Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: urinarni refluks

Patrik

Početno urinarni refluks

Molim vas za pomoć

od sestre curica ima 10,5 mjeseci i dijagnosticiran joj je refluks. Nije za operaciju nego za dugotrajnu terapiju antibioticima cca 1-1,5 godina. Dali ima netko tko zna za nekakvu alternativu koja bi joj se davala uz antibiotik. Ja sam čula za neke probiotike...

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Patrik,

ne brinite, jako puno o refluxu ima napisano na temi VUR, furadantin, profilaxa, te pazljivim citanjem mozete naci dosta odgovora

A sto se tice uzimanja profilaxe, moja kcerka vec dvije god. ne uzima profilaxu, ali iskljucivo u dogovoru sa dr, i uz stalne kontrole!

Nemojte nikako sami preuzimati odgovornost, a narocito ne bez znanja dr koji je prati.

Sretno,

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

našem N.je refluks ustanovljen sa samo 20 dana, pio Cedax mjesec dana nakon izlaska iz bolnice i više nikakvu profilaksu nismo davali, osim Cranactina, kojeg i danas pije!
    ustraj samo na čestim kontrolama urina, mi to radimo svaki tjedan i do sada evo nije bilo niti jedne infekcije,..a mogli smo ga trovati cijelu godinu,...

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Patrik, dobrodošla!
    Tema o kojoj Meliss@ govori nalazi se na ovom linku:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=52173&start=0

Svako je dijete individualno. Netko se dobro nosi s visokim stupnjem refluksa a neka djeca imaju česte infekcije i samo s jednostranim niskim stupnjem. Zato i svako liječenje i spriječavanje infekcije zahtijeva individualan pristup. Posavjetujte se sa svojim pedijatrom i nefrologom i, kao što je Melissa rekla, ništa ne radite na svoju ruku, niti vodeći se s nekim drugim primjerom, ma kako uspješan bio. Poslijedice, nažalost, mogu biti kobnije nego što se čini. Sretno

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Čula sam za čajeve koje pripisuje Ksenija Krajina Pokupec, inače dr. med i fitoterapeut. Ima bilju ljekarnu u Zagrebu i određuje terapiju čajevima i kapima na bazi ljekovitog bila na temelju nalaza, što mi zvuči ozbiljno. Uglavnom, mojoj sestrični nakon godina i godina antibiotika i dijagnosticiranog refluksa visokog stupnja tek njeni čajevi uspjeli istjerat escherichiu.
    E sad, moja Katja ima 7 mjeseci i escherichiu, a još nismo bili na uzv, tako da ne znam ima li refluks i razmišljam o tim čajevima.
    Zanima me, ima li netko iskustva s ovim čajevima, jel tko bio kod gđe Krajine Pokupec, čuo o tom?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj padme prvotno napisa
    Zanima me, ima li netko iskustva s ovim čajevima, jel tko bio kod gđe Krajine Pokupec, čuo o tom?
    Ja sam bila, ali za sebe (ešerihija i razne druge stvari) i računala da mi ne može škoditi čisto tako što će me disciplinirat da uredno pijem litru tekućine dnevno i mislim da mi, ako ništa, na toj osnovi pomaže. Za dijete nisam bila, s djetetom smo u Heleni (nema refluks), ali ja sam više tip da ću vjerovati nefrologu nego ići (samo) s čajevima - to sam i za sebe provjerila sa svojom nefrologicom za odrasle, sve ti ovisi koji si tip, čemu više vjeruješ, ja sam iskombinirala klasičnu medicinu i onda još te čajeve u stilu ne mogu odmoć. Inače, po mom iskustvu dr. Krajina Pokupec je korektna, ali za dijete ne bih (barem sam ja takva) samo kod nje, nego bi mi njeni čajevi eventualno bili dodatak na ono što kaže djetetov nefrolog i s njime bih se posavjetovala ako bih išla uzimat dodatne čajeve od dr. Pokupec.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ina 33, hvala ti na odgovoru.
    Ma i ja sam joj mislila čajeke davati uz normalnu terapiju, i naravno, konzultirati se s nefrologom, posebno zbog starosti bebice.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj padme prvotno napisa
    Ma i ja sam joj mislila čajeke davati uz normalnu terapiju, i naravno, konzultirati se s nefrologom, posebno zbog starosti bebice.
    Svakako se konzultiraj s nefrologom, a nisam niti sigurna da dr. Pokupec ima nešto za tako malu djecu. Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne znam zasto su otišla dva identična posta.
    Navodno da spravlja čajeve za djecu od 3 mjeseca.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pričate o refluksu pri obavljanju velike nužde,tj.kada djetetu pri nuždi velikoj ispadne debelo crijevo ili?imam sa time iskustva samo ne znam da li na istu stvar mislimo?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •