Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Sto je ok i za sutradan?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno Sto je ok i za sutradan?

    Zanima me koja sve jela kuhate, a ok su ako prenoce? Sve cesce muz nosi rucak od doma i na posao, a ja navikla kuhati samo svjeze i za taj dan. Trebaju mi nekakve ideje jer se vrtim oko par jela. :/ Pretpostavljam da kombinacije s krompirom ili tjesteninom ne dolaze u obzir....Znaci, sta moze odstajati, a da nije gulas ili grasak-corba?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    napravi npr. pileći saft a sutradan skuhaj rižu,tjesteninu,pire....mžeš napraviti sataraš , pa drugi dan sa tjesteninom,jajima,ili u kombinaciji sa gragom dobije zapečeni grah.

  3. #3
    Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,204

    Početno

    Vidi noninu maneštru-izbaci krumpir (koji stvarno nije presudan, ja jednom i zaboravila na njega) i imaš jelo za x dana (kad naravno u tvom slučaju udvostručiš ili utrećiš sastojke )
    A i malo se reklamiram

  4. #4
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Sarma

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno

    Sve nesto s mesom.

  6. #6
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    Ja za drugi dan ostavljam variva od mahunarki (grah, leća, slanutak) i saft.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno

    A saftovi od povrca? Koje povrce?

  8. #8
    meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,599

    Početno

    ja bi na tvom mjestu davala muzu rucak od danas za sutra da ga ponese, a sebi i djeci bi kuhala uvijek svjeze.

    meni dorian demonstrativno odbija pojesti ista sto je od jucer. cak i kad je jucer jeo tu istu hranu z gustom.

    ja znam spremiti grah, slanutak, rizu, jecam za sutradan...u principu stvari koje se duze kuhaju

  9. #9

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    bećarac (luk, paprika, paradajz, riža)
    sve što liči na bolonjez ili na paprikaš ili na gulaš
    čorbast pasulj, sočivo i slično (npr. ričet), gusti pasulj ili zapečen, tipa gravče na tavče.
    sarma, punjena paprika i slično
    Meni rižoto bude ok i sutradan
    Tvrđe skuvana testenina je dobra i sutradan (naročito ako se podgreva u mikrotalasnoj ili pod mlazom vrele vode)
    slatki kupus sa paradajzom ili bez, kiseli kupus kao podvarak ili kao varivo.
    Varivo od graška s noklicama ili bez, od boranije (mahuna), neki đuveč iz rerne.
    Vi imate ono jelo kiseli kupus sa pasuljem, ali ne znam kako se to zove. To je sigurno dobro i posle nekoliko dana.
    Bilo koja supa (s tim da se testenina i drugi ulošci ukuvavaju neposredno pre obroka, odnosno tog dana kada će da se jede)
    Pire krompir od danas može da se iskoristi sutradan za razna jela, ali su ti najbrže polpete (ja ih zovem kroketi) umućkaš u ostatak pirea 1 jaje i brašna da se zgusne i kašikom vadiš, uvaljaš u mrvice i pržiš. Bude mljac, kao prilog.
    Bilo koje dinstano meso: teletina, junetina, piletina, svinjetina (od plećke)
    Bilo koje kuvano meso (sve gore navedeno) pa uz to sos i pire.
    Sos i meso (iz supe) možeš danas, a pire ti je brzo gotov sutradan.
    Knedle sa šljivama, sa sirom, s čime god: Napraviš jedan dan veeeeliku količinu nekuvanih, staviš u zamrzivač i po potrebi kuvaš. To ti je gotovo za 10 minuta.
    Pečena ili dinstana kobasica je dobra i hladna i sutradan i posle 4 dana.

    Raspisala sam se jer ovo takođe dobro dođe i meni kao podsetnik, jer će mi uskoro trebati. Zapravo, većina ovoga može da se porcionira i da ide u zamrzivač. Ja sam i na to mislila, jer mene prvenstvano to zanima. A nadam se da sam ti dala neke ideje.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno

    Nemam pojma kako se prave knedle. :/ Inace, hvala na idejama. Meda, tako nekako cu i raditi. Ili cu im pokusati uvaliti ruckove od jucer, a dati svjeze kuhane vecere.

  11. #11
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Knedle: brašno, jaje, kuhani krumpir i mijesiš dok ne osjetiš pod rukom da je ok. Da nije pretvrdo, a ni bljeckavo.

  12. #12

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj Anci prvotno napisa
    Knedle: brašno, jaje, kuhani krumpir i mijesiš dok ne osjetiš pod rukom da je ok. Da nije pretvrdo, a ni bljeckavo.
    A taj kuvani krompir može da ti bude od juče
    Bolje je ako je kuvan ucelo u ljusci. Da ne bi pokupio previše vode u sebe.
    Ima na coolinariki dosta recepata za to. Uglavnom, nije ništa komplikovano.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno

    Kad osjetim dovoljnu kolicinu motivacije, probat cu.

  14. #14
    Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    1,012

    Početno

    Žitarice se bez problema mogu jesti drugi dan. Ja napravim veću količinu i samo mijenjam priloge.

    Znalo mi se dogoditi i da mi palačinke ostanu preko noći i sljedeći dan su bile sasvim dobre.

  15. #15

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Citiraj vanesax prvotno napisa

    Vi imate ono jelo kiseli kupus sa pasuljem, ali ne znam kako se to zove. To je sigurno dobro i posle nekoliko dana.
    Jota, to se zove jota...i đe me nađeeeee..... ja bi se u tome udavila doslovno...I sad si me dobro podsjetila jer imam u doma i jedno i drugo :D

  16. #16
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    sarma, ćufte, paprika, sva moguća variva, gulaš, šalša, bolonjez, tjesto sa sirom, sataraš, đuveč, rižoto, juha i kuhano meso, pohano meso.
    ja sebi nosim na posao ako mi ostane pizze, pohane tikvice i patlidžane, salate od tjestenine...

  17. #17

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj Krampus prvotno napisa
    Citiraj vanesax prvotno napisa

    Vi imate ono jelo kiseli kupus sa pasuljem, ali ne znam kako se to zove. To je sigurno dobro i posle nekoliko dana.
    Jota, to se zove jota...i đe me nađeeeee..... ja bi se u tome udavila doslovno...I sad si me dobro podsjetila jer imam u doma i jedno i drugo :D
    E jeste! Jota! :D

  18. #18
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    Citiraj meda prvotno napisa
    ja bi na tvom mjestu davala muzu rucak od danas za sutra da ga ponese, a sebi i djeci bi kuhala uvijek svjeze.

    meni dorian demonstrativno odbija pojesti ista sto je od jucer. cak i kad je jucer jeo tu istu hranu z gustom.

    ja znam spremiti grah, slanutak, rizu, jecam za sutradan...u principu stvari koje se duze kuhaju
    Tako i mi. S tim da i ja ponekad pojedem od jučer, ali kikićima svježe, makar bila jaja na oko, žganci i pradajz juha ako se radi o minutama. To je ipak rijetko.
    Ja sa mbaš danas jela hladni bolognes od jučer, ali si nisam kuhala tijesto nego sam napunila hladne pečene paprike, servirala uz šnitu ražene ciabatte s feta sirom i malo aceta balsamica.- izgledalo je odlično, a tek njam. To će mi biti hladno predjelo za sljedeću večericu - samo neće biti od jučer- naravno. Ja u bolognes stavljam puno sezonskog povrća (tri vrste luka, mrkvu i sl.)i pirjam na malo maslinovog tako da nije masan i pazim da bude gusta passata, da bude kremasto, a ne tekuće.
    Moji danas tamane krumpir pire i piceka - obožavaju -a meni je to

  19. #19

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno

    Za sutra planiram sataras.

  20. #20

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    srbija
    Postovi
    586

    Početno

    obozavam hladne lazanje
    a njih mozes i bez mesa.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Grah s kiselim zeljem

  22. #22
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    Mene je fascinirala jedna mama s dvije studentice koje su svaki vikend dolazile doma sa studija.

    Kuhala je svaki dan nešto žlicom kao da su svi četvero doma. Od tog svježeg jela bi dvije porcije odmah smrznula i tako do petka.

    Subotom i nedjeljom kad su cure doma, kuhala bi ono što se ne može smrznuti i što se odmah pojede (tjestenina, pohana mesa...), a u nedjelju navečer su cure nosile 5 smrznutih zamotuljaka u studentski stan i tako sljedećih 5 dana imale maminu kuhinju.

    Ideja je odlična.

  23. #23
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Mislim stvaaarno, sada još ne bi niti kuhala!

    Ah, te dokone kućanice...

  24. #24

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Mene je fascinirala jedna mama s dvije studentice koje su svaki vikend dolazile doma sa studija.

    Kuhala je svaki dan nešto žlicom kao da su svi četvero doma. Od tog svježeg jela bi dvije porcije odmah smrznula i tako do petka.

    Subotom i nedjeljom kad su cure doma, kuhala bi ono što se ne može smrznuti i što se odmah pojede (tjestenina, pohana mesa...), a u nedjelju navečer su cure nosile 5 smrznutih zamotuljaka u studentski stan i tako sljedećih 5 dana imale maminu kuhinju.

    Ideja je odlična.
    Ovako su radile naše mame (moja i od prijateljice)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •