-
Gubim li mlijeko zbog dohrane?
Molim iskusne mame koje doje uz dohranu pomoć. Moja beba ima još malo 7 mj. Njen raspored jela izgleda ovako-7,oo dojenje, 11 00-12 00 voće, 14 00-15 00 malo povrća+ dojenje, 19 00 adaptirano na žlicu, 21 00 dojenje, noću također dojenje. Znači dojim ujutro, popodne i noć, oko 6 dajem adaptirano jer beba ne želi sisat dok je budna a do večeri ne spava, izdajanje -40 ml. Problem je da u zadnje vrijeme primjećujem da se pelena nakon noćnih podoja upola smanjila, jedan put skoro prazna a beba siše koliko i prije, također primjećujem da se dojke više ne pune kao prije. U panici sam da moja beba više ne dobija dovoljno mlijeka, noć i večer su mi nekako bili spas jer tad siše. Inače je problem s kilažom sa 6 mj 6 450. Kako je s ostalima koji doje samo noću, jeli vam se mlijeko smanjilo?
Svesna sam da trebam povećat broj podoja po danu ali ona siše samo dok spava.
Znam da sam razdužila al stvarno sam u panici.
-
zašto ne sisa dok je budna? plače? buni se?
koliko puta po noći sisa i koliko traju ti podoji, ono baš gutanje?
-
Ne želi, okreće glavu tako da već mjesecima dojimo dok spava.Eventualno siše ako baš ono ogladne nakon 4-5 sati (par min.) a to mi je previše za tako malu bebu. Noću siše 12 00, 4 00 i u 7 00sati. Podoji traju nekih 5 min, čujem je dok guta ali ni približno kao prije, jako brzo se dojke isprazne i nisu pune kao nekad.Stvarno mi nije jesno jer vidim da neki poslije doje ujutro i navečer i oni u tim podojima imaju dovoljno za bebice?
-
Ispravak dojenje 5 min, baš gutanje par minuta.
-
kad god ne sisa a jede neš drugo tebala bi se izdojiti, što više izdajaš više se mlijeka stvara..tak ti povećava proizvodnja.
znači udri po izdajalici ili zagrij prstiće :D sretno
-
Po tvom opisu, imas 6 podoja u 24 sata.
Normalno je da dojke budu praznije, mlijeko se stvara u trenutku dok beba sisa.
Jedino, cini li ti se da beba ipak ne sisa?
Je li beba potpuno zdrava? Sve OK?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma