Results 1 to 10 of 10

Thread: Limfna drenaža nogu

BP's Avatar

Default Limfna drenaža nogu

Da li je dopustena limfna drenaza u prvom tromjesecju trudnoce? Noge mi oticu, pune su kvrga i kvrgavih nakupina celulita...pa bi rado otisla. Sto vi mislite? Nisam jos doktoricu pitala jer mi je pregled za 2 tjedna.

Meni moja gin strogo zabranila! I tu i svaki drugi oblik masaže, zbog ranijih spontanih.
    Potražila sam i drugo mišljenje (od mog prijatelja) jer smo baš u to vreme (bila sam 9 nedelja trudna) bili u jednoj poznatoj banji-rehabilitacionom centru i imali smo sve besplatno - masaže (kakve možeš samo sanjati), đakuzi, bazeni, saune, blato, toplo vulkansko kamenje, šiacu...
    On mi je rekao - ništa od toga ni slučajno. I tako sam ja sve vreme preležala u sobi gledajući Olimpijadu dok su se oni banjali i uživali.

kontraindicirano u trudnoći

BP's Avatar

steta.

Mislim OK, dobro da znam. Mislim da cu se zadovoljiti sa parcijalnom masazom leđa (naime i ona su mi ukocena od sjedenja).
    Uzasno me muce noge, duple su mi. Iako sam malo trudna dobila sam neobjasnjivih 5 kg, vec u samom pocetku.

ajme, ja u svakoj T prva 3 mj.izgubim 3 kg, ne povraćam, ali imam mučnine, čini mi sa da počinju,puna su mi usta sline;
    masažu leđa možeš, ali isto laganu

Maslačkica's Avatar

A da se probaš malo više kretati? Onda će ti proraditi cirkulacija...

Maslačkica's Avatar

I da, obavezno to spomeni doktorici... ne znam da li bi ti baš smjele toliko oticati?
    Ali to će ti forumašice koje su bile trudne i koje znaju više o tome reći..

BP's Avatar

Ma nije da one meni nesto oticu sad da su pune vode..nazalost vise ima masti

a i pomisao na masazu me jako privlaci. Mislim da cu naci kompromis...uostalom sad imaju u wellnesima i masaze za trudnice, znaci neka relaksirajuca, mirisna masaza...mmmm

Meni se u prvoj t noge izobličile.... zgloba nigdje.... stopala 3x šira.... ništa nije išlo na nogu... strašno....

Sad sam 3 mj trudna i već je krenulo.... zglob se "sakrio", noge ima na sve strane.... vidjet ćemo kako će to završiti....

Preporuke:
    Lavor hladne vode i namači
    Noge na povišeno - tu je bitno da ni jedan dio noge ne visi u zraku, dakle, da od pete do guze noga ima pravilnu potporu.... dobro bi bilo da su pod bar 20 stupnjeva gore.... znači, ne ono sjedneš na jedan stolac pa noge digneš na drugi.... Također je bitno da ne osjećaš napetost.... kao npr. pokušavaš nogama zadržati gomilu jastuka da ne popadaju.... mišići moraju biti opušteni.... ovo je jako bitno jer inače imaš kontraefekt.
    Izbjegavati sol i sl. maksimalno

Osoblje foruma sirius's Avatar

Meni su noge jako oticale.
    Išla sam na refleksoterapiju stopala ,jednom do dva puta tjedno,u trećem tromjesećju.
    Maserka je imala iskustvo sa trudnicama.