Citiraj Fidji prvotno napisa
Primalja koja je meni došla (i mikki, aqui i momze) inače živi u Grazu i do Zagreba joj treba oko 2 i pol sata.
S njom sam bila na mobitelu više puta u toku dana tako da je bila spremna krenuti kad se trudovi ustale. To što sam ja rodila sat i pol nakon što je ona krenula je jednostavno rizik koji sam bila spremna preuzeti jer nisam željela da dođe prerano.

Budući da ona ima privatnu praksu sa još dvije primalje koje nisu spremne ići u inozemstvo, u principu se dogovore tako da je ona slobodna.

Porod kod kuće možeš imati ako imaš urednu trudnoći, beba je u položaju glavicom i prošlo je 36 tjedana trudnoće.

S primaljom sam bila u kontaktu zadnjih 10 tjedana, mailom. Nisam imala potrebu vidjeti se prije s njom, ali pretpostavljam da se može otići u Graz. Čula sam da uskoro otvara i svoju kuću za porode.

Fidji da li bi mi molim te htjela opisati kako je to sve kod tebe prošlo. Ja imam 2 djece, uvijek sam htjela roditi doma, zadnji porod (prije 21 mj) bio je u vodi i sve 5, sad planiramo bebu i VELIKA mi je želja roditi doma, nije to prolazna želja koju sam dobila putem Rode, svjesna sam što znači roditi doma (i plus i minus), hoću reći - zaista želim roditi doma, ako bi nedaj bože trudnoća bila rizična - odustala bi, ali ako bi sve bilo ok - velika mi je želja.
Molim te da mi daš par informacija:
- kako prijaviš dijete i kako izbjeći moguće maltretiranje od strane zdravstva te soc.službe?
- koliko se plaća toj primalji iz inozemstva?
- kako izbjeći nakon što rodiš i sve prođe u redu i s tobom i bebom - da te hitnom po valjda preporuci zdravstva ne odvedu u bolnicu i zadrže i tebe i bebu na ispitivanju?

Zahvaljujem unaprijed na odgovoru, stvarno mi je želja roditi u svom dvorcu i da mi moja djeca i muž prvi vide dijete........ da ne nabrajam dalje zašto želim roditi doma.... imam jako puno razloga