Citiraj Vishnja prvotno napisa

... On se stalno zali na svoje probleme, pravi se da je glup i da nista ne razume. Pravi je gnjavator. Ne psuje i ne svadja se, vec cmizdi i izvodi nas iz dusevne ravnoteze. Takav covek ima uvek iste probleme i koliko god da ga savetujemo i pomazemo mu, ti problemi se ne menjaju, sto pocinje da nas razdrazuje. Od dodira sa njim mi gubimo snagu, zivotna aktivnost opada, pocinjemo da zevamo, u grlu nas nesto grebe i gusi. Lunarni vampir je kao mali mis, tih i nespretan, oprostice vam svaku grubost. Ucinice sve samo da bi se druzio sa vama jer je uspeo da vam uvuce kljuc kojim lagano otvara brane vasih energetskih kanala. Prema bliskim ljudima je agresivan, a prema najblizim ukucanima, dozvoljava sebi i grubost. Van kuce je manji od makova zrna, skroman je i stidljiv, servilan. I uopste svim vampirima je svojstvena dvolicnost: razlicito se ponasaju kod kuce i na poslu.
Meni su osobno ovakvi tipovi najteži za podnijeti, sa solarnima se barem možeš argumentirano konfrontirati, ali sa ovim kukumakavcima nikada na zelenu granu, iscijede mi svu životnu radost...