-
Mislim da sam većinom coolerica. Ne brinem se previše ako padne ili lupi glavom niti ako ima malu temperaturu. Srećom nije bio bolestan, pa nisam ni imala previše za brigu s te strane.
Ipak, znam biti zabrinuta kad trči brzo po vani ili ako je u blizini kakva provalija, balkon itd. Tad sam prilično u panici i ne volim ni da je blizu takvih situacija jer znam kako je brz i nesmotren.
-
Da odgovorim Sirius-mislim da si ti apsolutno u pravu.
Općenito mislim da se danas previše polaže u prerano "osamostaljivanje" djeteta nauštrb njegove sigurnosti-evo, nedavno sam tu na nekom topicu čitala kako se forumašice zgražavaju nad mamama male djece koje stoje kraj tobogana i paze na svoje dijete.
Ja sam jedna od tih mama, ali trudim se da naučim balansirati na toj tankoj liniji između pretjerane brige i cool stava. Međutim, po meni nije uopće cool stav dozvoliti dvogodišnjaku da sjedi kraj otvorenog balkona na 10.om katu, to je jednostavno neodgovorno.
Kao što mislim da nisam abnormalna i da ne radim od djeteta nesposobnjakovića jer mu pušem za vratom kad se pokušava penjati na metalnu penjalicu četiri puta višu od njega.
Ali, to je uvijek stvar slobodne procjene svakoga od nas. Kao i sa svim drugim temama na ovom pdf-u
-
Coolerica,definitivno.Ne perkam joj stalno ruke,ne sprečavam je da otkriva nove igre,jede sladoled od kad je imala11 mjeseci.I sve se pokazalo dobitnom kombinacijom
Bolesna bil samo jednom iako je od 1.rođosa u jaslicama
-
sirius, u pravu si...
ja se bojim velikih visina, vode i prometa kad su djeca u pitanju kao vraga, sve ostalo su po meni bakraci, prljavi parkovi ili pseca govna me ne brinu...
kod nas svi prozori imaju sigurnosnu drkalicu da ga se moze samo odskrinuti, i nikad ne bih otvarala sirom prozore ako su djeca kod kuce, niti bih im dala da ih se dize da bi gledala kroz prozor...
vraga je zaboravila, misli da gnjavis i da ona ima kontrolu nad situacijom... dijete brzo poraste, i eto ha vec vuce stolicu prozoru, otvara ga i naginje se... brrr, prozor nije mjesto za igru...
-
-
ps. stalno sam kraj male i pazim da se ne lupi u glavicu, ako padne na guzu ok, prohodala je sa nepunih 11mj. mislim da joj moja pažnja nemože naštetiti već joj dati osjećaj sigurnosti...
-
sirius mislim da si skroz u pravu.ŠTO DIJETE IMA RADIT NA RUBU BALKONA GDJE MOŽE PASTI? ništa, utupi to svekrvi ili inzistiraj da ju čuva kod vas.ja također ne volim ni vidjeti dijete u blizini takvog nekog ponora i ježim se od toga.kod nas mm ima takve hazardne ideje igranja s djecom pa ju drži na rukama dok gledaju preko ruba balkona, a meni srce stoji u peti dok zamišljam kako se izvinula unatrag u njegovim rukama(radila je to jedno vrijeme)i pretvorila se u palačinku.ili npr kad joj je jedan dan pokazivao kako se otvaraju vrata od auta i nju je to svu sretnu oduševilo.i drugi dan nakon toga išli smo autom s prijateljem i ona je otvorila vrata U VOŽNJI(jer frend nema dječiju blokadu na toj strani podešenu,a i nije poanta u tome,poanta je da dijete treba znati da se to ne smije).sreća frend je odma čuo i reagirao, a ja sam prvo umrla od straha ,a poslije sreća da mi mm nije bio u blizini jer bi ga valjda ubila.
-
Ja mislim da bi se tebe trebalo poslušati kao majku. Koliko je to što radi objektivno opasno, meni je teško za odrediti preko kompjutora :/ ali to ionako nema veze. Oni koji čuvaju djecu trebaju imati poštovanja prema roditeljskim ograničenjima.
-
ja ne dozvoljavam da se djete uopce stavlja na stol i tocka bez obzira di je taj stol
i moja je svekrva to napravila par puta vani na terasi (terasa je u prizemlju ali to nije point) i kad sam joj rekla da je makne dole pa one se igraju. Na to sam ju upitala da li ce se tako igrati i kad stavi hranu na stol a djete odluci da bi se bas sad moglo igrat na stolu. Na sto mi je rekla pa ne igra se tad na stolu tad se jede da ali tada jednogodisnjem djetetu to nemozes objasniti. poslje ju vise nije dizala na stol . Kod nas doma gleda kroz prozor ima stolicu i popne se i gleda ne otvara prozor jer smo se tako dogovorile mi jesmo u prizemlju 1,5m od zemlje ali ne zive svi i prizemlju.
Ja se opcenito uzasavam tih visina i rubova bez ograda zastita za sve ostalo sam relativno opustena i ne reagiram prije vremena pokusavam predvidjet mogucu opasnost ali ne skacem prije vremena .
-
ajme, mene od ovih kombinacija stol/prozor/balkon odmah zazebe...
inače sam nekakva kombinacija, ne mogu baš reći da sam cool, ali nisam ni paničar. kao klinka sam bila strašno nespretna (i meni je greda bila mora), vjerojatno zato što su me moji (već tada stari) roditelji jako nadzirali i nisu mi niš dali da ne bih pala. zato sada nekako nastojim ne ograničavati svoje malo majmunče u njegovim vratolomijama dok god nisu vratolomne.
u parku sam doduše stalno za petama, prije svega zato što ima običaj zbrisati u nekom nepoželjnom pravcu, npr. na cestu. kad je bio manji, par puta je zveknuo sa stolca iako mi je bio nadohvat ruke, ni sama ne znam kako se to dogodilo, uf. i to baš kad sam bila najpozornija...
što se hrane tiče, ne opterećujem se, ionako je stalno gladan
i voli voće i povrće. pazim na prehranu koliko mogu npr. nikad se doma ne piju sokovi, nego voda, ali kod bake smije piti sok i sl. s pranjem ruku je opterećeniji mm od mene, ali uvijek se nakon šetnje peru ruke.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma