Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 92 od 92

Tema: krsni kumovi

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja se kod biranja kumova nisam povodila po nikakvim običajima, već sam birala misleći najbolje za svoju djecu. Mojoj kćerki je krsna kuma moja sestra, a sinu mm ov brat. Samo kaj u praksi je moja sestra i jednom i drugom kuma, jer nažalost krsni kum nit ne pita za dijete.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi se isto kod biranja krsnih kumova nismo povodili nikakvim običajima. Izabrali smo svoje drage prijatelje, i mi smo i njihovom djetetu krsni kumovi i svi smo baš zadovoljni. Prijatelji su jako razumni, uvijek se dogovorimo oko svega, pa i oko poklona (pa uvijek kupimo što djetetu treba).
    Po meni je najbitnije odabrati nekog s kim si stvarno dobar prijatelj, jer kumstvo je svojevrsna veza, s kojom ne treba forsirati neka eventualna prijateljstva ako ne idu.
    S druge strane ako "kumstvo propadne" ne smatram da je to smak svijeta, pa dijete ima rodbinu, prijatelje, nije kumstvo nešto o čemu je dijete ili o čemu su roditelji ovisni. Kao i svaka veza, ako ide ide, ako ne ne. Meni i bratu su krsni kumovi stari ljudi koje smo vidjeli 3 puta u životu i za koje me stvarno ništa ne veže, jer ih nisam nikada upoznala kako treba, ne smatram da smo tu bili u nečem zakinuti. Pokraj moje prekrasne tete (koja je na žalost nedavno preminula ), nitko mi nije falio niti od rodbine, niti od kumova.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

smajlić je napisala:
    ja se kod biranja kumova nisam povodila po nikakvim običajima, već sam birala misleći najbolje za svoju djecu. Mojoj kćerki je krsna kuma moja sestra, a sinu mm ov brat. Samo kaj u praksi je moja sestra i jednom i drugom kuma, jer nažalost krsni kum nit ne pita za dijete.
    Kad pročitam ovo podebljano, čini mi se kao da je taj kum neki luđak, a s obzirom da se radi o mojem mužu, za potrebe ljudi koji ovo čitaju moram napomenuti da je najdivniji muž i otac na svijetu, a da svaka medalja ima dvije strane, nije sve crno - bijeli, puuuuno je sivila između.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Naši dečki imaju različite kumove i dvojica manjih se stalno natječu - koji je čiji kum, čiji kum je stariji, koji je bio zadnji kod nas doma, koji je išao u kino, koji će ići u kino...pa su ponosni na njih...moj kum B i tvoj kum T, e, a F ima kumu a ne kuma, pa kak sad to...meni je to baš slatko.
    Jednom je F išao sa svojim kumom u kino, i izlaze oni van iz stana, a mali I, tek je progovorio, kroz suze kaže: i mene će moj kum T vodit u kino...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Kad pročitam ovo podebljano, čini mi se kao da je taj kum neki luđak, a s obzirom da se radi o mojem mužu, za potrebe ljudi koji ovo čitaju moram napomenuti da je najdivniji muž i otac na svijetu, a da svaka medalja ima dvije strane, nije sve crno - bijeli, puuuuno je sivila između.
    sorry, nit sam rekla da je luđak, nit sam rekla da je loš otac i muž.
    rekla sam kaj sam rekla jer je to činjenica.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da ne idemo pretjerano izvan teme, ponavljam, nije sve crno bijelo, koliko znam i TM ima nećaka. Ne smatram da je nećak kojem je netko stric i kum "važniji nećak" od onog kojem je netko "samo" stric. To je isto debela činjenica. Ne može se odnos između dvoje ili više ljudi promatrati samo kroz oči jedne osobe, naravno svako za sebe misli da je u pravu, ja recimo s druge strane odnosa mislim i opet napominjem ima tu puuuuno sivila, koje se ne može raspraviti javno putem Foruma. Uglavnom, specifičnom odnosu koliko ja znam je "kumovao" netko drugi. Ispričavam se svima koji sudjeluju u temi na izletu izvan teme, jednostavno sam morala reagirati.
    Vezano za temu, a to sam več i gore ranije napisala, ne smatram da se oko kumstva treba dizati velika galame, treba pokušati odabrati najbolje što možemo, ili znamo, a dalje kako bude. Naravno da je najljepše kad je sve super i krasno funkcionira, kao u primjeru kod Loli, a i ja sama imam jedan takav primjer. Smajlić, ti očito i sama smatraš da ste krivo odabrali i protiv toga ja ne mogu ništa, poštujem tvoje mišljenje i dalje mislim svoje, ne mogu vječno uvjeravati nekog u nešto. Uvijek ima mjesta za popravke i ispravke.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

[quote anemona]Ispričavam se svima koji sudjeluju u temi na izletu izvan teme. Kiss[/quote]

jedino se s tim slažem i ne namjeravam naš "odnos" povlačiti po forumu.

mamek i tatek

Početno

lijepi pozdrav cure...
    meni je jako zao sto sam doticnu kumu uzela da mi bude kuma curici na krstenju....nekako smo se udaljile jedna od druge,zapravo ona je jako rijetko dolazila kod nas u posjetu,a ako bi i dosla kratko se zadrzavala....nemam volje ju niti zvati,i sve se vise udaljavam od nje jer vidim da nema pomaka....da mogu prekinuti kumstvo to bi i napravila i nasla djetetu "postene" kumove.....

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

samo da vas podsjetim da kumstvo nije preduvjet za zivot, djeca normalno odrastaju i bez kumstva, tako da ne treba to uzeti toliko smrtno ozbiljno, ako se vec i biraju kumovi i ako se ne pokaze bas onako kako se mislilo!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa mi smo birali iz raspoloživih resursa.
    Obzirom da smo obodvoje slabi vjernici (držimo do običaja, ali ne vjerujemo), muž bi čak radije bez svih tih cirkusa, niti krug naših prijatelja nije baš na ti sa crkvom, tako da kad je trebalo sinu odabrati kuma ja sam rekla nek bira tata obzirom je prvo dijete i još k tome muško (a ja sam izabrala ime, pa nemrem sve) on je odabrao svog jako dobrog prijatelja i istina bog jedinog za kojeg je znao da ima sve sakramente i da će to prihvatiti sa zadovoljstvom a ne kao opterećenje. Jedino što je neoženjen i bez neke nakane da to napravi pa je, naravno, to izazvalo sablazan raznoraznih baba.
    E a sad ja biram kuma kćeri (tata izabrao ime) i vjerovali ili ne, izabrala sam svog jako dobrog prijatelja (vjerojatno jedinog sa svim sakramentima) koji ima vanbračno dijete i da, muško je - pa sad svi dobivaju frazeve kako će mi curica imat kuma a ne kumu. Pa da je bar oženjen pa bi bila nekakva kuma i tako.
    Ali zaista smo birali po srcu i nije mi žao i ne obazirem se na takve stvari.
    Ja sam krsna kuma curici koja živi 300 km od nas (uvijek je), njena mama i ja nikad u životu nismo imale o čemu popričati dulje od pol sata, ona je birala mene zato što su naši roditelji dugogodišnji prijatelji, zato što mi držimo do tog njihovog prijateljstva, ali to su oni, a mi smo nešto sasvim drugo. I mislim da je ona zaista pogriješila u odabiru.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moja djeca imaju istu kumu, a ja sam prvi puta čula (kad su me pitali zašto je ista kuma) da djeca imaju različite kumove. Svi oko mene su imali iste kumove za više svoje djece. E pa sad ti vidi tko je u pravu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

[quote zvjerki]Ali zaista smo birali po srcu [/quote]
    i mi smo birali po srcu. I uopće mi ne bi bilo bitno da li imaju muževe, žene ili šta već. i kod mene su se većina zgražala, jer su mojoj djeci kumovi ujedno i tete, odnosno stričevi.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja sestra je krsna kuma mojoj curici...inače ponukana lošim iskustvom biranja prijatelja za kumove, biram samo rodbinu....ja sam svoje krsne kumove upoznala na svom vjenčanju i opet ih nikada više nakon toga nisam vidila ni čula....

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

I ja si sve nešto mislim da uzmem sestru za kumu jer, stvarno, kad malo bolje razmislim o svim prijateljima.... me ne mogu za nikog staviti ruku u vatru da ćemo biti "za cijeli život"
    Možda glupo zvuči, ali u zadnje vrijeme primjećujem kako sam se promijenila i kako mi dosta ljudi, za koje sam mislila da smo nerazdvojni i da imamo iste pogleda na svijet, više "ne leži".

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mirtica prvotno napisa
    I ja si sve nešto mislim da uzmem sestru za kumu jer, stvarno, kad malo bolje razmislim o svim prijateljima.... me ne mogu za nikog staviti ruku u vatru da ćemo biti "za cijeli život"
    Možda glupo zvuči, ali u zadnje vrijeme primjećujem kako sam se promijenila i kako mi dosta ljudi, za koje sam mislila da smo nerazdvojni i da imamo iste pogleda na svijet, više "ne leži".
    istina, i nekada stvarno nije samo do druge strane nego do tebe samoga, a i ljudi kada se ožene neki krenu i drugim putevima, posvete se svojoj obitelji, možda se supružnici prijatelja ne slažu, možda ih posao i naobrazba, mjesto stanovanja poćnu vezati za neke druge ljude itd.

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Re: krsni kumovi

Citiraj kristina_zg prvotno napisa
    Nisam znala gdje da svrstam ovu temu pa ako sam fulala premjestite je na odgovarajući podforum. Interesira me kakvi su običaji kod vas oko biranja krsnih kumova. Mom prvom djetetu kuma je moja najbolja prijateljica. Sad kako sam ostala trudna sa drugim djetetom ja i MM se dogovorili da će kumovi biti sa njegove strane, tj. njegov najbolji prijatelj sa ženom. Neki dan u razgovoru slučajno to spomenem pred svojom mamom na što je ona skoro fraze dobila, rekavši mi kako je kod nas običaj (zagorka sam) da se za svu djecu uzimaju isti krsni kumovi, osim ako su spriječeni ili eventualno ako bi ih imala četvero, petero, pa je onda to ipak nezgodno jel. U suprotnom to bi bila velika uvreda! Uopće nisam o tome na taj način razmišljala, nigdje nisam čula da se uzimaju isti, štoviše normalnije mi je uzeti druge kumove. Jest da je uloga kuma itekako važna i kako da kažem- velika čast, opet je s druge strane i velika odgovornost i trošak.
    Da kod nas u zagorju su takvi obićaji :/ Ja iskreno mislim da je to bezveze i da se toga drže više starije generacije.
    Isto kao firmana kuma
    Citiraj kristina_zg prvotno napisa
    Nisam znala gdje da svrstam ovu temu pa ako sam fulala premjestite je na odgovarajući podforum. Interesira me kakvi su običaji kod vas oko biranja krsnih kumova. Mom prvom djetetu kuma je moja najbolja prijateljica. Sad kako sam ostala trudna sa drugim djetetom ja i MM se dogovorili da će kumovi biti sa njegove strane, tj. njegov najbolji prijatelj sa ženom. Neki dan u razgovoru slučajno to spomenem pred svojom mamom na što je ona skoro fraze dobila, rekavši mi kako je kod nas običaj (zagorka sam) da se za svu djecu uzimaju isti krsni kumovi, osim ako su spriječeni ili eventualno ako bi ih imala četvero, petero, pa je onda to ipak nezgodno jel. U suprotnom to bi bila velika uvreda! Uopće nisam o tome na taj način razmišljala, nigdje nisam čula da se uzimaju isti, štoviše normalnije mi je uzeti druge kumove. Jest da je uloga kuma itekako važna i kako da kažem- velika čast, opet je s druge strane i velika odgovornost i trošak.
    Da kod nas u zagorju su takvi obićaji :/ Ja iskreno mislim da je to bezveze i da se toga drže više starije generacije. Isto kao firmana kuma
    ti treba biti i vjenčana...svašta!

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Re: krsni kumovi

Nemam pojma kako sam ovo izvela

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam za svoju djecu izabrala istu kumu. Moju frendicu koja je uskakala kad sam rodila dolazila mi peglati, šetala djecu. Nekak sam mislila bolje da imaju kumu koja ih voli, vodi brigu o njima nek nekog po rodbinskim vezama. A to kaj su moji i MM-ovi starci poludili, . A što se troška tiče samo im daj ljubav i prijateljstvo i ništa više. I stvarno dogovorili smo se bez poklona. Poludim na zlatninu koju je dobila od rodbine (stoji u ormaru netaknuta), a mala je bila najponosnija kad joj je kuma na placu za 20 kn kupila oglicu , narukvicu i prsten.

I sad je mene takva sudbina zadesila. Od hrpe ljudi kojima su oni kumovi , vječnani , krsni... i od svih njih ja bila malom kuma. Svi su bili ljubomorni ali, veli da je od svih kaj su joj dolazili jedina sam ja brinula o njoj, bebi (jedno došla usred noći jer .... babyblus) a svi su ostali kulturno čekali da budu pogošćeni i ispitivali kad budu krstitke i ko je kum. Ja to nikad nisam pitala i bila sam iznenađena i jako ponosna kaj sam kuma koja se stvarno brine o tom bebaču ko da je moj ( a i da nisam kuma isto tak bi se brinula) . A što se tiče poklona ja kupila autosjedalicu i još ću ih kupovati....(bolje to nek zlatni lanac).

Eto moj savjet biraje srcem, a ne po rodbinskim vezama.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj zvjerka prvotno napisa
    s
    Eto moj savjet biraje srcem, a ne po rodbinskim vezama.
    Kao što sam već gore navela, mojoj djeci su moja sestra i mm-ov brat krsni kumovi. Znači rodbina. I kao što sam navela, birala sam ih vođena srcem, a ne zato jer su mi rodbina. Meni uloga krsnih kumova puno znači,i nisam htjela da im bude bilo tko krsni kum/kuma. Nemam tako prisne prijatelje kojima bi povjerila tu ulogu.
    Kaj se tiče poklona tipa zlatnine ili bilo kakvih skupocjenih poklona, ja sam isto protiv. Pogotovo ako si to netko ne može priuštiti i muka mi je kad čujem da je netko kumčetu kupio npr. "samo robicu" ili "neku malu igračku". Jer to nije bit kumstva.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    Citiraj Mirtica prvotno napisa
    istina, i nekada stvarno nije samo do druge strane nego do tebe samoga, a i ljudi kada se ožene neki krenu i drugim putevima, posvete se svojoj obitelji, možda se supružnici prijatelja ne slažu, možda ih posao i naobrazba, mjesto stanovanja poćnu vezati za neke druge ljude itd.
    uf, i u nas je ovako. imam rodit na ljeto drugog bebaca i vec razmisljam koga za kuma, ali :? prvom su kumovi jedni dragi prijatelji, a sad nemam pojma. necu opet njih, to mi se nesvidja. nitko od ostalih prijatelja mi nije sjeo za to. i bila sam vazda protiv toga da bude neko iz rodbine, jer jedno je tetka/stric, a drugo kum/kuma. a sad se razmisljam da uzmem svog brata i nevjestu, jer su mi jako dragi, jedino me zaustavlja sto oni zive vanka, znaci daleko, i nebi bili tu za maloga (vidimo se 1-2 godisnje), a ipak mi je to bitno. nemam pojma sta cemo

djeca su zakon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Dragi svi koji se mucite s obicajima:
    obicaji su jedno, a crkvena "pravila" drugo.
    Krsni kum ne zamjenjuje roditelje ako im se sto desi i ne dobiva dijete na odgoj.
    Uloga kuma je da brine o vjerskom odgoju, ako se roditeljima sto desi
    (ali lijepo je i da se povremeno posveti kumcetu barem par puta godisnje/rodjendan, krsni dan, imendan kroz svo vrijeme)
    Jos bih dodala da ima obicaja koji su dobri, ali brate ima ih i kojima se robuje posto-poto.
    I naglasavanje te materijalne strane - sta ce ti dukati ... ako nemas kuma u punini njegove uloge.
    I uopce krstenje djeteta - ne krsti se iz obicaja, vec to slijedi zbog tvog zivota u vjeri.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

potpis na DSZ.

Ajmo se ostavit ideja i običaja. Kuma se bira jer ga voliš i jer znaš da će voljeti tvoje dijete. Ipak, primarna mu je uloga pomoći nam u djetetovu (vjerskom) životu. Ja bi to proširila na sav život.
    Biranje po običajima, rodbini, je zapravo tužno....

mi smo birali kuma po srcu, nažalost, on nije zaiteresiran za svoje kumče koliko bi htjeli, ali to je život.
    Ja svoju kumicu obožavam... i mislim da aktivno sudjelujem u njenom životu ( i želim to)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kuma moje djece npr. kad nam za vikend dođe u posjetu često odvede klince u crkvu. Čak jednom kad su bili u katredrali pa im je pokazivala crku svećenik je rekao: kak je to lijepo kad mama dovede djecu u crkvu. A klinci nije ona mama ona je naša kuma. A svećenik je jako glasno rekao ( cjela katedrala ga je valjda čulal) prekrasno to je prava kuma. I još ih je i odveo na sladoled.

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i kod nas je običaj imati iste krsne kumove. moja sestra, brat i ja imamo iste krsne kumove.
    moja djeca također imaju iste krsne kumove i mi smo njima krsni kumovi. meni se čini praktičnije kad djeca imaju iste kumove.
    ali vjenčane kumove imamo svaki svoje, tj ja svoju prijatejicu, muž svog prijatelja pa se svi mi međusobno nazivamo kumovi.
    kako ko voli.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi smo odlučili, moje cure će imati istu krsnu kumu i baš mi je drago zbog toga. Nije ni glavni razlog "naš običaj" već su to ljudi koje volimo i s kojima želimo dijeliti ono najdragocjenije

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi smo odlučili, moje cure će imati istu krsnu kumu i baš mi je drago zbog toga. Nije ni glavni razlog "naš običaj" već su to ljudi koje volimo i s kojima želimo dijeliti ono najdragocjenije

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovako je bilo i kod nas. Krsni kum mojim dječacima bio je moj stari prijatelj i dugogodišnji kolega. Nažalost, nema ga više .

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Ovako je bilo i kod nas. Krsni kum mojim dječacima bio je moj stari prijatelj i dugogodišnji kolega. Nažalost, nema ga više .
    baš mi je žao

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

moze li musko dijete na krstenju imati zensku kumu?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Može. Kumu, kuma, oboje... kako god želiš... Bitno je da imaju sakramente.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa
    moze li musko dijete na krstenju imati zensku kumu?
    Mi smo imali curu za kumu.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo i ja bi rekla nešto na ovu temu . Moj sinko ima krsnu kumu koju na žalost nije vidio već godinu dana , nikada se ne javlja , ne pita za njega . jednom prilikom smo je sreli na njenom radnom mjestu ( doktorica je ) iako nam se primijetila pravila se kao da nas ne vidi .
    S druge strane ja sam dvostruka krsna kuma klincima svojih naj prijateljica i viđam svoju kumčad svaki vikend , zajedno idemo na mise , družimo se poslije mise . Općenito funkcioniramo kao jedna velika i složna obitelj .
    Dijelimo gotovo sve , dobro , zlo tugu i radost.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I mi pomalo razmišljamo o kumovima, ali imamo ih više na popisu. Imam osjećaj da bi se neki mogli uvrijediti, ako njih ne izaberem. A jedan se već kroz šalu sam ponudio. To ti sve, naravno, laska, ali s druge strane nemam pojma kako ću na kraju izabrati i kakve će bit reakcije. Sad u zadnje vrijeme mislim da će prevagnuti ona osoba koja se već i tijekom ove moje trudnoće raspitivala i brinula za mene i bebicu. Računam da će onda i kasnije nastaviti s istom brigom. Kumstvo mi je velika čast. I ja se držim svojih kumstava (onih koji su meni, ali jednako i onih kojima sam ja kuma). To mi je u rangu roda, samo što imaš mogućnost da ih fino izabereš, a ne da ti se uvale krvnim srodstvom.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Loli prvotno napisa
    Naši dečki imaju različite kumove i dvojica manjih se stalno natječu - koji je čiji kum, čiji kum je stariji, koji je bio zadnji kod nas doma, koji je išao u kino, koji će ići u kino...pa su ponosni na njih...moj kum B i tvoj kum T, e, a F ima kumu a ne kuma, pa kak sad to...meni je to baš slatko.
    Jednom je F išao sa svojim kumom u kino, i izlaze oni van iz stana, a mali I, tek je progovorio, kroz suze kaže: i mene će moj kum T vodit u kino...
    Ovo je preeedivna priča! E takve bih kumove i dječicu svako poželio!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moji frendovi su zagorci,jedne kumove imaju za sve,njhovo selo valjda ima takav običaj.
    Kod mene to nije slučaj,za prvu curicu imamo kumu dragu tetu mm,ja sam kuma prijateljevom sinu,oni su izrazili želu biti nama,bit će još djece i raznih prigoda...Meni je to više prilika da neke drage ljude koji nisu obitelj nekako uvrstim u obitelj i zbližimo se.Za sad smo čini se dobro odabrali-vrijeme će pokazati.Jedna prijateljica savjetovala mi je da za kumove djetetu nikad ne uzimam samce,jer ljudi bez djece neće shvatiti bit kumstva.
    Ovi prijatelji što imaju jedne kumove za sve su nam također dragi i možda bi i njih mi nekad poželjeli za kumove ali evo zbog ovih njihovih pravila sama ne znam bi li ih možda uvrijedili :/ ,a i tu njihovu izjavu"jedni kumovi za sve"sam shvatila nekako konačno,kao oni su svoje obavili.Inače oni doživljavaju kumstvo ne samo kao vjerski odgoj već i kao zamjenski roditelji te djece u slučaju, ne daj bože, nekog nemilog događaja.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo za kume kllincima odabrali moje dvije najbolje frendice. Tako da i cura i dečko imaju kume. Bilo nam je bitno da to budu one jer su bile uz mene kroz cijelu moju trudnoću i još dok su klinci bili u trbuhu su se opredijelile svaka za svoje kumče. Bolje kume nismo mogli odabrati! A i klinci su skroz zadovoljni. :D

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

moja curka ce imati kuma...mog najboljeg prijatelja jos od djetinjstva, s kojim sam dijelila dudu i postelju i igracke i sve...
    neozenjen mladi decko, koji zna previjati, hraniti, raditi i igrati se s djecom...davati instrukcije, zaokupiti djete s necim pametnim itd...(upravo je to sve prosao s puuuno mladom sestricom)
    tako da smo MM i ja sretni i zadovoljni sto ce on biti kum nasoj curki... :D

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Neka izbor kuma/-ova bude po srcu i vjeri.
    To su nam bili glavni kriteriji.
    Na taj način smo željeli uključiti drage ljude u našu obitelj.
    Srećom, svi smo zaista složni i rado se družimo i viđamo.
    Moja djeca imaju kumove koji ih vole i koji su im podrška u njihovu odrastanju - to je najvažnije!

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja imam slijedeći problem. Da li je običaj darivati kumu povodom krštenja i što darivati.Mi ćemo svog mucicu krstiti ovu slijedeću subotu pa mi treba odgovor i to hitno!

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nisam čula da se kuma dariva, niti su mene darivali kada sam to bila.
    ja sam dala dar kumčetu, obavila sve što je bilo potrebno oko crkve, pomogla u organizaciji i to je to!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vindira prvotno napisa
    Ja imam slijedeći problem. Da li je običaj darivati kumu povodom krštenja i što darivati.Mi ćemo svog mucicu krstiti ovu slijedeću subotu pa mi treba odgovor i to hitno!
    ne, nisam nikada čula za to, nisam nikoga darivala niti je mene itko kad sam bila kuma.

možeš eventualno, ako baš želiš, neku sitnicu pokloniti, možda nešto što ćeš sama izraditi.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ok curke,hvala vam

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •