odlucih podijeliti ovo s vama![]()
prije koji tjedan zvoni netko na vrata, cca podne, radni dan.
gledam kroz spijunku, zena.
otvaram vrata, pred menom stoji zena u ranim tridesetima, fino obucena, namirisana cak pretjerano po mom ukusu, tuzna, skoro ko pokisla kokos.
susjeda....joj, ja sam vam odozgora sa 4. kata, odmah iznad katarine, joj znate sta m se desilo....jel mogu uci?
i prije nego sam se snasla, usla je.
(zivimo u novoj zgradi, ja sam tip koj ne gleda face, ne pamti ih i jako je moguce da smo se u liftu ili cak na zadnjem sastanku suvlasnika, i srele)
znate, tata m je imao mozdani...i plac....ja ni pet ni sest, refleksno se okrecem i trazim kljuceve od auta, trebam ih voziti.
znate, tata mi je imao mozdani ja sam ga otpeljala u polikliniku. sad sam saznala da zsravstveno nepokriva tu privatnu polikliniku i prebacit cu tatu na rebro. mama je krenula iz medjimurja i dolazi po njegove stvari da mu nosi, a ja ne znam sta da radim, grozno mi je.
veli mama da pitam susjede za pomoc, i bila sam gore kod katarine i neugodno mi je tu kod vas....produzi iz hodnika na moj kauc u dn. boravku....ocu prebaciti tatu na rebro a prvo trebam podmiriti troskove u klinici.
mama je na putu za zagreb pa mi veli da potrazim pomoc od susjeda dok ona ne dodje....red placa, red pozivanja katarine (nemam pojma ko je katarina)
jel mi mozete kako pomoci? dok mama ne dodje?
znajuci da nemam u novcaniku nsta, otvaram ga i velim kako imam 20 kn.
ona odgovara kako to nije nista da joj treba 400.
sjedi na mom kaucu u mojoj dn. sobi i place.
ustaje se i ide prema vratima. ja joj velim da ako mogu kako drukcije pomoci da cu rado.
ne mogu, zahvaljuje mi, da ce mi javiti sta je sa tatom...odlazi.
zbunjena sjedam.
vrtim film. pale mi se lampice. hitna? zasto privatna poliklinika, zasto nije zvala hitnu i odvela tatu u hitnu?
zasto nakon mene nije pozvonila nikom vise na mom katu?
pricam muzu pricu, muz lud, zove policiju. policija veli kako su ceste izvidnice i kako su ceste "na prepad" price uzimanja love.
odma taj dan zeljela sam ici na 4. kat i od vrata do vrata traziti tu zenu da ju ptam kako je tata i da sebi dokazem da svijet nje ovako proklet.
MM mi nije dao.
prica ima jos detalja koje sam zaboravila s vremenom. prica je brza, zena brzo prica, dinamicna, igra na suosjecanje i prepad.
juce, vozi se MM u liftu i jedna zena stisne 4. kat.
pita ju MM da li je netko imao mozdani na njihovom katu i isprica pricu.
kaze zenska:
"identicnu pricu ispricala je zenska mojoj mami samop se radilo o "susjedi odozdola", sa drugog kata".
zena koja mi je usla u stan, ima smedju kosu, lagano valovitu, smedje oci, bijelu zimsku jaknu i jaaako puno parfema na sebi.
cuvajte se, cuvajte svoju kucu!

Odgovori s citatom
I ono manje bitno- pokrao iz stana sve što je vrijedilo.

...smiješno je to da mladim mamama ponekad i dam nešto malo novaca ili obleke koju je moj sin iznosio... i pokušavam biti oštrija i hladna i opreznija i čvrsto sam odlučila zauzeti drugačiji stav, ali teško mi je kada vidim jadnu dječicu koju vuku sa sobom!
restrašno je šta će sve ljudi izmisliti, samo da ne moraju raditi!