Ms. Mar prvotno napisa
Mislim da nije moje da spriječim padove (malog istraživača, ne mislim na bebu s kreveta) koji su dio učenja i nisu ništa negativno, nego je moje da spriječim ozbiljnije posljedice, odnosno da prilagodim prostor.
I ja prilagodim prostor koliko mogu, ali ne mogu npr. maknuti radijator i krevet iz sobe. Ne sprečavam padove, ako su to padovi na guzicu ili naprijed na ruke i koljena. Ali još uvijek je dosta nestabilna kad hoda pa se ponekad zanese i izgubi ravnotežu, pogotovo kad nešto nosi, npr. veliku i tešku slikovnicu s tvrdim koricama, košarkašku loptu i sl. i onda nespretno pada. A to je nezgodno kad je okolo sve puno oštrih rubova. Zato jedva čekam proljeće i toplo vrijeme.
Palo mi je napamet da se svi vjerojatno brinemo oko stvari koje i nama osobno smetaju. Npr. ja sam prilično nespretna i ravnoteža mi je katastrofa. U školi nisam htjela raditi vježbu na gredi, jer sam padala i s niske grede kad sam to radila, pa nema smisla da uopće probam na visokoj kad ionak znam da ću pasti. Inače imam strah od padova i tjelesnih ozljeda i izbjegavam takve situacije koliko god je moguće. MM nema tih problema jer se uvijek bavio nekim sportom, ozljeđivao se, trgao ligamente, imao potres mozga i sl. i njemu to uopće nije big deal ko meni. On veli "pa kaj onda ako padne", a meni nije "pa kaj onda" ni da ja tak padnem, a kamoli ona.