Nisam iz Rijeke, iz Zg sam. Kakvo kazneno djelo? Moje je pravo da rodim gdje hoću, kazneno djelo bi bilo da mi dođe primalja iz HR- i to bi njoj bilo kazneno djelo a ne meni, a zašto bi to bilo kazneno djelo za primalju iz Austrije i ako je zašto onda one dolaze kod nas obavljati porode?
Mislim pa kaj mi mora muž biti liječnik da bih izvela takvo "čudo" - rodila doma, sad sam bijesna ne na vas nego na ovu jadnu državu i na to kako postupaju s trudnicama, OK - ima mnogo slučaja gdje bolnica pomogne no ja imam 2 poroda iza sebe i ako ova trudnoća bude savršena kao prve 2 zašto bi mi bio luksus roditi doma, vani je to normalno, ma sve već znate a ja sam baš naumila ostvarit svoje pravo. I nek mi ne pričaju da ugrožavam život djeteta, kad ga oni u bolnici ugroze a onda - eto, dešava se i nikom niš.
Pitam se jednu stvar - u HR ima dosta Roma, tj.- Romkinja - poznato je da rađaju po 10 djece, gdje one rađaju? Znam - desi se da dođu u bolnicu no ruku na srce ja sam sigurna da ih 90% rađa doma.
Ne znam, najrađe bi otišla u neko romsko naselje pa ispitala gdje one rađaju. Ako je tako da rađaju doma onda znači da je državu baš briga gdje te žene rađaju i što "ugrožavaju život svoje djece" a sa mog stajališta - one znači imaju tu slobodu a ja ne? Zato kaj je ona Romkinja?
Hm...