Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Šta od kuvanog može u zamrzivač

  1. #1

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno Šta od kuvanog može u zamrzivač

    Eto, to je pitanje.
    Zanima me šta vi od kuvanog ili polukuvanog stavljate u zamrzivač, kako biste kasnije kad vam je gužva ili vam se ne da kuvati, imali brzo pripremljen ručak.
    Svi predlozi i ideje su dobrodošli.

    Ja dosta toga već znam, ali me zanimaju vaša iskustva i predlozi.

  2. #2
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Ne baš previše. Bolonjez, sarmu i knedle.
    Ako ostane.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    juhe za temeljce ili rižu

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj Anci prvotno napisa
    Ne baš previše. Bolonjez, sarmu i knedle.
    Ako ostane.
    U pravu si. Bolonjez gotovo sigurno ne ostane. Knedle pravim ili za jednokratnu upotrebu ili ih smesim i brzo strpam u zamrzivač da niko ne vidi (ni ja), a ostatak sarme isto tako krišom spremim, pa kad se neko pita gde je, a ja kažem da smo je pojeli Eno ostalo sarme još za jedanput. Moraću skuvati ponovo turu.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    juhe za temeljce ili rižu
    Kako spremaš rižu za zamrzavanje? Samo kuvanu, dinstanu, kao rižoto?

  6. #6

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Citiraj vanesax prvotno napisa
    Citiraj Imga prvotno napisa
    juhe za temeljce ili rižu
    Kako spremaš rižu za zamrzavanje? Samo kuvanu, dinstanu, kao rižoto?
    nesporazum
    spremam juhu, običnu, bistru, da mi bude za kasnije kad kuham rižu
    finija mi riža dinstana na juhi

    još zamrzavam luleke/njoke od krumpirovog tijesta
    sarmu
    bolonjez

  7. #7
    Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    1,013

    Početno

    Sataraš, panirane patlidžane... sjetit ću se još...

  8. #8

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    Citiraj vanesax prvotno napisa
    Citiraj Imga prvotno napisa
    juhe za temeljce ili rižu
    Kako spremaš rižu za zamrzavanje? Samo kuvanu, dinstanu, kao rižoto?
    nesporazum
    spremam juhu, običnu, bistru, da mi bude za kasnije kad kuham rižu
    finija mi riža dinstana na juhi

    još zamrzavam luleke/njoke od krumpirovog tijesta
    sarmu
    bolonjez

    Uh, šta ti je trudnički mozak

  9. #9

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    ma sve 5, mogla sam i ja to jasnije napisati

  10. #10
    Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    1,013

    Početno

    Kad smo već kod riže, nemam je običaj zamrzavati, ali jednom mi se dogodilo da je ostalo puno skuhane pa sam, umjesto da je bacim, odlučila napraviti eksperiment. Kasnije sam je samo odmrznula, podgrijala i kombinirala... ne sjećam se više s čim. Uglavnom, bila je OK. MD nije ni skužio, a do danas je živ i zdrav.

  11. #11
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    ma sve 5, mogla sam i ja to jasnije napisati
    Kad prašiš na više frontova

  12. #12

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    multitasking, bejbe

  13. #13
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Burek, tjesta za jufke ili za pizzu, prženo mljeveno meso, sve vrste mesa sa saftom (saft je od luka, mrkve i paradajza, a meso može biti šnicle ili na kockice)

  14. #14

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    e, sjetila me strobery : šalšu (samo povrće)

  15. #15

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno



    skoro pa sve

    juhe
    mesa u saftu
    povrne salse i klasične salse
    sve vrste umaka, koje ne uključuju vrhnje ili majoneze to i tako nestane odmah..

    tijesta nemam običaj jer mi ej Kaufland na deset koraka pa sve nabavim friško a bogami i smlati se odma i slatka i slana..

  16. #16

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    ja i grah zamrznem (varivo naravno)

  17. #17
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,969

    Početno

    od gotovih jela samo čufte
    Od polugotovih sam prošle godine napravila šalšu od rajčica, tikvica i patliđana i oduševljena sam

  18. #18
    Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,599

    Početno

    Lazanje, polugotove, nakon odmrzavanja ih samo ispečem. Faširance iliti polpete.
    Mahune, iako njih obično pojedemo koliko god ih bude.

  19. #19
    the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    767

    Početno

    Ja sam zamrzavala i tjesteninu sa sirom zapečenu, lasagne i sve vrste variva, variva od leće, slanutka, juhe od povrća, knedle i njoki obvezno.

    MM i ja malo eksperimnetiramo zbog razdoblja nakon poroda

  20. #20
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    sarmu, domacu salsu, gulas od mesa, bolonjez, juhu


    narocito gulas je super jer ga podgrijes, za to vrijeme skuhas njoke, brzo i fino gotovo.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj the enchantress prvotno napisa
    Ja sam zamrzavala i tjesteninu sa sirom zapečenu, lasagne i sve vrste variva, variva od leće, slanutka, juhe od povrća, knedle i njoki obvezno.

    MM i ja malo eksperimnetiramo zbog razdoblja nakon poroda
    Zato i meni treba.
    Nemam nikog ko će da mi pomogne oko kuvanja, pa da se opskrbim.
    Mm mi sad pomaže oko svih kućnih poslova, ali od kuvanog zna da napravi 5 jela. A trebaće nam malo više od toga.

  22. #22
    the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    767

    Početno

    Citiraj vanesax prvotno napisa
    Zato i meni treba.
    Nemam nikog ko će da mi pomogne oko kuvanja, pa da se opskrbim.
    Mm mi sad pomaže oko svih kućnih poslova, ali od kuvanog zna da napravi 5 jela. A trebaće nam malo više od toga.
    U potpunosti potpisujem!

    Ako smislim još nešto - javim ti.

  23. #23

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj the enchantress prvotno napisa
    Citiraj vanesax prvotno napisa
    Zato i meni treba.
    Nemam nikog ko će da mi pomogne oko kuvanja, pa da se opskrbim.
    Mm mi sad pomaže oko svih kućnih poslova, ali od kuvanog zna da napravi 5 jela. A trebaće nam malo više od toga.
    U potpunosti potpisujem!

    Ako smislim još nešto - javim ti.

    Danas sam našla ovde jednu prastaru temu (kasnije stavim link, kad je opet iskopam), ali ni tamo nije bilo veće mudrosti nego ovde.
    Uglavnom je to to što je već napisano.

  24. #24
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,969

    Početno

    nauči sm skuhati juhu, znat će valjda napravit neki prilog uz kuhano meso i eto mrak ručka

  25. #25

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    A čuj, za ubacit u lonac sastojke za mesnu juhu treba ti cca 5 minuta, za zatvorit pretis cca jo 10 sekundi i to je to...to i najbolesnija osoba može i sama
    Muževe treba učiti motat sarme, punit paprike kuhat pašticade i slične specijalitete...tako da ne misle kako je to sve pi*****ja

  26. #26
    vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    vjesticica[at!]gmail.com
    Postovi
    3,005

    Početno

    Kuvala sam pred kraj trudnoće veće obroke i smrzavala u iste svrhe kao i ti. Zamrzivač je na kraju sadržavao otprilike ovo:
    beskrajne količine supe u porcijama za dvoje, sa rižom umjesto tjestenine
    ćufte u paradajz sosu
    dinstano meso u sosu od povrća (luk, mrkva, celer...)
    bolonjez
    sirnica, burek
    kuhano varivo povrće+meso
    nekuhane/kuhane valjuške od krompirovog tijesta
    grah (za MM, ja nisam neki ljubitelj)
    sarmu ne jedemo, ali da jedemo bilo bi i to
    potrajalo je prve dvije nedelje, dok se nismo konsolidovali
    Uz to, kao i inače u njemu je bilo smrznutog mljevenog mesa "na tanko" - ubacim komad u najveću kesicu koju imam, svežem je pri samom vrhu a meso rastanjim koliko god može, tako da se odledi u rekordnom roku kad ga odlučim skuhati - šnicli već istučenih i naslaganih jedne na druge, a između njih folija da se lako razdvoje, blanširanih mahuna, dinstanih paprika/sataraša i tako to
    Srećno

  27. #27
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Grazelje, sarmu, grah, bolonjez, šalšu, ribane jabuke, filanu papriku, štrudla (sirova), njoki.

  28. #28

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    To se traži, cure!
    Evo našla sam onu gorepomenutu sličnu (da ne kažem istu) temu, pa se izvinjavam moderatorici i ako treba, možda može da ih spoji.

    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=50339

  29. #29
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,969

    Početno

    danas sam u dućanu skužil da možeš smrznuti štrukle(burek, sirnicu, savijaču...), pogotovo ak svoje tijesto razvlačiš.
    Ravioli, tortelini...ja nisam zamrzavala ali mislim da bi bili čist ok

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •