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pardon, i ove.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Kaze google - s ove stranice.
    Da, s ove feminističke gdje žena hrabro i svojevoljno testita prirodne dezodoranse
    Na kraju članka piše:
    In my original article I used the word organic to describe ammonium alum. I tend to use the word organic to describe anything that is natural as I think of the earth as a living organism. However, it has been drawn to my attention that this is inaccurate as the strict definition of organic means of, relating to or derived from living matter. The Green People website has a more detailed explanation of the quantity of aluminium in crystal deodorants. Thanks to the reader who brought this to my attention.
    Dala je i link zelenih, ali ne nalazi mi stranicu, i ovaj link, ako vam se ne da klikati citiram:

NATURAL MINERAL'S
    DEODORANTS
    CONTACT
    SILESIA GROUP INC. , P.O. BOX 15823, CLEARWATER, FL 33763, USA
    http://www.biznet1.com/deodorant/index.htm
    --------------------------------------------------------------------------------
    THE HISTORY OF ALUM
    It is believed that the first recorded use of alum was in ancient China and Egypt for its odor reducing effects.
    Approximately 100 A.C. is when the Roman historian Plinus documented the manufacturing of ALUMEN ROMANUM through the repeated dissolving of alum slates in water. The resulting large crystals were mainly used to relieve internal inflammations.
    In the 8th century, the first standardized production of alum through multiple crystallization took place in what is believed to be Mesopotamia. These high quality crystals were called afumen de rocca.
    In 1248 A. a large alum factory was built in Naples. There the production of a high grade crystal was used for medicinal purposes1 while an industrial grade alum was used for tanning leather and what is believed to b one of the first commercial producers of paper. In the 15th century, Bartholomew Perdix recorded the existence of an alum factory on the island of lschia.
    Giovanni de Castro founded the famous alum factory of the Vatican in 1458. This gave the Pope the monopoly on alum which was enjoyed until the 16th century when a large number of alum factories existec in Germany.
    In the 17th century, alum production began in England.
    In 1777, French chemist A.L. LavoisiE gave the first correct chemical description of Kali-Alum, which is still produced in Europe and used primari for industrial purposes. With a long history and a variety of uses, ALUM has remained a vital part of industry and health care but we has perfected the production of an all natural crystal of potassium alum that is 100% effective, economical and safe to use on our bodies.
    Doctors from revered medical facilities such as the MAYO CLINIC have recommended crystals for their patients with dermatitis and the
    WALTER REED MEDICAL CENTER recommends THAI deodorant stone and mist for patients who are p0 operative cancer patients receiving radiation treatment. All are examples of 21st century medicine using af ancient, safe and pure form of protection. We now know that we have a lot to thank history for teaching us.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

wikipedia kaže
    Ammonium alum (NH4Al(SO4)2·12H2O)
    možda moje znanje kemije nije osobito, ali ja tu vidim aluminij

naravno da proizvođači pokušavaju prikazati da je to nešto važnije od C vitamina za naš organizam, ali volim vidjeti i koji drugi izvor

Iako i ovaj članak iz wikipedie ima disclaimer da nije potpuno objektivan, ne vjerujem da su baš fulali formulu. Uostalom lako se izgoogla još stranica koje kažu isto

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sorry na kirvom kvotanju, htjela sam stisnuti URL gumbić zapravo

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I samo da pojasnim, na kraju sam i ja kupila taj kristal i vjerujem da je OK za korištenje, samo ne volim to zamagljivanje - te prirodno, te organski, te udišemo ga i gutamo svakodnevno, te ima ga u zemljinoj kori... a neće ti reći od čega se sastoji.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kupila sam kristalni kamen u spreju "spray mist", nisam našla kal-ov.
    piše na njemu da sadrži prirodne mineralne soli, ne sadrži štetni aluminij, kemikalije i parfema te da je sto posto prirodan.
    baš me zanimaju rezultati.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

samo ne volim to zamagljivanje - te prirodno, te organski, te udišemo ga i gutamo svakodnevno, te ima ga u zemljinoj kori... a neće ti reći od čega se sastoji.
    zato nisam kupila taj kristal

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa u principu piše.
    contains: purified water, natural mineral salts.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Natural mineral salts ne znači skoro pa ništa. "Sol" može biti bilo šta od kuhinjske soli do raznih otrova. "Prirodan" = "nalazi se u prirodi" nije dokaz ni da je korisno ni da je bezopasno - soli žive, olova itd se isto nalaze u prirodi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da ne idem sad u raščlanjivanje onog gore teksta koji je očito pun proturječja i tendenciozan

koristi riječ "organski" u nekom svom značenju, alum je prvo spoj a u sljedećoj rečenici element itd

on topic, Lidera mi traje 3-4 dana, za sada nije loše

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    samo ne volim to zamagljivanje - te prirodno, te organski, te udišemo ga i gutamo svakodnevno, te ima ga u zemljinoj kori... a neće ti reći od čega se sastoji.
    zato nisam kupila taj kristal
    ni ja ga najradije ne bih kupila

ali

to je jedini, jedini, jedini odsmrđivač pazuha od kojeg ja ispod pazuha ne dobijem rane, kojeg s kože mogu oprati i od kojeg mogu oprati robu

pa možda nije toliko strašan

a da na deklaracijama piše što piše - to vrijedi za svaki proizvod. što na deterđentu za robu znači - bez dodatnih konzervansa - da ih nema uopće ili da nema još nekih nadodanih uz te standardne etc.

:/

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je li itko probao taj jedan jedini deodorant koji proizvodi Uriage?

Toliko ga hvalim da ce ispasti da ga doma punim u kadi, ili sto vec, ali meni je stvarno odlican. Vec sam spomenula stanje 'prije' i 'poslije' otkrica.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam u Bio&Bio kupila od Dr. Hauschka roll on i preporodila se! :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A sta pise na njemu?
    Ja sam neki dan opet uzela kristal i za sada sam zadovoljna. Tu i tamo se uznojim, mirisa nikakvih nema i vecer docekam neusmrdjena. U biti, vec sam bila i zaboravila kako je to uznojiti se ispod pazuha.
    Skuzila sam i otkud je dolazio smrad kristala. PReksinoc sam ga nakon koristenja oprala vodom, posusila rucnikom i pomirisala....smrad znoja. :? Probam opet, opet ista stvar. Onda se dosjetim da bi moglo imati neke veze s rucnikom (iako ne znam kakve, rucnik ne smrdi ), opet ga operem, obrisem obicnom papirnatom maramicom i sve ok, nikakav miris se nije na njemu zadrzao. :?
    Ako netko ima logicno objasnjenje, cekam.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja u Bio&Bio, Weledin dezodorans od kadulje.

On je čak i unisex; rekoše mi da ga više kupuju muškarci, ali kako ne volim slatkaste mirise, meni paše.

I da, ne "drži" cijeli dan kao ovi "umjetni" - morate obnoviti šprickanje 1-2 tijekom dana.

Imam još jedan jako dobar ( za one koji vole ne-slatkaste mirise), proizvodi se u malim količinama pa ako nekog zanima, može na pp!

(Ne, ne proizvodim ga ja!)

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

On je čak i unisex; rekoše mi da ga više kupuju muškarci, ali kako ne volim slatkaste mirise, meni paše.

I da, ne "drži" cijeli dan kao ovi "umjetni" - morate obnoviti šprickanje 1-2 tijekom dana.

Imam još jedan jako dobar ( za one koji vole ne-slatkaste mirise), proizvodi se u malim količinama pa ako nekog zanima, može na pp!

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kupila sam Uriage Deodorant i prezadovoljna sam njime. Pravo otkriće - nježan, a djelotvoran! Zahvaljujem na preporuci. Kae

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lovorka prvotno napisa
    Kupila sam Uriage Deodorant i prezadovoljna sam njime. Pravo otkriće - nježan, a djelotvoran! Zahvaljujem na preporuci. Kae
    Bas mi je drago da ti odgovara!

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

DM-alverde,limeta-žalfija.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Potpisujem za Uriage i Weledu!

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A ja se klanjam DM alverde calendula, dakle od nevena-divan miris po bilju, sam miris te osvježi, a učinkovit!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zadovoljna sam tekućim kristalnim kamenom, najbolje što sam do sada probala, ali moram priznati da negdje u dubini ispod lijevog pazuha još uvijek osjećam nekakvu žlijezdu.
    ne znam jel se to još nije povuklo ili i dalje reagiram :/

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja uzela roll on Vanilla by Bettina Barty i suuper je zasada :D

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    zadovoljna sam tekućim kristalnim kamenom, najbolje što sam do sada probala, ali moram priznati da negdje u dubini ispod lijevog pazuha još uvijek osjećam nekakvu žlijezdu.
    ne znam jel se to još nije povuklo ili i dalje reagiram :/
    Meni je trebalo oko godinu dana da se svi simptomi i slicni uzasi povuku. Sad je sve u najboljem redu oko godinu i pol.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tashunice, mozda padam s Marsa, ali da sam u slicnoj situaciji, smatrala bih nelosom ideju otici kod lijecnika i pogledati...
    Inace, ja sam neki dan uzela nekakav cd deo roll on. Sastav mu je nelos, mijenjali su ga tijekom par godina, izbacili problematicne sastojke, sad ima jako dobru ocjenu na eko testu, zadovoljna sam.
    Kamen sam, momentalno, stavila na cekanje jer me pocelo jako peci ispod ruku prilikom mazanja.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

DM-alverde calendula i DM spray alverde limeta i kadulja

hauschka probala ni prinedi ovom od DM-a

Logona spray nista posebno

Kristal, naporan za koriscenje, duvaj, susi, a nije mi tako dobar

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Tashunice, mozda padam s Marsa, ali da sam u slicnoj situaciji, smatrala bih nelosom ideju otici kod lijecnika i pogledati...
    ma spomenula sam ja to doktorici i vadila sam krv i sve pet.
    tijelo mi točno reagira na te kemikalije, čim prestanem koristiti bude ok.
    kako koristim ovaj kristalni kamen sve se povlači, samo još osjetim malo pod lijevim pazuhom. doduše danas više ništa ne osjećam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok.
    Frost, znaci dr. Hauschka deo nije vrijedan tog novca?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kombiniram alverde neven i lavera verbena/limeta.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa
    DM-alverde,limeta-žalfija.

Lasica, ima li tog Alverde, limeta-žalfija, u svakom Dm-u?

(Nisam ga vidjela, što nije čudno - kad idem s malenom, kupujemo stvari s popisa i to brzinski da preveniramo "ekcese" po dućkasu.)

U spreju je? Kako izgleda? Stoji kod onog Alverde roll-on od nevena?

I cure, sori na mom prijašnjem postu koji je "otišao" u 3 primjerka, nekaj sam zbrljala

Galija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pojede mi post Pa evo sve iz početka:

Potaknuta vašim postovima i ja sam s antiperspiranta prešla na Uriage i stvarno sam oduševljena.
    Već nakon 7 dana smanjila se oteklina ispod pazuha koja se pojavila prije 2 godine i nikako da se povuće. Bila sam i kod doktora, ali ovako jednostavnom rješenju mojeg problema nitko se nije dovinuo, pa čak ni ja sama.

S obzirom da se približava ljeto, interesira me, da li se koža na koju je nanesen Uriage može izlagati suncu?
    Pretpostavljam da može jer Uriage ne sadrži alkohol, ali bih rado čula mišljenje i/ili iskustvo vas koje duže upotrebljavate ovaj deo.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dakle, kristalni kamen je bio super dok nisu krenuli topliji dani, a onda fuuuuj, dva sata nakon tuširanja sam već lagano smrduckala.
    prešla sam na uriage i moram priznati da sam za sada zadovoljna.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E, sad, Uriage upotrebljavam sad vec skoro tri godine (ili dvije i pol?), ali ne znam bas za sunce jer mu se bas i ne izlazem. Naime, alergija na sunce mi je tolika da se uopce ne suncam i ne kupam, osim u sumrak. Ipak, deodorant redovno nosim preko ljeta, dok hodam po gradu itd. Dakle, vidjelo me sunce. I nikad se nista nije dogodilo. Prepresuper sam zadovoljna i bas mi je drago da i drugima odgovara!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja već godinama pokušavam koristiti preparate bez "aluminija". dakle, među inima probala: Sebamed i Avene...meni oni nažalost ne drže. posao mi je dosta dinamičan, nemam baš neke ludilo uvijete na poslu, pa je i održavanje higijene malo tricky.

danas sam kupila, citiram: Vichy 24Hr Deodorant Care Ultra Comfort No Marks (u dodatku: Aluminium salts-free). nadam se da će trajat barem 6 školskih sati.
    javim kad isprobam

meni je i kirurg preporučio da ne koristim antiperspirante, no ja već imam određenih problema...nije rekao da će mi to nešto silno pomoći, ali svakako bi moglo pogoršavati situaciju.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kristal iz DM-a; bacen novac! Barem meni! OK je ako se barem 3 puta podaperem i ponovno namazem s kristalom. Inace se do navecer usmrdim kao da nista nisam stavila.

Kolko novaca je taj Uriage? Kupovala sam neke njihove kremice pa su bile prilicno skupe...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uriage kosta 104 kune i nesto sitno lipa. Traje mi oko mjesec i pol do dva. Dobijes 30ml.

Galija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Platila sam ga 82,50 kn u bio&bio.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Galija prvotno napisa
    Platila sam ga 82,50 kn u bio&bio.
    Uhh. Otkad Bio&Bio ima Uriage? Da nisi mozda kupila Urtekram? (Ili kako se vec zove). Ovaj Uriage deodorant nije nikad bio manje od 95 kuna, barem otkako ga ja koristim.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bio&Bio ne drži Uriage, Urtekram imaju (i Hauschku i Weledu).

Koliko je Uriage "prirodan"? Ili sam trebala bez navodnika, da se ne naljutite jako

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa
    Bio&Bio ne drži Uriage, Urtekram imaju (i Hauschku i Weledu).

Koliko je Uriage "prirodan"? Ili sam trebala bez navodnika, da se ne naljutite jako
    S obzirom na probleme koje sam imala, a uz njega su nestali, i da je najneprirodniji, nakon sto sam ga nasla, ostala bih mu vjerna!

Nije mi trenutno pri ruci pa ti ne mogu prepisati sto se tocno u njemu nalazi (postoji mogucnost da sam to negdje na forumu vec napravila - sjecam se da sam ga i prije hvalila, mozda u ovom topicu, mozda u nekom drugom...).

Ovdje ima dosta informacija. U pravilu ne kupujem testirano na zivotinjama, pazim sto cu i kako cu staviti na sebe i u sebe, a s Uriageom sam stvarno zadovoljna bas ovakvim kakav je. Ne znam sto bi bilo da nema ovog deodoranta i njihove Tolederm kreme. Ne nalazim ga ni na jednoj listi prijatelja zivotinja. =/

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Prošlo ljeto sam imala Vichy kremu, pa kad mi je nje nestalo uzela Uriage, ali onu malu bočicu sa pumpicom. Nisam nešto oduševljena bila. Razmišljam dal da mu opet pružim šansu? Ima Uriage dezodorans u kremi?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nema. Imaju samo taj jedan jedini, Tri-Actif.

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

A taj sam onda imla. Sad pročačkala po tvom linku, da da, taj je bio u pitanju. ne znam je li to do mene, ali s njime sam se osjećala nekako vlažno pod rukama ( mislim koja formulacija).

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni ti je ta 'vlaga' bila pravo otkrivenje. Naime, s njim sam se ponovno pocela znojiti, sto je i bio problem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •