Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 68 od 68

Tema: Lista primalja koje asistiraju na porodu kod kuce

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dilala ti si iz Rijeke?

Žao mi je što ti rasplinjavam snove, ali nema šanse da to dođe bilo koja austrijska primalja. Predalek je put.

Možda se nešto promijeni kad budeš trudna...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    Molim te da mi daš par informacija:
    - kako prijaviš dijete i kako izbjeći moguće maltretiranje od strane zdravstva te soc.službe?
    - koliko se plaća toj primalji iz inozemstva?
    - kako izbjeći nakon što rodiš i sve prođe u redu i s tobom i bebom - da te hitnom po valjda preporuci zdravstva ne odvedu u bolnicu i zadrže i tebe i bebu na ispitivanju?
    Ne znam jesi li svjesna činjenice da tražiš podatke o nečemu što je kazeno djelo-pogotovo za primalju iz Austrije.
    Da ponovo ne citiram Zakon pročitaj već napisano.
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=77553

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nisam iz Rijeke, iz Zg sam. Kakvo kazneno djelo? Moje je pravo da rodim gdje hoću, kazneno djelo bi bilo da mi dođe primalja iz HR- i to bi njoj bilo kazneno djelo a ne meni, a zašto bi to bilo kazneno djelo za primalju iz Austrije i ako je zašto onda one dolaze kod nas obavljati porode?
    Mislim pa kaj mi mora muž biti liječnik da bih izvela takvo "čudo" - rodila doma, sad sam bijesna ne na vas nego na ovu jadnu državu i na to kako postupaju s trudnicama, OK - ima mnogo slučaja gdje bolnica pomogne no ja imam 2 poroda iza sebe i ako ova trudnoća bude savršena kao prve 2 zašto bi mi bio luksus roditi doma, vani je to normalno, ma sve već znate a ja sam baš naumila ostvarit svoje pravo. I nek mi ne pričaju da ugrožavam život djeteta, kad ga oni u bolnici ugroze a onda - eto, dešava se i nikom niš.
    Pitam se jednu stvar - u HR ima dosta Roma, tj.- Romkinja - poznato je da rađaju po 10 djece, gdje one rađaju? Znam - desi se da dođu u bolnicu no ruku na srce ja sam sigurna da ih 90% rađa doma.
    Ne znam, najrađe bi otišla u neko romsko naselje pa ispitala gdje one rađaju. Ako je tako da rađaju doma onda znači da je državu baš briga gdje te žene rađaju i što "ugrožavaju život svoje djece" a sa mog stajališta - one znači imaju tu slobodu a ja ne? Zato kaj je ona Romkinja?
    Hm...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

DiLala, opet vadiš kamen spoticanja

ajde pliz pročitaj topic koji je mim linkala

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

čitala čitala, sve pročitala, baš se načitala......
    nemam kaj reći, nadam se da će se zakon promijeniti i da će žena imati pravo roditi kako ona to želi bez stresa i torture, ja još ni nisam trudna (bit ću nadam se) no borit ću se i pokušat sve što je u mojim moćima i što je dobro za mene i bebu - da ostvarim to pravo koje još nije pravo.
    Neću ići ugrožavat ni sebe ni dijete...... nije to odluka preko noći niti će biti odluka preko noći i nema veze sa Rodom (to naglašavam jer mi ni nije želja da bilo koji liječnik za moje želje "okrivljuje" Rodu), ta je želja, ideja, potreba - u meni i iz sebe sam je izvukla.....
    vidjet ćemo što će biti, no Zakon se MORA promijeniti jer ovako....... sramota.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a kako se zakoni trenutno mjenjau u ovoj drzavi , mislim da ce to jos neko vrijeme bit san vecine trudnica.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

san koji će se pretvoriti u stvarnost. MORA, mora i druga strana znat da žene to žele i mogu, malo ih pritiskati i rodit će se i taj zakon u "porođajnim mukama".... da

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam kako sam ja zapamtila da si iz Rijeke, sorry.
    Ovako imaš priliku da ostvariš svoj san.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Fidji imaš pp.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Ne znam kako sam ja zapamtila da si iz Rijeke, sorry.
    Ovako imaš priliku da ostvariš svoj san.
    Da li se meni samo čini, ili je ti kao moderatorica navodiš na porod sa austrijskom primaljom?

Koliko se ja sjećam, rekla si da to nikada ne činiš, te da izričito ne daješ podatke o ilegalnim primaljama na pp...

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ne mora mene niko na niš navoditi, ja ću svoj naum ostvariti ako to zaista želim, nit ne smatram da me itko navodi.... sigurno ne.
    Kad ostanem trudna bude li trudnoća uredna vrlo vjerovatno ću roditi u svom dvorcu.
    Mislim da svaka žena koja se na to odluči - vrlo dobro promisli i zna što može očekivati od doma a što od bolnice, to nisu odluke od preko noći ni od preko RODE, to su odluke iz dubine ženine svijesti o sebi samoj.
    Ja svojom odlukom isto tak nikog ne nagovaram nit bi mogla, ali bi svakako nagovarala da se glupi zakon promijeni.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Što se manjina tiče, možda im i u rodilištima dozvoljaju neke stvari koje su više u skladu s njihovim običajima, samo zato da ipak dođu i budu pod Kontrolom. Mislim da je njih teže nagovoriti na porod na krevetu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    čitala čitala, sve pročitala, baš se načitala......
    nemam kaj reći, nadam se da će se zakon promijeniti i da će žena imati pravo roditi kako ona to želi bez stresa i torture, ja još ni nisam trudna (bit ću nadam se) no borit ću se i pokušat sve što je u mojim moćima i što je dobro za mene i bebu - da ostvarim to pravo koje još nije pravo.
    Neću ići ugrožavat ni sebe ni dijete...... nije to odluka preko noći niti će biti odluka preko noći i nema veze sa Rodom (to naglašavam jer mi ni nije želja da bilo koji liječnik za moje želje "okrivljuje" Rodu), ta je želja, ideja, potreba - u meni i iz sebe sam je izvukla.....
    vidjet ćemo što će biti, no Zakon se MORA promijeniti jer ovako....... sramota.
    DiLala potpuno te podržavam i intenzivno razmišljam na koji način bi bilo najbolje nešto poduzeti kao pojedinac. Jedino pametno mi pada pisanje pisama u Ministarstvo zdravstva ... iako sam naravno skeptična. Ali jednostavno moram nesto poduzeti jer me nervira do ludila činjenica da nemam drugog legalnog izbora nego roditi u bolnici ili sama kod kuće. Trenutno sam i trudna i silno želim što prirodniji porod. Tako sam se osjećala i kod prvog poroda i moj izbor br.1 je porod kod kuće uz primalju.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

vidim da postovi nisu najfriškiji,ali ipak...
    ograničavaju nas u svemu: ne smijemo rađati kod kuće,a ako tu zakon i nije dorečen,pa znači smijemo,ali bez stručne pomoći, tu nam zakonodavac direktno ugrožava život, kako naš tako i bebin
    a kad pod prisilom odaberemo neko rodilište, a to nije ono u koje po mjestu stanovanja "SPADAMO", eto nam opet problema! Uredno nas otpile, pa ako nemamo sreću da nađemo dovoljno jaku vezu da nas progura u to rodilište završimo.....gdje?
    Nemamo li pravo birati tko i gdje će nas liječiti??? :?
    A ako imamo, nije li sve ovo predmet za Ustavni sud?
    Blago nama kad imamo ministra, ni više ni manje nego GINEKOLOGA!!!!!
    A zakoni su mu ko´ gnjile kruške
    Možda i cijelo drvo jednom strune pa ćemo moći posaditi novo, zdravo, zeleno, obiteljsko.....

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Vidim da se na ovom topicu nije dugo pisalo, ali sam slučajno jednom našla na nekoj slovenskoj stranici doule, pa bi možda mogle one doći asistirati onima koje žive na kojih 1 sat udaljenosti. Osim toga, vjerojatno će ih biti i nakon ovog seminara u Zagrebu u siječnju.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Darcy, doula nije primalja.

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Znam, ali možda si ju može doma pozvati i onda kad doula misli da trebaju krenuti, da krenu zajedno u bolnicu. Možda bi im dopustili?

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

darcy, svaka cast sto pokusavas pomoci. Nazalost, u douli nije rjesenje - doule su pratilje, nisu one koje vuku konce, zena je ta. Kad zena kaze da se ide, doula to postuje, nije obrnuto. Doula svakako moze pomoci da se zena opusti, smiri, prepusti radjanju, ali ne odlucuje umjesto nje. Upravo suprotno, svojim prisustvom osnazuje zenu da donosi i provodi vlastite odluke.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •